Závady zbraní Grand Power
Neodpruzeny vytahovac? To je co? Nieco z prvych modelov alebo postradam funkciu pruziny c.49 (pruzina vytahovaca)?
Mozna nejaky predosly pokus. Samozrejme na K100 je klasicka konstrukcia vytahovaca ala "preklopna paka na pruzine" a funguje spolahlivo.
Ano, ta pruzina tam odjakziva nebola.
Tu to celkom pekne rozobera Boris (zacina to nizsie vo vlakne): http://www.strelectvi.cz/forum/grand-po ... e62fd065ca
"..co viem robili sa dva druhy. ja mam kacku serie "C" a mam vytahovac pruzinovy, tj. laicky povedane cely vytahovac je v podstate jedna listova pruzina vhodne tvarovana. niekedy od serie "D" alebo "E" sa zacal robit monoliticky/ blokovy ktory pozostava z tvarovaneho hranolu s drapkom podopreteho pruzinkou. hadam ze si pruzinku pod tvojim vytahovacom pri stelovani trosku presilil a rychlejsie sa unavila alebo bola od zaciatku menej kvalitna..."
Tu to celkom pekne rozobera Boris (zacina to nizsie vo vlakne): http://www.strelectvi.cz/forum/grand-po ... e62fd065ca
"..co viem robili sa dva druhy. ja mam kacku serie "C" a mam vytahovac pruzinovy, tj. laicky povedane cely vytahovac je v podstate jedna listova pruzina vhodne tvarovana. niekedy od serie "D" alebo "E" sa zacal robit monoliticky/ blokovy ktory pozostava z tvarovaneho hranolu s drapkom podopreteho pruzinkou. hadam ze si pruzinku pod tvojim vytahovacom pri stelovani trosku presilil a rychlejsie sa unavila alebo bola od zaciatku menej kvalitna..."
Cize Mk6? Dobre vediet pre niekoho kto zvazuje kupu starych serii.
tak a som doma, tu su fotky. najhorsie je to pri tom zuzeni ale v podstate je to po celom obvode. neviem ci je to dostatocne viditelne. mam tam aj ten "O" kruzok, ale ten je tu uz odfoteny z inej zbrane.
GP P45, seria K rok 2013.
GP P45, seria K rok 2013.
po prestriekani x-caliburu tetra gun action blasterom (strasny bordel z toho vysiel napriek priebeznemu cisteniu), naolejovani ballistol gunex a aplikovani tetra gun vazeliny na vodiace drazky a kulisu nad kladivom ide zbran zatial ukazkovo takze som ziadne koliky nevyberal. ak takyto stav vydrzi aspon 500 ran tak proste potrebuje akurat lepsie cistenie s cim sa da zit.
Teraz čakám že niekto napíše na tie romenove fotky "na funkci to nemá vplyv, tak to neřeš"
Tak u mňa to bolo 200 výstrelov = vyčistiť a premazať aby sa nezasekávala. Potom po asi tisícke výstrelov a opakovaných reklamáciách kde ju obrusovali, ladili a neviem čo všetko robili keď popis vykonaných zásahov po jeden reklamácii na zbrani bol zhrnutý do "kompletný tuning" (neónové podsvietenie my ale nenainštalovali) sa už nezasekávala až tak často a po odstránení niektorých vád pištoľ vykazovala hneď iné nové vady. Hold extrémny nepodarený kus, ktorý samozrejme nemá nič spoločné z bežnou špičkovou kvalitou produkcie.
Tak u mňa to bolo 200 výstrelov = vyčistiť a premazať aby sa nezasekávala. Potom po asi tisícke výstrelov a opakovaných reklamáciách kde ju obrusovali, ladili a neviem čo všetko robili keď popis vykonaných zásahov po jeden reklamácii na zbrani bol zhrnutý do "kompletný tuning" (neónové podsvietenie my ale nenainštalovali) sa už nezasekávala až tak často a po odstránení niektorých vád pištoľ vykazovala hneď iné nové vady. Hold extrémny nepodarený kus, ktorý samozrejme nemá nič spoločné z bežnou špičkovou kvalitou produkcie.
nie je opakovana reklamacia tej istej zavady nahodou dvovodom na odstupenie od kupnej zmluvy? trikrat a dost?
