Aku novelu zakona 190/2003 by sme chceli my?

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Mesi napísal:By sa vyrazne znasobili take tie drobnucke prepady, len by boli so zbranou zrazu... kym by sa ozbrojila ostatna cast ludstva.
To je len tvoja domnienka, nie fakt. To len pre úplnosť.

Akira:
Článok 32 spomína len "odpor", nie "ozbrojený odpor". Detail, ale dôležitý.
AK47
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa AK47 »

Myslím že by mali už konečne zrušiť započítavanie rôznych druhov policajného, vojenského a iného vzdelania do odbornej skúšky, pretože na žiadnej policajnej ani vojenskej škole sa zákon o zbraniach a strelive príslušníci neučia (výnimku možno tvoria príslušníci z odd. dokladov) a jediné predpisy týkajúce sa zbraní ktoré ovládajú sú tie, ktorými sa riadi ich zbor alebo ozbrojené sily a to je na vydanie ZP akejkoľvek skupiny žalostne málo.

Ku ZP sa tak môžu dostať jedinci ktorí ani len netušia aké sú ich povinnosti podľa zákona o zbraniach a strelive.
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Akira
Pleties si to s 2.dodatkom Americkej ustavy. Tam je nieco o tom ze obcan ma pravo pozdvyhnut zbran...

yarco
Mesi neni ale daleko od pravdy. Dokazes si predstavit,ako by to vyzeralo u nas keby mal kazdy chlap mal doma automaticku karabinu, ako je to vo Svajciarsku? Ja by som skor siel cestou zmiernenia podmienok k povolenia drzby ci nosenia zbrane,ale podmienenej zvysenim odbornosti ziadatelov. Nieco ako polovne skusky (mala maturita ),samozrejme ale za ludsku cenu. Za pol roka ci rok by sa ziadatel nielen zdokonalil v znalosti zakonov,prvej pomoci,znalosti konstrukcie zbrane a balistike.praktickemu pouzivaniu zbrane,bezpecnosti a odstranovaniu beznych zavad,ale aj by mali moznost lektori sledovat pocas dlhsieho obdobia spravanie sa jedinca v kolektive,voci autoritam,v zatazovych situaciach...
yarco
moderátor

MRBLUE napísal:yarco
Mesi neni ale daleko od pravdy.
Dokazes si predstavit,ako by to vyzeralo u nas keby ...
No, ja si dokážem predstaviť ozaj všeličo.
Ale fakt je ten, že ja, ty ani Mesi netušíme, ako by to naozaj vyzeralo keby ...
Môžeme si myslieť, môžeme byť presvedčení, môžeme veriť, ale to je tak všetko. Či Mesi je alebo nie je ďaleko od pravdy jednoducho nevieme, takže ako tvrdenie je to o ničom.
(Chcelo by to asi nejaké príklady krajín, kde postupné a rozumné uvoľnenie zbraňovej legislatívy spôsobilo nejaký enormný nárast kriminality a pod.)

Nič v zlom, ale teraz argumentujete štýlom veľmi podobným tomu, ktorý inde a inokedy vytýkate zástupcom anti-gun komunity.
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

yarco, samozrejme ze nie sme vestci, ale ked vidime poslednu dobu, co nakupuje v army shopoch/municakoch etnikum dnes, tak som nakloneny skor tymto smerom kym sa vsetci neprisposobia.

Ale rozhodne trvam na tom, ze narast zraneni sposobenych neodbornou manipulaciou so zbranou (voci legalnym vlastnikom zbrani) by radikalne vzrastol. (edit: mam nutne presvedcenie verit, ze narast zraneni....)
yarco
moderátor

Proti nutnému presvedčeniu veriť žiaden dišputát :wink:
v1911
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa v1911 »

