to ano, ale ja som pisal o predavace v obchode Frano, kde predavaju Moskyta a kde uz na 100% mali taketo reklamacieBALISTIK napísal:To je nas len male zrnko takych čo o tom vieme,kopu je takych že o tom ani nevedia,možno je to asi nieco take ako u mlockou ze vraj vypadavaju hlavne
Sig Sauer Mosquito
-
inspiring_jackson
MámBALISTIK napísal:Nemas nahodou kontakt na Alltec,ja ked som ho teraz kupoval tak mal som ho dokladne odskušaneho u kolegov,vedel som aj o hlavni,ale riskol som to lebo značka Sig ma utešovala,uvidím co bude dalej.
duros: nechcem ti kaziť nádeje ale tvoje mochitko pôjde na mesiac do trezora u Fraňa a nie do nemecka. Vráti sa ti v pôvodnom stave. V čase keď som uvažoval o .22 som si náhodou v KE u Fraňa vypočul rozhovor predavača a chlapíka z predajne čo je na Strojárskej ul. na margo moskytov. Čo som počul stačilo na to aby som si ho nekúpil a ako vidím urobil som dobre. Pochopím vypadávanie vývrtu u CZ pri použití projektilov plátovaných Fe, pochopím aj podobný problém u glocka ale nechápem ako sa to môže diať v moskyte pri použití olova. Ten vývrt je snáď z hliníka....
No možno máš pravdu R .. ak ti mám pravdu povedať, ja už som sa s tou pištolkou rozlučil .. minimálne 3mesiace ju neuvidím .. kúpim si margo a to keď sa dodrbe sral to pes... stratil som nádeje a 40 papierov na Feinwerkbau nemám a bol by to hriech do mojej gramblavej ruky.
Balistik - jednoznačne máš pravdu .. len ja už som ich mal viditelné fest a pištol rozhadzovala tak ako by asi nemala.
Balistik - jednoznačne máš pravdu .. len ja už som ich mal viditelné fest a pištol rozhadzovala tak ako by asi nemala.
Mne sa zbrane pacia aj pre to, ze v dnesnej plastovej reciklovanej spotrebnej dobe su akymsi ostrovcekom presnosti a preciznosti. Takze pochopitelne mozem od tychto hraciek ziadat to co je tomuto druhu veci vlastne a to ta presnost a prislusnost k nejakym technickym normam.
Ale asi to uz zacina byt zalezitostou zbrani tych skor vyrobenych v tomto kalibry
Ale asi to uz zacina byt zalezitostou zbrani tych skor vyrobenych v tomto kalibry
duros: každý výrobca občas niečo zmrší a potom stojí pred otázkou čo s x tisícmi zmršených výrobkov. Najjednoduchšie je celú várku exportovať (s minimálnym ziskom a bez garancie) niekam kde je nízka vymožitelnosť zákona, ktorý navyše nechráni koncového zákazníka. Som si 100% istý že slovenský importér moskytov vedel čo kupuje a slušne sa nabalil, preto bude riešiť reklamácie hláškou "je to vlastnosť výrobku ktorá nemá vplyv na funkciu a presnosť"
-
inspiring_jackson
Priatelia, tak vcera som bol v Hermese, kde som sa predavaca opytal prave na tento problem.
Podla jeho nazoru (je to jeho nazor, nie moj, len citujem v povodnom zneni):
- tie diery maju niektore moskyta. Tie ktore ich maju, tak ich maju uz od vyroby. Ked ich nemaju od vyroby, uz sa nevytvoria.
- tie diery su len v casti hlavne blizsie ku komore
- diery nemaju vraj vplyv na funkcnost zbrane, ani na presnost, nakolko sa nenachadzaju pri usti
- vraj presnost testovali a diery vraj podla ich testov neovplyvnuju funkcnost
Cize predpokladam, ze by na zaklade tychto "argumentov" v Hermese aj odmietli reklamaciu. Alebo by sa o to aspon pokusili.
Inac odporucam do Vasej pozornosti Zakon o ochrane spotrebitela a aj jeho poslednu novelu. Kto si ho poriadne nastuduje, zisti ze obchodnik nemoze reklamaciu odmietnut. Predmet musi prevziat a zaslat na testovanie - nie vsak ku puskarovi, ani k vyrobcovi, ale do autorizovanej statnej skusobne. Az ked statna skusobna rozhodne ze ide o neopravnenu reklamaciu, potom moze reklamaciu obchodnik odmietnut. Ovsem naklady na preskusanie predmetu hradi vzdy obchodnik. Ten zakon je voci obchodnikom hnusny a nespravodlivy, ale v takychto pripadoch som rad ze ho mame.
Podla jeho nazoru (je to jeho nazor, nie moj, len citujem v povodnom zneni):
- tie diery maju niektore moskyta. Tie ktore ich maju, tak ich maju uz od vyroby. Ked ich nemaju od vyroby, uz sa nevytvoria.
- tie diery su len v casti hlavne blizsie ku komore
- diery nemaju vraj vplyv na funkcnost zbrane, ani na presnost, nakolko sa nenachadzaju pri usti
- vraj presnost testovali a diery vraj podla ich testov neovplyvnuju funkcnost
Cize predpokladam, ze by na zaklade tychto "argumentov" v Hermese aj odmietli reklamaciu. Alebo by sa o to aspon pokusili.
Inac odporucam do Vasej pozornosti Zakon o ochrane spotrebitela a aj jeho poslednu novelu. Kto si ho poriadne nastuduje, zisti ze obchodnik nemoze reklamaciu odmietnut. Predmet musi prevziat a zaslat na testovanie - nie vsak ku puskarovi, ani k vyrobcovi, ale do autorizovanej statnej skusobne. Az ked statna skusobna rozhodne ze ide o neopravnenu reklamaciu, potom moze reklamaciu obchodnik odmietnut. Ovsem naklady na preskusanie predmetu hradi vzdy obchodnik. Ten zakon je voci obchodnikom hnusny a nespravodlivy, ale v takychto pripadoch som rad ze ho mame.
No zaujimave. Asi v polovici januara, ked budem mat zbrojak(teda dufam), klop klop
chcem ist do Hermesu na nakup.
Uvazoval som nad Mosquitom, ale ako vidim, tak asi do toho nepojdem
aj ked sa mi velmi paci. Viete mi poradit nejaku inu alternativu .22 ? bude to len na "pukanie" na strelnici, druhu chcem nejaku 9mm, pravdepodobne Glock 17 ?
ale uvidim az na mieste ako mi padnu do ruky. Ale zaujimalo by ma po akej inej .22 sa obzerat, ked "komar" vypadol z hry ?

Uvazoval som nad Mosquitom, ale ako vidim, tak asi do toho nepojdem