WTSHTF - všobecne

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Ferri, to "dopestujú v tvojej záhradke" bol len inotaj pre čórku.
:wink:
Mabo, jasne, je to aj vec pohľadu. Ale fakt je, že ja aj ty asi budeme mať väčší problém, ak skončíme bez plynu a/alebo tečúcej vody než tí, ktorí sú na také podmienky už zvyknutí. Takisto možno budeme musieť rýchlo odhodiť nejaké tie morálne zábrany, ktoré už niektorí (schválne nehovorím, že všetci) nemajú, atď.
Ferri719
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa Ferri719 »

pripraveny materialne nie, ale psychicky ano, vsak co civilizovany clovek povazuje za ciste WTSHTF tak oni v tom ziju uz teraz...

edit: Jack bol rychlejsi...
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Skôr to vidím ako Mabo.
Síce sú bez debaty lepšie pripravení na šok z príchodu SHTF, mnohí by si ho možno ani nevšimli. Ale majú silnú nevýhodu v tom, že sú naučení z princípu žiť pre daný okamih, plánovanie v rádoch dní či nebodaj týždňov je blízke sci-fi.
Osadník uloví jeleňa/psa, zvolá bašável, prežerú sa všetci do bezvedomia a polovica mäsa sa do ďalšieho dňa niekde na zemi v teple pokazí. Našinec (v SHTF situácii) radšej nepôjde celú noc spať a bude špekulovať/variť/soliť/sušiť, len aby čo najviac z toho úlovku využil a aby mu to čo najdlhšie vydržalo.

Čo som čítal nejaké správy z priebehu SHTF kde tade po svete (Bosna, Argentína, ...), nikde som si nevšimol informáciu, že by podobné "lovci a zberači" komunity v danej situácii obzvlášť dobre prosperovali.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Yarco, oni by si toho jeleňa aspoň dokázali upytlačiť.
:wink:
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

yarco: bašável pokračuje bo s pokazeným mäsom žiaden problém, odtiaľ maďarské pomenovanie degeši - mrchožrúti.
romen3
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa romen3 »

trochu hladny osadnik ta rozreze na kusky aby ti zobral nedojedeny rozok, vy by ste to (pravdepodobne vacsina) nespravili ani za vedro cerstveho masa. toto bude rozhodujuci faktor pri absolutnej SHTF situacii. tu budu mat navrch, lebo nepoznaju svedomie alebo ho maju niekde inde ako by sme my cakali a hladali. mam chalupu "na konci sveta" kde to bola kedysi dedina s 800 obyvatelmi a dnes tam zije realne tak 20 (registrovanych 50). tam si predstavujem, ze keby bola taka situacia ze padne svet na papulu a boje prestanu, tak tam prezijem aj keby co bolo (ano malo pravdepodobny happyend pociatku). hovorim si dopestujem hento a tamto, budem chovat,...a potom mi doslo raz tak pod stromom myslienka, ze co o tom vlastne viem. ok daco by sa dalo. ale...zozen semiacka schopne opatovnej reprodukcie kazdy rok. dnes z obchodu nemozne. a rozhodne nebude tolko druhov na vyber ako mame dnes. chov zvierat? ak nemas doma zver dopredu, tak po SHTF ich najst bude tazke, skor niekomu ukradnut ako zakupit...budem mat na to gule, zbrane budu mat vssetci prezivsi. dalej co ak dostanu daku chorobu, potom som skoncil. ako budem na zimu zasobovat seno, ked sa mi zlomi posledna kosa a uz nebude kde druhu dostat? domace zvierata su ine ako divoke, cez zimu bez vasej podpory nepreziju. voda je tam aspon cista ako diamant. hub nekonecne vela, hubarov tam skoro niet. polovnikov tam chodi ale milion. vedia ze je tam hooooodne zvery, ale fakt ze hodne. ak by bolo SHTF asi by tam siel lovit a prezivat kazdy polovnik, co je zase vyhoda komunity, ak by hospodarili spravne a aspon je aj sanca na lepsiu ochranu skupiny ludi. ale uvedomil som si, ze ani pri fakt perfektnych prirodnych podmienkach, ako su tam, by prezitie nebolo lahucke, bolo by to len ine...
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Poznámka redakce: ... Ztotožňujeme se s názorem, že byla pandemie vytvořena uměle, kvůli nezištným ziskům, které teprve vyplynou na světlo.

Čo asi tak si mám predstaviť pod pojmom "nezištný zisk"? :roll:
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Toto patri do sekcie vtipne veci, Yarco.
nezištný príd. kt. nie je upriamený na zisk, výhody, nesebecký, obetavý; svedčiaci o tom: n. priateľ;
n-á pomoc;
:lol:
sego13
prispievateľ
Registered for: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa sego13 »

Ja som napísal:Ja/Zoid hovoril o Oldenhausenoch ci ako sa ta sracka vola, ktore boli kupovane v r. 2011, takze ak je to teraz este vacsia sracka, tak dakujem pekne...
Asi som divny. Ja si tie LIDL konzervy kupujem a chutia mi velmi :roll:
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

aspon nie som sam divny, aj mne chutia :D
slimaaak
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa slimaaak »

Ked uz sme pri tych nechutnostiach, tak ja som min. tyzden zjedol 2 a 1/2 rocne home made susene maso. Korenene, slanene, hovadzie, susene klasickym sposobom a drzane v sedemdecke ( obcas pre kontrolu aktualneho stavu otvorene ). Smrdelo ako psie zradlo ale kurna dobre bolo. Zjedol som takto pri telke 3 "rezne" :). Nic sa mi z nich nebolo, chytraci boli ti indiani...
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

takto to vyzerá, keď začne globálny SHTF

Obrázok

Obrázok

našťastie, tentokrát to je "len" práca hekerov.
romen3
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa romen3 »

Na youtube je daky chlapik s kanalom "slovensky prepper".
Celkom zaujimavy kanal podla mna, mozno ma nedostatky, ale ocividne tiez len zacina, ale na par zamysleni ma priviedol. tak keby to dakoho zaujimalo...
crossbowhunter
prispievateľ

Príspevok od používateľa crossbowhunter »

Romen je to ten isty co stoji za coolgearsk.
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"