Čo na uši, čo do uší
volal som s nimi a v ČR je doprava zdarma kedže pravidelne chodím do Čiech tak som sa s nimi dohodol na využití služby českej pošty Balik na poštu.
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
Momentalne dobra cena
http://www.amazon.de/gp/product/B001TPR ... m_1p_11_ti
http://www.amazon.de/gp/product/B001TPR ... m_1p_11_ti
Spravil som si radost s MSA Sordin Supreme Pro X, ked som ich nasiel na SK za celkom rozumnu cenu. Potesilo ma, ze vyzera, ze nebadat nejaku zasadnu zmenu v tlmeni aj pri nasadenych klasickych slnecnych okuliaroch s celkom silnými stranicami, tie gelove nausniky robia svoje. Uvidim, ci to bude fungovat aj na strelnici.
Mal este niekto problem vlozit baterky do nich? Ta spodna nezapadne sama uplne dole a ked som tam tlacil druhu, z tej uz vlozenej normalne odsupovalo a nedalo sa to ani silou natlacit. Nejako sa mi ich tam podarilo nakoniec vpratat…
Mal este niekto problem vlozit baterky do nich? Ta spodna nezapadne sama uplne dole a ked som tam tlacil druhu, z tej uz vlozenej normalne odsupovalo a nedalo sa to ani silou natlacit. Nejako sa mi ich tam podarilo nakoniec vpratat…
Co dat tam ale skusal si ju vybrat? 
Ked davas tu 1.tak ju tam musis dat zosikma aby si schoval + a druhou len dotlacis - na 1. mne to ide pekne.
inak gelove nausniky urcite doporucujem
Ked davas tu 1.tak ju tam musis dat zosikma aby si schoval + a druhou len dotlacis - na 1. mne to ide pekne.
inak gelove nausniky urcite doporucujem
Jo, uz som nastudoval na youtube, ako to tam cca davat. Vyskusal som ich znovu tam dat podla toho a islo to lahsie. A von ozaj isli len s velkou davkou presviedcania. Co som predtym pozeral nejake videa, tak ich tam vkladali aj vyberali uplne v pohode, ale to mali asi riadne vybehane, preto ma to prekvapilo, ked to aj mne neslo tak lahko.
Strieľali ste s nimi (MSA Sordin Supreme Pro X) aj z dlhej guľovej cal. okolo .30, alebo len z pištole. Aké su , môžete ich porovnať s inými? Tiež uvažujem o ích kúpeni, alebo M3 Peltor Sport Tac .
Z dlhej nestrielam tak neviem ci su dostatocne aj na vyssie kalibre, ale zrejme ano. Komu nestaci tlmenie, tak je zauzivana prax si nasadit aj stuple do usi a na ne musle. Skusal som aj to a s mastavenou vyssou hlasitostou nie je problem pocut ani cez stuple.
O tych Peltoroch som primarne uvazoval aj ja, a v podstate som ich uz isiel kupovat, ale potom som si zratal, ze za cenu Peltorov + cena za gelove nausniky sa dostavam na cenu, za ktoru uz cca mozem kupit Sordiny ktore maju gelove nausniky v cene. Tak som este nieco malo nasetril a kupil tie, aby som ako sa hovori, nekupoval dvakrat.
Porovnat ich neviem, presiel som z pasivnych rovno na Sordiny, ale z recenzii vychadzali vzdy Sordiny lepsie ako Peltor, aj ked aj tie su velmi dobre. Ale tie Sordin maju zevraj o triedu lepsiu reprodukciu zvuku aj kvalitu kompresie. Navyse su aj odolne voci vode. V pasivnom tlmeni su na tom cca asi rovnako. Sordiny su len zevraj citlivejsie pri silnejsom vetre, nemaju tak dobre ochranene mikrofony voci tomu. Inak vyhotovenie vyzera velmi, velmi kvalitne, zda sa, ze nieco vydrzia.
O tych Peltoroch som primarne uvazoval aj ja, a v podstate som ich uz isiel kupovat, ale potom som si zratal, ze za cenu Peltorov + cena za gelove nausniky sa dostavam na cenu, za ktoru uz cca mozem kupit Sordiny ktore maju gelove nausniky v cene. Tak som este nieco malo nasetril a kupil tie, aby som ako sa hovori, nekupoval dvakrat.
Porovnat ich neviem, presiel som z pasivnych rovno na Sordiny, ale z recenzii vychadzali vzdy Sordiny lepsie ako Peltor, aj ked aj tie su velmi dobre. Ale tie Sordin maju zevraj o triedu lepsiu reprodukciu zvuku aj kvalitu kompresie. Navyse su aj odolne voci vode. V pasivnom tlmeni su na tom cca asi rovnako. Sordiny su len zevraj citlivejsie pri silnejsom vetre, nemaju tak dobre ochranene mikrofony voci tomu. Inak vyhotovenie vyzera velmi, velmi kvalitne, zda sa, ze nieco vydrzia.
Kvalitu kompresie: to akoze digitalizuju zvuk ci pises o strlacani priestoru medzi usami?

