Najprv nacrtnem situaciu.
Vecer si k futbalu dam dve piva a idem s rodinkou spat. Okolo 3 rano niekto zvoni pri dverach. Pozriem cez kukatko a vidim dvoch chlapov v reflex vestach, asi zachranka. Pozriem z okna a nevidim auto s majakom ani nic podobne. Beriem legalne drzanu, podla zakona ulozenu zbran a cestou ku dveram ju nabijam a zasuvam za trenky zo zadu. Otvorim dvere a chlap sa ma pyta ci nepoznam suseda odvedla, ze .... bla bla bla. V tom priskakuje dalsi chlap, kopne ma pod kolena, padam a dostavam este uder do hlavy. Vyberam zbran a utocnika zasahujem a sposobujem mu tazku ujmu z dobou liecenia viac ako 2 tyzdne. Ostatni utekaju. Pri prvotnom ukone PZSR zisti, ze mam 0,2 promile a strielal som na chodbe kde su dvere aj inych susedov.
Otazok je viac a asi najskor su na Panzera, ale piste co si myslite, ze by bolo vhodne robit-nerobit.
Je mi jasne, ze v prvom rade drzat hubu a zohnat veeelmi dobreho pravnika
Ako na mna bude prihliadat sud?
Jedna sa o paragraf 25 a 26?
Na prvy pohlad nebolo jasne, ze sa dvojica pripravuje na spachanie trestneho cinu (neprekonali prekazku, nevykrikovali, ze ma podrezu) a aj tak som mal zbran pri sebe aj ked v zakone je jasne napisane, ze ked mam promile nesmiem manipulovat so zbranou.
Co by zmenil fakt, ak by som utocnika zasiahol na komoru a ten to uz nerozchodil?
Moje tvrdenie o utoku moze potvrdit len manzelka a aj ta to nevidela, len pocula krik.
Moze ma niekto zo susedov obvinit z ohrozenia so zbranou pod vplyvom alkoholu, ked si najde gulu zavrtanu pod svojim zvoncekom?
Dakujem za Vas nazor.