TCA

Používateľov profilový obrázok
MordReport
občasný prispievateľ
Registered for: 11 years 1 month

Príspevok od používateľa MordReport »

TCA : Ak sa vyjadrenie TCA týkalo i mňa, ako „skrývajúceho kritika“, tak dovoľte, aby som znova zopakoval, že mi išlo subjektívne vyjadrenie mojich pocitov z kurzu, či už to zoberiete ako konštruktívny feedback alebo zbabelý internetový príspevok, kritiky sa netreba báť, iba sa poučiť a zlepšovať veci. Napísal som plusy a mínusy z môjho pohľadu, a uznal som, že pri výbere kurzu som pochybil, mal som si vybrať viac „civilný“ kurz a nie „militantný“. Štýl vedenia a moderovania kurzu a rýchlosť implementácie budú preto prijateľnejšie pre povahy s „combat“ zameraním, bez akéhokoľvek náznaku urážky kohokoľvek.
S odstupom času Vám môžem prezradiť, že som si zobral za svoje bezpečnostné návyky a manipuláciu so zbraňou prezentované na kurze (spôsob držania zbrane, úchyty pri zasúvaní zásobníka a pri naťahovaní zbrane, spôsob vybitia trojitým natiahnutím záveru a optickou kontrolou komory).
Čo som ale zavrhol, je postoj pri streľbe, pri jednej nohe vpred dosahujem lepšie výsledky a neunavím si pri naordinovanom postoji nasilu.
Takže asi 50% -ná úspešnosť kurzu 8) .
Ubik
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 3 months

Príspevok od používateľa Ubik »

Dantes, diky za odpoved. Bola sanca, ze sme sa ocitli na tom istom treningu, tak som chel vediet, zi niekoho z nas neklame pamat ;)

Mam trosku dojem, ze sa do tohto vlakna chodi udriet si do TCA aj ked sa nemusi, ale co uz. Mam dojem, ze kritizovane techniky a videa nevykonavaju civili, ktori prvykrat v zivote drzia zbran, ale mozem sa mylit, mozno ze si tych 5-6 kurzov potrebnych na zapis na PSD kurz urobili v ten den, ktovie (ano, toto s najvacsou pravdepodnobnostou je pokus o zart).

Takisto mam dojem, ze pokial sa trenuju urcite bojove situacie, tak sa musi pracovat co najrealistickejsie, ako to treningovy priestor dovoli. Ale ako vravim, mozem sa mylit, od internetu to ide tazko posudit.

V tejto situacii by som mal podstatne jasnejsie, keby tu clovek z TCA napisal normalny chlapsky koment k tomu, co sa im to tam ulovil, co s tym mienia urobit do buducnosti a potom snad by mohli mat hentie ramena...

Tak nejak ma to tu nas..alo cele, kedze do istej miery som jeden z tych vygumovanych zakaznikov, co si zastanu tie nehumanne, nebezpecne metody, ale nejak mi ani TCA z toho nevyslo vonavucko.

Prajem pekny den priatelia.
friendly_brattain

Príspevok od používateľa friendly_brattain »

Zdravim,

ako pozeram, tema TCA sa dalej rozsiruje :). Nebudeme na to reagovat, svoj nazor sme vyjadrili uz v poslednej sprave.
Je nam luto, ze tento odborny priestor webforum.sk degeneruju ludia, ktorí nás videli len na obrazkoch a videach a nikdy neboli na nasich kurzoch (tí, co ste boli a vyjadrujete sa - dakujeme, ci uz pozitivne alebo negativne, vas nazor nas zaujima).

Tí najskalnejsi kritici TCA su napojení na konkurencnu firmu, aj ked sa bohorovne zaprisahavaju, ze to tak nie je (bohuzial, maju skreslene informacie, ktore im boli zamerne podsuvane a to jedine vas ospravedlnuje), ale vsetko ma svoje hranice a ako sa hovori "na kazde prasa sa voda vari". Samozrejme aj tí kritici TCA, co nevedia prezit, ze nejaka sukromna firma v tejto brandzi vznikla.

Mozte ohovarat, intrigovat, posielat nadalej kontroly, staznosti, ... sme a budeme pripravení.

