Novela zákona č.190/2003 Z.z. 2022 /výnimky a iné zmeny

Používateľov profilový obrázok
Bauer
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Sorry, neviem akú tu splietajú novinku o úschove zbrane. Keď som ja šiel na nákupy do Poľska a zároveň na strelnicu do Martina, tak mi krásne na OO PZ Dolný Kubín už pred 5timi rokmi mi na dva dni ubytovali pištoľ za poplatok 16,50 eura na policajnej stanici aby som ju nemusel nechávať v hotelovom trezore keď pôjdem do Poľska. Vtedy som sa odvolal, že keď na to existuje v cenníku správny poplatok a v zákone preprava zbrane za účelom uloženia do úschovy, tak musí existovať aj tá úschova. A pekne mi OO PZ zbrane Dolný Kubín pomohli. Nemali s tým problém a nepotrebovali ani novelu.

Edit: a mali na to už pred piatimi rokmi aj tlačivo pripravené, čo som vyplnil. Takže žiadna novinka.
mrzo
častý prispievateľ
Registered for: 12 years

Príspevok od používateľa mrzo »

Mohlo to byt ovela horsie ako som pozeral to prve citanie, ale zas jasat nad cimkolvek z toho sa ozaj neda... Teda okrem policajtov, ktori maju novu paku na nas a pri zriadovani zbrojaku usetria cas aj peniaze, tak ti si trosku zajasat mozu :P
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Bauer, tu povinnost pred 5 rokmi nemali (len moznost), ale chapem ze pri pohlade na teba uznali ze je vhodne akukolvek zbran od teba radsej prevziat na maximalne moznu dobu.
Teraz je to ich povinnost ked o to drzitel poziada.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Roman to napísal vyčerpavajuco
suigan
prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa suigan »

Ako tak pozerám § 17 ods. 2 písmeno e) tak po starom mi stačilo isť na Poľovnícky zväz, prípadne teraz vypýtať si od Poľovníckej komory potvrdenie o členstve, ktoré ma stálo 0 €.

Teraz: „e) úradne osvedčenú kópiu platného poľovného lístka, ak žiada o vydanie skupiny D zbrojného preukazu,“.

Čiže budem musieť vyhodiť peniaze na notára, alebo nejakú matriku kde mi to overia z XY €....

Alebo sa mýlim ?
Bauer
častý prispievateľ

roman napísal:Bauer, tu povinnost pred 5 rokmi nemali (len moznost), ale chapem ze pri pohlade na teba uznali ze je vhodne akukolvek zbran od teba radsej prevziat na maximalne moznu dobu.
Teraz je to ich povinnost ked o to drzitel poziada.
Písal som príspevok slušne. Ale ty bez tých neustálych invektív asi nevieš odpovedať ?

Prečítaj si pravidlá !

4.) Napádanie, osobné osočovanie, nadávky, včítane nábožensky, rasovo alebo národnostne motivovaných urážok bude považované za hrubé porušenie pravidiel fóra.
inspiring_liskov

Moj prispevok nemal nic spolocneho s tvojou rasou, povodom ci nabozenskym presvedcenim.
Zakladal sa na dlhodobom pozorovani na zaklade ktoreho si myslim, ze tvoja neschopnost porozumiet pisanemu textu ( v tomto pripade paragrafovemu zneniu zakona) vyvolava dovodne podozrenie o zdravotnej kontraindikacii vo vztahu ku sposobilosti drzat strelnu zbran.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Psycholocicke vysetrenie ako podmienka vydania zbrojneho preukazu nema za ulohu skumat povahu alebo sirku a bohatost spektra spolocenskej komunikacie jedinca. Psychlocicke vysetrenie ma odhalit priznaky dusevnych poruch, ktore smeruju k destabilizacii a nekonzistentnosti osobnosti, v standardnej alebo stresovej situacii. Ide NAJMA o odhalenie neschopnosti sebakontroly a neadekvatnu precitlivelost vyustujucu k nepredvidatelnej agresivite. A v tomto smere by som tiez vedel dat zopar tipov. Drzme sa pravidiel fora a radsej hamujme.
Bauer
častý prispievateľ

Som rád, že ti moja rasa, pôvod a náboženské presvedčenie nevadí.
Dovolím si znovu zacitovať pravidlá. Skús si prečítať prvú polovičku vety.

4.) Napádanie, osobné osočovanie, nadávky, včítane nábožensky, rasovo alebo národnostne motivovaných urážok bude považované za hrubé porušenie pravidiel fóra.

Myslím, že tu má niekto iný problém s porozumením jednoduchej písanej vety v texte pravidiel fóra. Ale keďže som sa dohodol s niektorými moderátormi a adminom, že sa budem tu správať podľa pravidiel, pokúsim sa na tvoje príspevky nereagovať OT.
inspiring_liskov

Made my day :)
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Novela zákona o zbraniach a strelive bola publikovaná v zbierke zákonov. Zák. č. 120/2015 Z.z. http://www.zbierka.sk/sk/monitoring-novej-ciastky/8343
Bauer
častý prispievateľ

Dá sa niekde oficiálne nájsť kompletné, ľudsky čitateľné znenie aktuálneho zákona o ZaS aby som to nemusel kompletizovať podľa tejto novely ? Za radu ďakujem.
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

Sleduj slov-lex, snad to nebude trvat dlho, kym to tam bude

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy ... 05.06.2015#
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Bauer:
alebo sleduj www.jaspi.sk.
Skôr či neskôr sa tam objaví aktuálna verzia 190/2003 aj so zapracovanými zmenami. Tieto verzie bývajú označené ako 'Rek zákony', zvýraznené tuším zelenou farbou.
skuki
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years 4 months

Príspevok od používateľa skuki »

UPOZORNENIE NA JASPI:
Obsah modulu "Predpisy" sa už neaktualizuje!

Používateľom je k dispozícii nový právny a informačný portál Slov-Lex na adrese www.slov-lex.sk, ktorého obsahom je aj nová elektronická Zbierka zákonov Slovenskej republiky.

Databázy znalcov, tlmočníkov a prekladateľov sú aj naďalej pravidelne aktualizované.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"