Chcem začať prebíjať...ako na to?

Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Jachym, pokiaľ viem, tak Šuťák je dosť často mimo predajne, na akciách či nákupe (aj včera napríklad - a má to obvykle napísané na stránke), takže okrem mejlu sa fakt oplatí zavolať.
Igrlik
častý prispievateľ

Rasto napísal:davam do pozornosti tohtorocny doplneny Lovex manual.
Náhodou mi padol zrak na miesto (9mm Luger) , kde sa mi údaje zdajú divné :shock: Určite aspoň jedna zo štyroch uvedených hodnôt je chybná :!:
(ako má človek veriť zdroju, ak obsahuje chyby :?: a obzvlášť v takej citlivej oblasti, ako je prebíjanie nábojov :evil: )
Prílohy
chyba RM 2013.JPG
inspiring_bhabha

Príspevok od používateľa inspiring_bhabha »

Neviem ci som slepi ale nemozem najst nanho to cislo prosimvas dajte mi ho-zbrane ke
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

0905 187 793
Dancek
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 10 months

Príspevok od používateľa Dancek »

Igrlik : Samozřejmě máš pravdu, je to chyba, ale ještě větší chybu vidím v tom, že používáš staré tabulky. Už před delší dobou vyšly nové.
Igrlik
častý prispievateľ

Ako často sa menia? Lebo toto je z "Manuálu pro reloading 2013", downloadoval som to 6.4.2013.
Ak je tam preklep v rýchlosti, kto mi zaručí, že podobný nie je aj niekde v navážke??? :evil:
Dancek
občasný prispievateľ

Tak to opravdu nevím, domnívám se, že v prvním letošním manuálu bylo víc chyb, tak jej asi narychlo upravovali.
Například v prvním letošním byly pro 357 Magnum s olověnými střelami 158 grs a s prachem S020 navážky od 5 až do 8,6 grs a v novém jsou pro stejné střely, prach i OAL doporučené navážky od 7,1 do 8,2 grs. Je zcela jisté, že se nejedná o změnu parametrů prachu, protože navážky s plášťovanými střelami zůstaly beze změn.
inspiring_bhabha

Príspevok od používateľa inspiring_bhabha »

Zdravym zacinam prebijat 308w poradte mi aky prach,zapalky + nejaku navazku pre 180gr strelu len pre obraz dik
Kall
prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 2 months

Príspevok od používateľa Kall »

pro lapua scenar 180 grs
44 grs VV 150 zápalky CCI BR2
prachovou navážku doladit dle flinty
floyd
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa floyd »

Igrlik napísal:Ako často sa menia? Lebo toto je z "Manuálu pro reloading 2013", downloadoval som to 6.4.2013.
Ak je tam preklep v rýchlosti, kto mi zaručí, že podobný nie je aj niekde v navážke??? :evil:
Ja Ti zaručujem, že pár chýb som tom manuáli našiel aj v návažkach. Našťastie sa to obišlo bez zranení.
mamaro
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

Ahojte,mám takú začiatočnícku otázku,naprebíjal som si náboje do zásoby a teraz pravdepodobne niekoľko týždňov až mesiacov nebudem prebíjať,vyberáte na ten čas prach s prachovača?
Dancek
občasný prispievateľ

Prach z prachovače přesypávám do originální nádoby po skončení přebíjení, právník by řekl "bez zbytečného odkladu". Když opominu bezpečnostní hledisko, kvalita prachu se snižuje vlivem vzdušné vlhkosti, světla, teploty nad cca 30°C i stálým přístupem vzduchu.
Igrlik
častý prispievateľ

Zákon schválnosti hovorí, že čo sa môže prevrátiť a rozsypať, odlomiť a spadnúť, spraví tak v okamihu, keď to spôsobí najväčšiu škodu! Takže ja prachovač vyprázdnim po prebíjaní a prach v origo nádobe putuje do zamknutej skrine.
podes
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa podes »

Prach aj náboje odkladám na suché, tmavé a chladné miesto. Samozrejmosťou je vysypanie zostalého prachu späť do originálneho obalu a dokonalé uzatvorenie.
mamaro
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

Ďakujem všetkým za odpovede a prach je už odložený v origo nádobe. :D
Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"