Preddlženie zbrojáku
-
infallible_ramanujan
Preddlženie zbrojáku
Ahojte!Som tu nový a potreboval by som poradiť.Zbroják mám od 95-teho roku a robil som aj psychotesty,lebo boli povinné.Teraz mi končí a znova potrebujem predľžiť a údajne znova psychotesty.Firma mi ich nepreplatí(mám sk.B,C)a nie je to malý peniaz,aspoň pre mňa.Potrebujem ich robiť alebo nie?Ďakujem
-
inspiring_newton
ZP sa nepredlzuje ,ale vydava novy.
ano,psychotesty musis k ziadosti dolozit
ano,psychotesty musis k ziadosti dolozit
Keď sa pri predĺžení vydáva nový, čo všetko to obnáša, okrem psychotestov? Treba robiť znovu aj skúšky? Treba dokladať dôvod /živnostenský list/ na skupinu A ?
§ 24
Nový zbrojný preukaz
(1) Žiadosť o vydanie nového zbrojného preukazu sa podáva najneskôr 30 dní pred skončením platnosti zbrojného preukazu.
(2) Na konanie o vydaní nového zbrojného preukazu sa primerane vzťahujú § 16 až 20 s tým, že sa preukázanie odbornej spôsobilosti nevyžaduje. V konaní o vydanie nového zbrojného preukazu policajný útvar hodnotí zdravotnú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo, bezúhonnosť a spoľahlivosť žiadateľa o vydanie nového zbrojného preukazu a odôvodnenie potreby naďalej držať alebo nosiť zbraň a strelivo.
Podanie žiadostiKapo napísal:Keď sa pri predĺžení vydáva nový, čo všetko to obnáša, okrem psychotestov? Treba robiť znovu aj skúšky? Treba dokladať dôvod /živnostenský list/ na skupinu A ?
V žiadosti o vydanie zbrojného preukazu žiadateľ uvedie:
osobné údaje (meno a priezvisko, rodné číslo, dátum narodenia, miesto pobytu),
číslo dokladu totožnosti, cudzinec číslo cestovného dokladu alebo dokladu nahrádzajúceho cestovný doklad,
skupinu zbrojného preukazu, o vydanie ktorej žiada,
odôvodnenie žiadosti o vydanie zbrojného preukazu.
K žiadosti o vydanie zbrojného preukazu žiadateľ pripojí
dve fotografie s rozmermi 30 x 35 mm, ktoré zodpovedajú súčasnej podobe žiadateľa, zobrazujúce žiadateľa v čelnom pohľade s výškou tvárovej časti hlavy od očí k brade najmenej 13 mm, v občianskom odeve, bez okuliarov s tmavými sklami a bez prikrývky hlavy, ak jej použitie nie je odôvodnené náboženskými alebo zdravotnými dôvodmi; v tomto prípade nesmie prikrývka hlavy zakryť tvárovú časť spôsobom znemožňujúcim identifikáciu žiadateľa,
lekársky posudok o zdravotnej spôsobilosti a psychologický posudok o psychickej spôsobilosti držať alebo nosiť zbraň a strelivo,
potvrdenie orgánu štátnej správy, že má oprávnenie podľa osobitného predpisu, ak žiada o vydanie zbrojného preukazu na výkon tohto oprávnenia,
potvrdenie právnickej osoby zaoberajúcej sa športovou činnosťou, ktorej súčasťou je športová streľba podľa pravidiel platných na území Slovenskej republiky alebo medzinárodných pravidiel o členstve, ak žiada o vydanie skupiny E zbrojného preukazu,
potvrdenie o členstve v poľovníckej organizácii, v ktorej je registrovaný, ak žiada o vydanie skupiny D zbrojného preukazu,
úradne osvedčenú kópiu dokladu, na základe ktorého možno započítať skúšku odbornej spôsobilosti alebo jej časť.
http://www.minv.sk/?vydanie-zbrojneho-preukazu
Akurát tú bezúhonnosť si polícia vykoná sama, po svojej línii.
Ako je to s psychotestom ak ho ma ziadatel absolvovany a nema skupinu A a ani ziadnu tu "velmi zlu" zbran odvodenu od samocinnej? Musi ju dolozit k ziadosti o novy ZP?
Ak najdes v zakone vynimku, ze psychotest netreba ak nemas A tak ho nemusis nosit 
Ja o takej neviem ...
Ja o takej neviem ...
Nasiel som toto znenie pragrafu na stranke MIVSR:
Nový zbrojný preukaz
(1) Žiadosť o vydanie nového zbrojného preukazu sa podáva najneskôr 30 dní pred skončením
platnosti zbrojného preukazu.
(2) Na konanie o vydaní nového zbrojného preukazu sa primerane vzťahujú § 16 až 20 s tým, že sa
preukázanie odbornej spôsobilosti a psychickej spôsobilosti nevyžaduje, ak tento zákon neustanovuje
inak. V konaní o vydanie nového zbrojného preukazu policajný útvar hodnotí zdravotnú
spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo, bezúhonnosť a spoľahlivosť žiadateľa o vydanie
nového zbrojného preukazu a odôvodnenie potreby naďalej držať alebo nosiť zbraň a strelivo. V
konaní o vydanie nového zbrojného preukazu držiteľovi skupiny A zbrojného preukazu alebo
držiteľovi skupiny C zbrojného preukazu, ktorý má vydaný zbrojný preukaz na výkon zamestnania,
policajný útvar hodnotí aj psychickú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo.
Nový zbrojný preukaz
(1) Žiadosť o vydanie nového zbrojného preukazu sa podáva najneskôr 30 dní pred skončením
platnosti zbrojného preukazu.
(2) Na konanie o vydaní nového zbrojného preukazu sa primerane vzťahujú § 16 až 20 s tým, že sa
preukázanie odbornej spôsobilosti a psychickej spôsobilosti nevyžaduje, ak tento zákon neustanovuje
inak. V konaní o vydanie nového zbrojného preukazu policajný útvar hodnotí zdravotnú
spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo, bezúhonnosť a spoľahlivosť žiadateľa o vydanie
nového zbrojného preukazu a odôvodnenie potreby naďalej držať alebo nosiť zbraň a strelivo. V
konaní o vydanie nového zbrojného preukazu držiteľovi skupiny A zbrojného preukazu alebo
držiteľovi skupiny C zbrojného preukazu, ktorý má vydaný zbrojný preukaz na výkon zamestnania,
policajný útvar hodnotí aj psychickú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo.
No vidis tak predsa tam nieco len otom je napisane:)
No som mal stiahnutu staru verziu zakona a uz som si nebol isty 
Všetko zodpovedané.