Aku novelu zakona 190/2003 by sme chceli my?
Aha, dost nestastna formulacia... stacilo by zmenit slovo mat na slovo drzat.
Tak ci tak som si chcel svoju jednu zbran, ktoru mam napisanu na AEF dat prepisat len na AE..
Tak ci tak som si chcel svoju jednu zbran, ktoru mam napisanu na AEF dat prepisat len na AE..
Tu sme OT, ale aký to má zmysel takto vyhodiť do luftu 4 eurá 50 centov?
Písmenká na kartičkách dnes policajti vypisujú od buka do buka, každý okres/osoba po svojom, a nič sa tým v reále neriadi. Toto myslím že tiež bude riešiť novela.
Písmenká na kartičkách dnes policajti vypisujú od buka do buka, každý okres/osoba po svojom, a nič sa tým v reále neriadi. Toto myslím že tiež bude riešiť novela.
...by mohla, ano sme OT, prosim zmaz... este ti napisem, ze mam jednu pifku napisanu na AEF 
zopakujem, ja som za to, aby sme nemuseli pred kupou zbrane zbytocne navstivit policiu (nech je to kdekolvek)
Predajca by na zaklade ZP posudil, ci zbran, ktoru si u neho idem kupovat zodpoveda mojim opravneniam. Na policiu uz len s dokumentmi a zbranou na zaevidovanie.
Predajca by na zaklade ZP posudil, ci zbran, ktoru si u neho idem kupovat zodpoveda mojim opravneniam. Na policiu uz len s dokumentmi a zbranou na zaevidovanie.
- Gunslinger
- moderátor
- Registered for: 17 years 11 months
Mne osobne by stacilo zrusit pismena e) a f) z odseku 2. v § 4
= odstranit zo zoznamu zakazanych doplnkov zbrane noktovizory, digitalne puskohlady, termo, a tlmice, pricom tlmice by mohli fungovat normalne ako registrovane sucasti zbrane. Samozrejme myslim oficialne vyrabane a predavane tlmice, s vyrobnym cislom a normalnou registraciou (tak ako napr. nahradne hlavne) - rovnako ako to bezne funguje v mnohych inych krajinach.
Zdovodnenie: vidim len pozitiva, zlocincov ci pytliakov to neovplyvni, slusni ludia budu menej hlukom rusit okolie strelnic a polovna strelba sa stane bezpecnejsou.
Gunslinger
= odstranit zo zoznamu zakazanych doplnkov zbrane noktovizory, digitalne puskohlady, termo, a tlmice, pricom tlmice by mohli fungovat normalne ako registrovane sucasti zbrane. Samozrejme myslim oficialne vyrabane a predavane tlmice, s vyrobnym cislom a normalnou registraciou (tak ako napr. nahradne hlavne) - rovnako ako to bezne funguje v mnohych inych krajinach.
Zdovodnenie: vidim len pozitiva, zlocincov ci pytliakov to neovplyvni, slusni ludia budu menej hlukom rusit okolie strelnic a polovna strelba sa stane bezpecnejsou.
Gunslinger
-
inspiring_austin
Chlapi,
nerad Vam tu do toho kecam ale podla mna, kazda zmena ma tendenciu skor dany stav zhorsit ako zlepsit. Tolko z mojej murphologie
nerad Vam tu do toho kecam ale podla mna, kazda zmena ma tendenciu skor dany stav zhorsit ako zlepsit. Tolko z mojej murphologie
Nesuhlasim 
Zrusili sa blbe obmedzenia na enegriu, umoznilo sa pouzivanie HP na sport, povolil sa laser ...
Jedina blbost su tie psychotesty.
Zrusili sa blbe obmedzenia na enegriu, umoznilo sa pouzivanie HP na sport, povolil sa laser ...
Jedina blbost su tie psychotesty.
-
inspiring_austin
Porovnaj si celkovu naladu v spolocnost a naladenie spolocnosti v dobe, ked ako Ty pises doslo k danym zruseniam a teraz sa presun v case a hlavne v realite do dnesnej reality...
co tak zvysit vekovu hranicu pre skupinu A na 24 rokov namiesto terajsich 21.predsa len,21 rokov sa mne zda dost skoro na nosenie kratkej strelnej zbrane .ved ked si clovek chce urobit vodicak na motorku nad 35 kw,tak musi mat 24 (bez predchadzajucej praxe).dalej jhp strelivo a nielen na sport.treba argumentovat prikladmi z USA,kde je to odporucane expertami ako idealne strelivo na sebeobranu.
a na skupinu B povolit full auto zbrane.(aj ked to je asi z rise snov,a nebudete so mnou suhlasit,ale je to len moj nazor)
a na skupinu B povolit full auto zbrane.(aj ked to je asi z rise snov,a nebudete so mnou suhlasit,ale je to len moj nazor)
Odpoviem citaciou (ale uz nie asi doslovnou) z nasho OR PZ usek ZaS - cize nieco v duchu:
Uz aj v Cechach zrusili delenie zbrojakov na nosenie a drzanie, ked ma niekto zbran, drzi za nu rovnaku zodpovednost
tak teda spojit skupinu A a B dokopy (bez preukazovania potreby drzat a nosit zbran) a vekovu hranicu pre ziskanie tejto skupiny posunut na 24 rokov.
Akira:
Existuje nejaký reálny problém, ktorý by si chcel tým posunom vekovej hranice vyriešiť?
Lebo ak nie ...
Existuje nejaký reálny problém, ktorý by si chcel tým posunom vekovej hranice vyriešiť?
Lebo ak nie ...
Nevidím žiaden relevantný dôvod na zvyšovanie vekovej hranice. Švagor teraz spravil skúšky na AEF a má 22, obracali ho na skúškach sprava-doľava aj odpredu-odzadu a skúšky spravil. Teraz by mal čo? Vrátiť zbroják? Keď to nedajbože prejde, potom zavedieme hornú hranicu? 45 ročný už bude starý a vráti zbroják?
to je take to: su prilis mlady na to... ja som za tym vekom, takze takto by to dobre bolo...
Realny dovod na to Akira nebude mat. Casom sa bude mozno dovolavat toho, ze vsak ani v 27micke nebol az tak rozumny, ani v 32ojke....
Ja tiez nevidim dovod, preco nieco menit a posuvat, ak za tym nie su relevantne ukazovatele. Meratelne, realne. Ked sa pozrieme na to v statuse quo - vacsinu tychto uspesne odfiltrovavaju useky zbrani a streliva okresnych riaditelstiev
.
Realny dovod na to Akira nebude mat. Casom sa bude mozno dovolavat toho, ze vsak ani v 27micke nebol az tak rozumny, ani v 32ojke....
Ja tiez nevidim dovod, preco nieco menit a posuvat, ak za tym nie su relevantne ukazovatele. Meratelne, realne. Ked sa pozrieme na to v statuse quo - vacsinu tychto uspesne odfiltrovavaju useky zbrani a streliva okresnych riaditelstiev
hlavna vec, ze od 18 mas volicsky preukaz.