Primarne som myslel na digitalne znizenie hlasitosti prenasaneho zvuku. Ale drzia aj na hlave dobre 
PRO X - Co sa tyka vkladania a vyberania bateriek, prvykrat je to porod, do mojich sa musela spodna baterka jemne zapacit, aby tam zaklapla. Pri druhej vymene to uz islo samo, presne tak ako to ukazuj na youtube, stacilo ich vyklepnut. (poucenie do buducnosti - nekupovat baterie VARTA, ani ta najkvalitnejsia rada do fotobleskov nema deklarovanu kapacitu)
Reprodukcia zvuku - mal som na usiach pri strelbe oboje a Sordiny lepsie prepustaju hovorene slovo pri okolitej strelbe. Na druhu stranu su mikrofony na nich umiestnene tak zvlastne, ze skresluju priestorove vnemy. Pre vysvetlenie, mikrofony su orientovane dopredu alebo dozadu, kdezto na Peltoroch su umiestnene zboku. Da sa na to zvyknut, ale na Peltoroch si napriklad na nic zvykat nemusite, ak prichadza zvuk sprava, jasne viete ze prisiel sprava.
Konstrukcia - podla Ondra prezili jeho pro-X par dni zabudnute na strelnici v snehu, oprasil zapol a idu dalej. Uz konstrukciou je pri nich dane, ze voda naozaj nema kade zatiect, proste vojenske sluchadla stavane aby prezili vsetko, snad okrem jadroveho vybuchu.
Reprodukcia zvuku - mal som na usiach pri strelbe oboje a Sordiny lepsie prepustaju hovorene slovo pri okolitej strelbe. Na druhu stranu su mikrofony na nich umiestnene tak zvlastne, ze skresluju priestorove vnemy. Pre vysvetlenie, mikrofony su orientovane dopredu alebo dozadu, kdezto na Peltoroch su umiestnene zboku. Da sa na to zvyknut, ale na Peltoroch si napriklad na nic zvykat nemusite, ak prichadza zvuk sprava, jasne viete ze prisiel sprava.
Konstrukcia - podla Ondra prezili jeho pro-X par dni zabudnute na strelnici v snehu, oprasil zapol a idu dalej. Uz konstrukciou je pri nich dane, ze voda naozaj nema kade zatiect, proste vojenske sluchadla stavane aby prezili vsetko, snad okrem jadroveho vybuchu.
Cubitko - ty ich uz mas dlhsie, chcem sa spytat, ci ich pouzivas este aj so stuplami niekedy, alebo stacia aj samotne (aj na krytej, aj s dlhymi). Oni maju NRR iba 18dB, ale vacsina recenzentov tvrdi, ze specialne frekvencie pri vystrele tlmia ovela lepsie, takze na tu hodnotu moc netreba prihliadat. Pripadne niekto iny kto ich pouziva pravidelne uz dlhsi cas…
Pouzivam ich bez stuplov, zvuky vystrelu tlmia velmi dobre... akurat ked idem strielat z kosy, tak si dam do praveho ucha surefire stuplik.
Neviem ako je to pri strelbe vetsimi kalibrami, to nemam odskusane.
Neviem ako je to pri strelbe vetsimi kalibrami, to nemam odskusane.
Usi si pamataju, takze stuple im len pomozu i ked ani pri max hlasitosti nebudes pocut ako bez ochrany sluchu.
Uz som to urcite pisal, ale pre mna co sa tyka elektroniky velke sklamanie, ale tlmenie a komfort nosenia 1+.
Uz som to urcite pisal, ale pre mna co sa tyka elektroniky velke sklamanie, ale tlmenie a komfort nosenia 1+.
Tak som po precitani vlakna zistil, ze som to doteraz s mojimi lacnymi cervenymi plastakmi dost podcenoval
Cisla veru nepustia a aj podla tych co uvadzal Gunslinger to vyzera, ze redukcia hluku je nizsia ako by sa subjektivne mohlo zdat..
mam teraz dilemu a rozhodujem sa medzi:
Peltor Bulls Eye I - vyhoda ze su uzsie, ale maju mensiu ucinnost ako III.
Peltor Optime III - obrovske
ale lepsi utlm
Peltor Bulls Eye III - podla toho co som nasiel, tak maju rovnake parametre ako Optime III., farebne prevedenie je mozno tiez o nieco sympatickejsie, akurat ich nikde neviem zohnat, tak neviem ci sa este vyrabaju..
Niekto tu uz spominal.., ake su skusenosti so spominanymi modelmi v kombinacii s pouzitim optiky na oci? Ktorej sa uz tiez neda uplne vyhnut..
mam teraz dilemu a rozhodujem sa medzi:
Peltor Bulls Eye I - vyhoda ze su uzsie, ale maju mensiu ucinnost ako III.
Peltor Optime III - obrovske
Peltor Bulls Eye III - podla toho co som nasiel, tak maju rovnake parametre ako Optime III., farebne prevedenie je mozno tiez o nieco sympatickejsie, akurat ich nikde neviem zohnat, tak neviem ci sa este vyrabaju..
Niekto tu uz spominal.., ake su skusenosti so spominanymi modelmi v kombinacii s pouzitim optiky na oci? Ktorej sa uz tiez neda uplne vyhnut..
-
inspiring_panini
Optime III mám. Sú to najúčinnejšie neelektronické slúchadla aké som kedy skúsil. Píšem neelektronické nie preto, že by som skúsil niekedy lepšie tlmiace elektronické ale preto že s elektronickými viem naraz používať štuple a pritom normálne fungovať, počuť ostatných a tak. Samozrejme tlmiaci účinok štupľov plus Peltorov Sporttac s gélovými úšníkmi je vyšší ako u samotných Optime III bez štupľov.