Nákupné povolenie
len sa chcem uistiť ze chápem zákon... chcem si kúpiť brokovú pumpu winchester sxp defender (dlhá opakovacia) dĺžka hlavne 46 cm ciže potrebujem nákupne povolenie. ale keby som si chcel náhodou kúpiť sxp black shadow ktorá už ma 71 cm hlaveň tak by som nákupne nepotreboval? kedže hlaveň je dlhšia ako 60cm..
Jo.
Na tom 60-tom centimetri hlavne sa to u opakovacej brokovnice preklápa medzi zbraňou kategórie B (§5 ods.1e) a kategórie C (§6 ods.1b).
Na tom 60-tom centimetri hlavne sa to u opakovacej brokovnice preklápa medzi zbraňou kategórie B (§5 ods.1e) a kategórie C (§6 ods.1b).
Mam otazku, zajtra idem prevziat niekolko malorazkovych pusiek a hned ich aj prihlasim na seba.
A teraz, mam kupit kolky Ypsilon x 4,5€ alebo staci za celkovu sumu kupit 2 kolky?
A teraz, mam kupit kolky Ypsilon x 4,5€ alebo staci za celkovu sumu kupit 2 kolky?
-
inspiring_liskov
kedze sa tie kolky nalepuju na papier na ktorom budes tie MOJE flinty prihlasovat a ten je A4 na ktore vsetky napises, staci kolok v sumarnej hodnote 18evri
u nas na okrese sa uz ani kolky nekupuju, plati sa v pokladni a k formularu sa priklada paragon
uz aby si ich prihlasil a pojdeme ich prevetrat
u nas na okrese sa uz ani kolky nekupuju, plati sa v pokladni a k formularu sa priklada paragon
uz aby si ich prihlasil a pojdeme ich prevetrat
Ako píše Roman. Keď som nedávno prepisoval zbrane kvôli novému ZP, vynásobil som počet kartičiek sumou za jednu a zaplatil sumu rovnajúcu sa súčinu. Tak mi to poradil príslušný príslušník. 
Vdaka. Roman , beriem aj pre Šaňa, takze ich bude viac ;o)
Pytal som sa ,lebo este mam doma neake kolky tak nech sa minu.
Pytal som sa ,lebo este mam doma neake kolky tak nech sa minu.
Takze v Senici je to tak, ze treba na kazdu zbran zvlast 4,50€ kolok.
Dobre je ,ze pani na poste mi ich v stredu vymeni ;o)
Dobre je ,ze pani na poste mi ich v stredu vymeni ;o)
Zdravím. Robia policajti obštrukcie pri vydávaní NP na poloauto samopaly a útočné pušky (vz. 58, AK, Simonov, Špagin, Thomson...)? Rád by som sa totiž z takej zbrane naučil strieľať, prípadne si urobil aj zbierku z WWII...
ked mas ZP SK. E,F tak by nemali, aspon som sa s tym nestretol. uvedies tam dlha samonabijacia gulovnica a je to...
Standardne nie, na nakupne si ked tak napis - dlha gulova samonabijacia kat. B
Ja som pocul par pripadov z "dalekeho vychodu" kedy prislusnik nechcel vydat povolenie, pripadne sa nanho tyzden cakalo.
Ano, ale vydal, organ sa nemoze rozhodovat, ci NP vyda, alebo nie. Tato moznost mu v zakone nie je dana. Takze sa da k tomu postavit aj arogantne, nechat si opeciatkovat ziadost a cakat, paralelne dat podnet nadriadenemu s otazkou, preco ukon nemohol byt vykonany neodkladne.
Ale zbytocne fabulujeme, chod, podaj a dostanes. Az na prihody z Presova som zatial nepocul o nejakych obstrukciach.
Ale zbytocne fabulujeme, chod, podaj a dostanes. Az na prihody z Presova som zatial nepocul o nejakych obstrukciach.