Toto je nasa posledna sprava na tejto stranke, kedze mame pocit, ze to uz vyzera skor na pokec.sk

Tím TCA
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Nejak mi uniká zmysel tejto búrky v serbli. Strelec ktorý si chce zatrénovať alebo sa niečo nové naučiť ma na Slovensku viacero možností. Od individuálnych inštruktorov typu streleckaakademia.sk až po hustokrute firmy snaziace sa učiť nejaký ucelený koncept z ktorých jednou je aj TCA. Každá je zameraná na nejakú skupinu klientov, podľa toho vyzerá aj jej marketing. Niekto ho rieši cez odbornú verejnosť, iný sa snaží spraviť veľké haló a tváriť sa tacticool. Rozne spôsoby oslovenia zaujmu iné druhy ľudí.

V konečnom dôsledku si zákazník vyberie a ak sa nebojí tak vyskúša. Niečo iné je učiť človeka v civile pouziť malú záložnu zbraň nosenu dennodenne pod vestou obleku na osobnú obranu, niečo iné vyskakovať vo fullgeare s plne naladovanou 58ckou z auta a kryt sa navzájom pri ústupe. Jedno aj druhé chce dlhodobé skúsenosti v tej oblasti. Po vyskúšani asi každý prijde na to či mu vec sedí obsahovo a prístupom.

To čo sa žiaľ bežný drzitel ZP dozvie málokde je to, že si musí vytvoriť svoj koncept prístupu k zbrani ako takej. Od toho kde ju doma odkladá, v akom stave, ako ju ma zabezpečenú, ale úkony spraví pred jej uvedením do režimu "nosím" z "uložená" a podobne. To sú všetko kľúčové veci pri používaní a vlastneni zbrane. Žiaľ, dnes neexistuje v SR ziadna komplexná priprava pre vlastníka zbrane.

Cize nielen k TCA ale aj k ostatným organizáciám streleckého vycviku: treba vyskusiat viac veci a pohľadov, či Gabo z TCA ako pôvodne vojak alebo taký Brunovský zo Streleckej akadémie ako bývalý policajt vedia povedať každý svoj diel skúsenosti, každý odlišných. Čo však musí každý človek sám (a to je kľúčové odporúčanie), používať vždy vlastný rozum, vytvoriť si svoj systém úkonov a zvykov pre seba a svoje vlastné podmienky. Hlavne netreba nič brať slepo a nechať sa vmanipulivat do štandardu iného. Niečo iné je koncept vojenského použitia, iné policajného, SBSkara, civila so skrytým nosením, iný športového strelca.

Toto si myslím že je kľúčová vec a z toho vychádza a väčšina rozdielov nazorov v tejto téme. K rečiam o prepojenosti na konkurenciu. Identifikoval som tu ľudí minimálne z dvoch konkurenčných firiem aj úplne nezainteresovaných. Všetko má svoju históriu, vznikli trenice a boli aj emotívne. Svojho času som bol do tohto problému vtiahnury aj osobne. Zial nebola ochota to riešiť osobne a preto divna pachuť zostala, zjavne obojstranná. Dnes mi je to celkom putna, pôsobím dlhšie úplne inde, zostali akurát informácie v hlave a to, že sa občas stretavam s ľuďmi z 5.psu. Chce to len čas, ten zväčša veci vykryštalizuje. To ale neznamená že keď napíšem čo si myslím že chcem ohovarat. Proste to tak vidím a ze to niekomu vadí nie je môj problém.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

