Asociacia Presnej Strelby SR (APSS)

Používateľov profilový obrázok
onevan
prispievateľ
Registered for: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa onevan »

Díky za pěknej sobotní závod (a páteční prase=sviňu). Všechno v cajku, nicméně mi napočítali o 1 gong míň :-( Asi to přeslechli rozhodčí. Ale můj spotter i já jsme to viděli i slyšeli. Jak tam foukal vítr tak se to asi nedoneslo k rozhodčímu. Jinak paráda a noví Němci s Polákama předvedli taky svoje. Ještě, že tam nedorazili ti Maďaři :-)
A jako bonus přehlídka zbraně na opravdovej LONGSHOT :-)
Prílohy
longshot.jpg
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Zapadonemecki soudruzi nechavaju pozdravovat, velmi sa im pacilo a pridu aj nabuduce....detto polsky kolega.

Aporopo spotter a zasahy na gongoch, dovolim si malu citaciu zo zaznamu:

onevan: BUM!
spotter: "....nula"
onevan: "...no jo, ale kde???"
spotter ".... NULA!!!"

Skoro som umrel od smiechu, asi kvôli tomu som trafil tak malo gongov.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kall
prispievateľ
Registered for: 22 years 2 months

Príspevok od používateľa Kall »

no když je velký zvětšení, tak to neuhlídneš.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Pekne preteky! Pocasie az na vietor super. Zastrielali sme si a co viac si zelat.

Mne to prislo ako deja vu z DPS. Ked sme mali silny vietor a hlasenie zasahov boli chaoticke.
Ja nemam spotra a zasahy si pozeram sam. Ked sme strielali gongy za mnou sedel tusim Onevan a hlasil zasahy.
Gong 800m:
Prva rana: zasah Onevan hlasi "zasah". Rozhodca: "dva metre pod - nula"
Druha rana: Onevan " 50 cisel pod". Rozhodca: "meter vlavo - nula"
Tretia rana: Rozhodca je rozhodca prenesiem meter v pravo. Bum - Onevan "kam to strilis vole"
onevan
prispievateľ

lovec napísal:Zapadonemecki soudruzi nechavaju pozdravovat, velmi sa im pacilo a pridu aj nabuduce....detto polsky kolega.

Aporopo spotter a zasahy na gongoch, dovolim si malu citaciu zo zaznamu:

onevan: BUM!
spotter: "....nula"
onevan: "...no jo, ale kde???"
spotter ".... NULA!!!"

Skoro som umrel od smiechu, asi kvôli tomu som trafil tak malo gongov.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jo, když jsem bouchal já, tak viděl každej hovno :-)
onevan
prispievateľ

AKI napísal:Pekne preteky! Pocasie az na vietor super. Zastrielali sme si a co viac si zelat.

Mne to prislo ako deja vu z DPS. Ked sme mali silny vietor a hlasenie zasahov boli chaoticke.
Ja nemam spotra a zasahy si pozeram sam. Ked sme strielali gongy za mnou sedel tusim Onevan a hlasil zasahy.
Gong 800m:
Prva rana: zasah Onevan hlasi "zasah". Rozhodca: "dva metre pod - nula"
Druha rana: Onevan " 50 cisel pod". Rozhodca: "meter vlavo - nula"
Tretia rana: Rozhodca je rozhodca prenesiem meter v pravo. Bum - Onevan "kam to strilis vole"

Vidíš, že sem nekecal. Poctivě jsem koukal na 1 a 2 rundu standartu a pak jsem se spolíhal na ostatní. Už jsem z toho pozorováku měl pravý voko jako kráva co si dala jointa.
millos
prispievateľ
Registered for: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa millos »

Vaclave: ako pise Igor, to si nebol sam. ja som strelil, spotter mi zahlasil, ze "vedla", ked som mu povedal, ze kde, tak odpoved bolg, ze niekde doprava. Potom, ako si videl kazda tretia nabojnica roztrhnuta, nazorna ukazka mojej lakomosti, vydrzali 8 prebiti, co sa cudujem pri mojej navazke...ale fajn sme si strelili, prasa vyborne, to polske pivo nie...A mimochodom Igor, ty musis mal stastie, vzdy ked ti dopadla strela na ciel, tak bol gong rozkyvany a bol v hornej polohe. Tak sme sa usmievali ako si hresil, ked ti to takto tam padalo. Usli ti takto asi 3 gongy.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

vzdy ked ti dopadla strela na ciel, tak bol gong rozkyvany a bol v hornej polohe
Ked som robil nove gongy tal ma Ivo presviedcal aka je to 3,14covina ich robit take tazke. Chlap co strielal predomnou mal 6,5x47 Lapua a po troch zasahoch sa to kyvalo este pocas mojho ostrelovania.
Hlavne na 600m - 700m to potrebuje byt tazke. Potom je to jedno...
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Musi sa najst nejaky kompromis, pretoze ked budu moc tazke a nebudu dobre zvonit, tak bude problem s kal. 6,5 a 5,6mm. Ale o nieco tazsie by mali predsa len byt. Ked sa do toho striela s vykonnejsimi kalibrami (300WM, 338LM), tak to lieta ako handra vo vetre. Navyse ked tie najblizsie gongy inkasuju okrajovy zasah z magnumov, tak sa ohybaju.
Kall
prispievateľ
Registered for: 22 years 2 months

Príspevok od používateľa Kall »

a co kdyby seděl pozorovatel na 500 m za betonovou zdí?Hlásil by tak jak na DPS 700 m
sentinel
prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa sentinel »

Možno by stačilo zaťažiť gong reťazou čo bude siahať až na zem kde bude ukotvená, pričom nebude brániť gongu pri pohybe vzad, ale keď sa bude gong pohybovať proti strelcovi tak sa reťaz, alebo lano-špagát napne a nedovolí mu kývať sa smerom ku strelcom.
millos
prispievateľ
Registered for: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa millos »

Fungovať to bude, pokiaľ nepríde Gunsliger, ten má na to šťastie a odstrelí ju. :lol: :lol: :lol:
sentinel
prispievateľ

Tak dáme reťaze dve a Gunslinger bude strieľať iba raz. Ak trafí alebo netrafí a neodstrelí tú reťaz, tak pokračuje v predpísanom počte zásahov, ak reťaz prestrelí, prenechá možnosť ďalšiemu. Alebo bude strieľať každú položku ako posledný a potom ju kľudne môže prestreliť.
onevan
prispievateľ

A nebo Gunsovi vůbec neříkejte, že sou nějaký závody :-) Když střílí tak je přímo nesnesitelnej :-)))
sentinel
prispievateľ

Nazdar strelci. Pokúšam sa riešiť strelnicu pri Malackách na streľbu do 500m. Momentálne jednám s majiteľom o možnostiach prenájmu na streľbu tak 1x-2x v mesiaci. Bol by záujem o streľbu do 500m? Ak by sa nazbieralo viac ľudí môžeme skúsiť zaradiť aj nejaký taktický pretek pre apss.
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"