Aku novelu zakona 190/2003 by sme chceli my?
Zlucit A a B dokopy je super ale 21 by som nechal, sam poznam 40 rocnych s mentalnou urovnou 12 rocnych.
Ak je uz dakto pravne zodpovedny je to na nom.
Ak je uz dakto pravne zodpovedny je to na nom.
Suhlasim s Luborom. Len doplnim: Ja naopak poznam 21 rocnych a dokonca aj mladsich s mentalnou urovnou 40 rocnych.
Tak neviem či to je celkom v poriadkuMax11 napísal:Suhlasim s Luborom. Len doplnim: Ja naopak poznam 21 rocnych a dokonca aj mladsich s mentalnou urovnou 40 rocnych.
-
inspiring_cohen
Môj názor je ten že vek nič nerieši. Ak je osoba spoľahlivá a bezúhonná a hlavne ak OR PZ preveria spoľahlivosť tak nevidím nutnosť zvyšovať hranicu. Možno by som skúsil spraviť testy na drogy a omamné látky čo povie dosť o človeku. Ja osobne by som si predstavoval že nutnosť psychológa by bola len pri žiadosti o nový ZP. Ak by sa predlžovalo tak nevidím dôvod na opakovanie lebo psychológ zisťuje aktuálny stav a nejaké tie poruchy ktorými človek aktuálne trpí. Riešenie je podľa mňa nechať posúdenie na obvodnom lekárovi, ak obvodný lekár má závažné pochybnosti o psychickom stave môže poslať dotyčného na vyšetrenie inak mi to príde ako šikana. Žiaden psychológ si nevezme na svedomie že ak za 4 mesiace sa dostanete do veľkého psychického stresu tak že nikoho nezastrelíte. Ak by nejaký odborník chcel tvrdiť že nemám pravdu tak jeden pekný dôkaz je ten že potvrdenie od psychológa je platné len dva mesiace.
Zbrane kategória A
Určite by som zrušil omedzenie na niektoré strely. Nechal by som omedzenie len na výbušné, prierazné a dodatočne upravené. Z doplnkov na zbrane by som videl aby nočné a termálne videnie bolo prístupné pre všetkých.
U zbraní by bolo treba z legalizovať tazer.
Zbrane kategória A
Určite by som zrušil omedzenie na niektoré strely. Nechal by som omedzenie len na výbušné, prierazné a dodatočne upravené. Z doplnkov na zbrane by som videl aby nočné a termálne videnie bolo prístupné pre všetkých.
U zbraní by bolo treba z legalizovať tazer.
Mne trochu prekaza rozkol pri nadobudani hl. sucasti v ramci exp. zbrani a ich pripadna vymena v pripade poruchy. Podla mna ak je mozne nadobudnut trebars zaver, zavornik ako hl. sucast zbrane formou volne dostupnej expanznej zbrane, mala by byt aj moznost nadobudnut takuto cast zbrane taktiez na volno. V pripade nutnosti obmeny to mozne nie je.
-
inspiring_liskov
vanto: presne tato argumentacia sa otoci a uz budu aj expanzy na zbrojak, uvidis
No to by som nerad, ale je mi jasne o co ide.
Na danu vec sa pozeram hlavne z pohladu reenactingu, nakolko sa tomu venujem a vidim to ako problem pre znacnu skupinu ludi.
Na danu vec sa pozeram hlavne z pohladu reenactingu, nakolko sa tomu venujem a vidim to ako problem pre znacnu skupinu ludi.
-
inspiring_austin
Aktivny blb horsi ako triedny nepriatel. Toto si daj na cedulku a vyloz na svoj stol.
abakan: sorry, ale ta priposratost pri poukazani na akykolvek probem ma uz skutocne zaraza. Trpis azda nejakym stihomamom? Ak ano su nato ludia, ktori dokazu poskytnut odbornu pomoc. Ak mas nejake argumenty tak ich tu daj, toto neberiem. Ja vnimam legislativny proces ako moznost nieco zmenit k lepsiemu. A taktiez ak mi niekto to dostatocne vyargumentuje, tak to dokazem uznat. Ale taketo keci si strc za klobuk!
-
inspiring_liskov
pruser je, ze sme siroko daleko jedina krajina, kde sa da volne kupit napr expanzna ex-vojenska vz58 , ktora ma az na koliky v hlavni vsetky diely zamenitelne s ostrou.
Na tento fakt nas ostatne krajiny obcas upozornuju , ked niekde na svete vyberu banku s "rozbehanymi" 58mickami.
Je otazkou casu, kedy sa SK priblizi ostatnym krajinam a expanzy tak ako ich pozname dnes budu minulostou.
to ber ako fakt a tvoja iniciativa na tom nic nezmeni
Na tento fakt nas ostatne krajiny obcas upozornuju , ked niekde na svete vyberu banku s "rozbehanymi" 58mickami.
Je otazkou casu, kedy sa SK priblizi ostatnym krajinam a expanzy tak ako ich pozname dnes budu minulostou.
to ber ako fakt a tvoja iniciativa na tom nic nezmeni
Tento problem je uz myslim vyrieseny, ak sa nemylim expanz na SK tento rok konci. Nepoznam presny termin dokedy ale SK podlahlo tlakom okolitych statov z dovodov presne ako ovadza Roman. Expanz sa bude dat obstarat iba ako novy, teda vyrobeny ako expanz. Prerabka ostrej na expanz uz nebude mozna. Tolko moj zdroj 
Češi ale myslím stále ešte predávajú expanzné vz.58 ? Alebo mám neaktuálne informácie ?
V cechach je expanz iba na vynimu, ergo potrebujes zbrojak. Mam znameho, ktory ma PPS 43 expanzny (pouziva ho na ukazky) ma nato zbrojak a vynimku a policajti mu chodia kazde 2 mesiace kontrolovat ulozenie v trezore. Novovyroba ako expanz je tam pokial viem povolena. Avsak tie zbrane sa hybu v ovela vyssich cenach.
edit: A pritom paradoxne mozu tam ludia chodit na ukazky, ti co maju, aj ostrimy a netreba nato ziadne specialne povolenia. Samozrejme za pouzitia blank streliva...
edit: A pritom paradoxne mozu tam ludia chodit na ukazky, ti co maju, aj ostrimy a netreba nato ziadne specialne povolenia. Samozrejme za pouzitia blank streliva...
To má v ČR výnimku preto, že má ten expanz samočinný ?
Pokial viem tak koli tomu