každému čitateľovi musí byť jasné, kto akými argumentmi operuje.
Ja som túto tému oživil poznatkom o incidente na kurze TCA a o jeho "riešení". Postoj TCA k incidentu ako aj k obsahu tejto debaty iba potvrdil, čo som napísal.
To, že vedenie TCA nepozná, kto všetko tu na fore prispieva a "who is who" preukazuje len ich "spravodajskú" fundovanosť.
Mňa tu pozná dosť ľudí, vie sa o mne, že neinklinujem k žiadnej výcvikovej agentúre, alebo konkurencií (ako bolo písané) S človekom z vedenia konkurenčnej firmy som bez obalu diskutoval o kixe ich absolventa. (V BA zastrelil človeka na byte a oháňal sa certifikátom ich firmy, že tak ho to učili...)
Vrámci objektívneho informovania a diskusie o incidente na kurze TCA a referenciách tu prebiehala debata. To, že vedenie TCA absolútne nezvláda komunikáciu je predovšetkým ich veľké mínus.
Dávnejšie som na nick TCA písal SS o jednom negatívnom postrehu v súvislosti s ich firmou. Ich reakcia bola arogantno-jedovatá.
Nuž, komu neni rady-tomu neni pomoci.
Mrzí ma, že títo ľudia patria k skupine samoľúbych géniov, ktorí majú potrebu konfrontovať v reále svoje postoje.
Zrejme ich fin.mecenáš má v rozpočte vyčlenené prostriedky na budúce prúsery.
Nejsom si istý, či majú v zálohe aj silných lobistov, ktorí úspešne umlčia poslancov, ktorí budú volať po ďalšej regulácií držby zbraní vďaka kixom absolventov bojových agentúr.
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Sidce OT ale Peterson ked povies A povedz aj B... Ten chalan zastrelil v sebaobrane na byte cloveka, co sa na neho ohanal nozom.
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Tiez OT, ale neda mi, aby som to nenapisal. Som zvedavy, ako slovenska policia odskodni toho chalana, ked sud jeho konanie uzna ako NO. Chalan je totiz uz 3 mesiace vo vysetrovacej vazbe.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

TCA napísal:viď: http://www.tca.sk/profil/instruktori
...
Pre tých, ktorí sa tu skrývajú za anonymné profily ...
Pozeráte zvrchu na anonymné profily iných, ale odkazujete sa na firemný profil, kde 5 zo 7 inštruktorov nevystupuje pod plným menom.
Chcelo by to trocha konzistentnosti.
peterson
expert

cubitko/busdriver: máte SS.

rozoberanie toho incidentu v DNV sem nepatrí. Uviedol som ho ako príklad jednania absolventa kurzu v súkr.agentúre.
john.hawk
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa john.hawk »

mně to přijde přínosné ty informace. Člověk se dozví a může ho to i nasměrovat. Že se někde stala chyba, dotyčný kurzant se postřelil při zasunutí zbraně do pouzdra, nemusí nutně znamenat chybu instruktora..ale čekal jsem tak nějak větší komunikaci s popsání skutečného stavu věci.. Asi se to v operačním a takticko střeleckém a zpravodajském modu nenosí.. :D
Já když jsme u těch citátů bych si taky dovolil jeden : Po ovoci poznáte strom :)
peterson
expert

http://www.akademiakrasy.sk/c/17514/moj ... at-academy

:lol: :lol: :lol:

moderátor môže prípadne presunúť do vtipnej témy.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Hmm, tak pani sa naučila bojovať keď gelovymi nechtami odistovala Glock na jednom kurze. Ale však prečo nie, človek sa učí nové veci celý život.

Jo marketing je mocná zbraň. :mrgreen:
friendly_ramanujan

Príspevok od používateľa friendly_ramanujan »

V tom to roku mal som sedem kurzov s pištoľa v TCA -- 1-6 level a dril. Pre mňa ten štyl cvičenia od Gaba celkom fine. Nie som športový strelec preto odporúčam tie to kurzy pre tých čo viac venujú kombat streľbe.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

hned prvy príspevok a takato perla :D

pocujte Kefalin, a co si vy predstavujete pod pojmom "kombat strelba" ak nie sportove disciplíny IPSC a pod ?
friendly_ramanujan

Príspevok od používateľa friendly_ramanujan »

roman
Pekný sarkazm :D Nie som platený fanúšik TCA. Ne je to môj smer. Ale mal som od nich kurzy a bol som spokojný. Predpokladám ze pôjdem ku nim aj na kurzy s vz. 58.

Pred tým to mal len skúsenostne s revolverovej streľby po pravidlám IDPA. A to bolo asi pred 5 rokmi v Kijeve.
Napísať odpoveď

Návrat na "Tréning"