Boxer prevážal samopal s vybrúseným číslom
Boxer prevážal samopal s vybrúseným číslom
http://zilina.sme.sk/c/4271283/boxerist ... islom.html
ŽILINA. Z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami obvinili policajti 28-ročného Martinčana. Počas minulotýždňovej kontroly auta u neho našli samopal vzor 58 a desať ostrých nábojov.
Podľa riaditeľa Okresného riaditeľstva (OR) PZ v Martine Jozefa Tomanu zbadala policajná hliadka pri kontrole osobného auta Audi A4 na ceste I/18 v Sučanoch samopal. Trojica mužov policajtom vydala samopal s vybrúseným výrobným číslom, ktorý mal obvinený muž kúpiť od neznámeho muža v Liptovskom Mikuláši za 166 eur (5000 Sk), pričom ho chcel ďalej predať
Pri domovej prehliadke policajti našli ďalších 40 nábojov, informoval Tomana. Samopal policajti odoslali na expertízu, ktorá preukáže, či s ním nebola spáchaná trestná činnosť.
"Podľa zákona o zbraniach a strelive je samopal v kategórii zakázaných zbraní. Čiže bežný občan nie je oprávnený túto zbraň vlastniť a nosiť. Použitie samopalu je širokospektrálne, či už pre poľovníkov alebo páchateľov trestnej činnosti. Podľa technických parametrov má dostrel 2700 metrov a smrtiaci účinok je po celej dráhe," uviedol Tomana.
Obvineného Martinčana stíhajú na slobode, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody 3 až 8 rokov.
utorok 20. 1. 2009 17:20 | TASR a (lk)
ŽILINA. Z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami obvinili policajti 28-ročného Martinčana. Počas minulotýždňovej kontroly auta u neho našli samopal vzor 58 a desať ostrých nábojov.
Podľa riaditeľa Okresného riaditeľstva (OR) PZ v Martine Jozefa Tomanu zbadala policajná hliadka pri kontrole osobného auta Audi A4 na ceste I/18 v Sučanoch samopal. Trojica mužov policajtom vydala samopal s vybrúseným výrobným číslom, ktorý mal obvinený muž kúpiť od neznámeho muža v Liptovskom Mikuláši za 166 eur (5000 Sk), pričom ho chcel ďalej predať
Pri domovej prehliadke policajti našli ďalších 40 nábojov, informoval Tomana. Samopal policajti odoslali na expertízu, ktorá preukáže, či s ním nebola spáchaná trestná činnosť.
"Podľa zákona o zbraniach a strelive je samopal v kategórii zakázaných zbraní. Čiže bežný občan nie je oprávnený túto zbraň vlastniť a nosiť. Použitie samopalu je širokospektrálne, či už pre poľovníkov alebo páchateľov trestnej činnosti. Podľa technických parametrov má dostrel 2700 metrov a smrtiaci účinok je po celej dráhe," uviedol Tomana.
Obvineného Martinčana stíhajú na slobode, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody 3 až 8 rokov.
utorok 20. 1. 2009 17:20 | TASR a (lk)
pan okresny v tom ma kapanek bordel. Sirokospektralne pouzitie pre polovnikov???R napísal: "Podľa zákona o zbraniach a strelive je samopal v kategórii zakázaných zbraní. Čiže bežný občan nie je oprávnený túto zbraň vlastniť a nosiť. Použitie samopalu je širokospektrálne, či už pre poľovníkov alebo páchateľov trestnej činnosti. Podľa technických parametrov má dostrel 2700 metrov a smrtiaci účinok je po celej dráhe," uviedol Tomana.
-
inspiring_wright
ja som jeden dal znehodnotiť, a druhý si prave idem zobrať, zajtra idem pre nakupné, ktoré mi policajti slúbili, že keď som ju raz mal a mam na to klub ktorý to striela tak mi daju aj druhý krát nakupné po tom čo sa mi neopraviteľne pokazil ten pred tým. Tvorcovia nových pravidiel budú preverovať účasť na súťažiach, ten kto to bude mať len tak v skrini na zábavu to bude museť odovzdať. Je to fajn aspoň sa bude organizovať súťaž na 58mičku konečne plošnejšie a to, že som bol posledný ich srat nemusí.
a tak ako sa medzi nás dostavajú nelegálne náboje tak isto sa možu dostávať aj zbrane! mali by si spraviť poriadky v armade!!!
a tak ako sa medzi nás dostavajú nelegálne náboje tak isto sa možu dostávať aj zbrane! mali by si spraviť poriadky v armade!!!
-
inspiring_perlman
ehm, nie je tam napisane ci to bolo upravene na semi, alebo to bol stale automat. Ak ho chytili s automatom, tak to je zbran kategorie A a to naozaj nemoze mat kazdy druhy co sem tam na nejaku sutaz ide. Cize mozu mat pravdu. Ak ho chytili s nejakou 858ckou alebo niecim podobnym, tak zbytocne zvelicuju. Cize v skratke povedane informacia o ho*ne, neuplna, cize nic nehovoriaca, ergo nebezpecna. Konieckoncov ako vacsina info v mediach.mlok917 napísal:maju tom dobri bordel na F to možem met doma vo vytrinke ... na jar si robim E