Nechcem do toho moc vŕtať, no zdá sa my že za čias monarchie ľudí čo si mohli reálne dovoliť kúpiť zbraň až tak moc nebolo ( mienené cenou zbrane porovnaním k prímu obyvateľstva ).
Akira
prispievateľ
Registered for: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa Akira »

v clanku 32 sa ale nepise ani to,ze to nemoze byt ozbrojeny odpor.odpor musi nalezat intenzite politickeho utlaku a represie :wink:
nech sa kludne skusky sprisnia,ale nech z toho vypadne pismeno preukazanie potreby drzat a nosit zbran a strelivo.stat a hlavne PZ predsa nemusi zaujimat,naco to ja potrebujem.v kapitalizme plati,nieco chcem,mam peniaze,je ponuka,kupim to.a nech mi nikto nerozprava o nejakej ochrane spolocnosti,kontrole kriminality a podobne abstraktne pojmy.to by sme sa potom mohli bavit,preco nemaju byt 15,16 rocne teenegerky tehotne,a ze je treba prijat zakon,aby zeny mohli byt tehotne od 21 rokov :roll: Zakon o ochrane zeny pred predcasnym tehotenstvom
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

yarco
Ja urcite nepatrim do skupiny zastancov odzbrojenia. Prave naopak,tvrdim ze zbran by mala byt dostupna kazdemu riadnemu obcanovi. Ale obcanovi nalezite znalemu,ktory pozna prislusne zakony,vie so zbranou zaobchadzat, vie co zbran dokaze a vie poskytnut prvu pomoc. Umoznit pristup k zbrani bez nejakeho odovodnovania,ale sposobom ako som pisal,nieco na sposob polovnickeho listka. Skolenie ukoncene riadnou skuskou z kazdeho prislusneho predmetu.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

som za:
-povinne psychotesty pre kazdeho drzitela ZP + psychotest predlozit po kazdych 3och rokoch
-povinne kurzy pred vydanim ZP
-povinne skolenie a preskusanie z aktualneho znenia zakona o ZaS po vydani ZP ,minimalne raz za 2 roky -teoreticka cast
-povinne strelby + povinne preskusanie z ovladania zbrane -prakticka cast
-povinne hlasenia ,kde sa budem so zbranou zdrziavat v nasledujucich 30dnoch /staci mesto/
Max11
prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa Max11 »

@electron

Kurzy, psychologicke posudky, povinne strelby by sa stali zase len nahananim kseftov. Ja uz pomaly ani nezeriem aby som cosi usetril na bailout z tohto zapadakova a aj tak platim kazdu chvilu tam 150 za taku poistku, hentam 250 vypalne parkovacej spolocnosti, hentam take poplatky za vedenie uctu... Ak by sa nieco take, ako pises zaviedlo, tak sa mozem rozlucit s dalsou zalubou. :evil:
Zlomizub
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Electron, chvalabohu ze niesi zakonodarca.
To co si napisal je taka ultra buzeracia, aku som tu este asi necital.
Zbran kazdemu bezuhonnemu a spolahlivemu obcanovi + namiesto testov spravit kurzy strelby.
Ked uz kontrola, tak sem tam na strelinici dokazat ze viem na 10m trafit terc a napostrielam pritom pol mesta.
Kcomu by malo viest hlasenie pohybu so zbranou? K znizeniu poctu nehod, vrazd alebo cien peciva?
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

electron napísal:som za:
-povinne psychotesty pre kazdeho drzitela ZP + psychotest predlozit po kazdych 3och rokoch
-povinne kurzy pred vydanim ZP
-povinne skolenie a preskusanie z aktualneho znenia zakona o ZaS po vydani ZP ,minimalne raz za 2 roky -teoreticka cast
-povinne strelby + povinne preskusanie z ovladania zbrane -prakticka cast
-povinne hlasenia ,kde sa budem so zbranou zdrziavat v nasledujucich 30dnoch /staci mesto/
a cipy pan major, nezabudat na cipy :lol:
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

neboj, vsetko bude, pozrite co schvalilo FDA: http://beginningandend.com/fda-approves ... mircochip/

Kto neviete po anglicky - RFID cipy budu moct davat do tabletiek...

Velebonsti, jdu blejt - co sa moze hodit vlastne, clovek tie cipy dostane skor z tela... :cry:
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

electron: vidíme sa na ďalšom pokračovaní kurzu irónie pre pokročilých? :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"