Nevim jak u vas, ale u nas staci 3 zavady a nemusi byt ta stejna. A tu komoru bych reklamoval. Nebo chces, aby ti ta komora praskla a strepiny ti vletely do tvare?
Tu komoru urcite reklamovat budem. Horsie je, ze som ju nekupoval novu, neviem ako su na tom zarucne podmienky. Uvidime, dam vediet
.. ak Ta predavajuci na tu komoru neupozornil, mozes to reklamovat aj u neho
- otazne je ci mu dokazes ze Ti to zatajil/ze o tom vobec vedel ..
(preto je viac nez ziaduce kazdy nakup riesit cez kupno-predajnu zmluvu (teda pisomne) v ktorej sa predavajuci vyjadri k technickemu stavu resp. vadam/opravam (odbornym i neodbornym)/"tuningu"/..)
.. no ak by si to reklamoval v Lupci tak si nemusis brat ani casopis - v cakarni urcite nebudes sam
- otazne je ci mu dokazes ze Ti to zatajil/ze o tom vobec vedel ..
(preto je viac nez ziaduce kazdy nakup riesit cez kupno-predajnu zmluvu (teda pisomne) v ktorej sa predavajuci vyjadri k technickemu stavu resp. vadam/opravam (odbornym i neodbornym)/"tuningu"/..)
.. no ak by si to reklamoval v Lupci tak si nemusis brat ani casopis - v cakarni urcite nebudes sam
Naposledy upravil/-a theplaky v 23 Feb 2016, 17:08, upravené celkom 2 krát.
-
inspiring_newton
defekt nabojovej komory sa objavi casom,alebo to vyjde takto z fabriky von?
Mas osobnu skusenost? Ja som bol v GP uz zopar krat (ani raz reklamovat) a zvacsa sme tam boli sami.theplaky napísal: .. no ak by si to reklamoval v Lupci tak si nemusis brat ani casopis - v cakarni urcite nebudes sam
Ako kupujuci co si neskontrolujes zbran je taka zmluva dobra akurat pre predavajuceho. Jemu by nahravala do karat, ze zbran bola v popisanom stave....theplaky napísal: otazne je ci mu dokazes ze Ti to zatajil/ze o tom vobec vedel ..
(preto je viac nez ziaduce kazdy nakup riesit cez kupno-predajnu zmluvu (teda pisomne)
Ja keď som reklamoval tak platilo "tri krát opakovaná jedna a tá istá vada". Podla aktuálneho znenia Občianskeho Zákonníka 40/1964 už je to takto:ketchup napísal:nie je opakovana reklamacia tej istej zavady nahodou dvovodom na odstupenie od kupnej zmluvy? trikrat a dost?
A keďže GP nepotvrdilo výskyt vád pri jej opakovanom reklamovaní tak som si mohol len pískať. Plus reklamujem asi šesť rôznych problémov na pištoli a oni do vyjadrenia napíšu „kompletný tuning“, tak kde mám potvrdený výskyt opakovaných závad? Je to len lajdáckosť alebo úmysel že takto odbíjajú vyjadrenia k reklamáciám? A po poslednej reklamácii, kedy my kompletne rozhodili chod spúšte (spúšť som nereklamoval) a ja som s ňou začal strhávať do ľava už by som k nim pištol nikdy na reklamáciu neposielal (a nie len kvôli tomu).§ 623
(1)
Ak ide o vadu, ktorú nemožno odstrániť a ktorá bráni tomu, aby sa vec mohla riadne užívať ako vec bez vady, má kupujúci právo na výmenu veci alebo má právo od zmluvy odstúpiť. Tie isté práva prislúchajú kupujúcemu, ak ide síce o odstrániteľné vady, ak však kupujúci nemôže pre opätovné vyskytnutie sa vady po oprave alebo pre väčší počet vád vec riadne užívať.
Osobnu skusenost s navstevou firmy GP nemam - najblizsie som sa k nim dostal na IWAe ked som mlcky presiel okolo ich stanku (ale Tvoju poznamku beriem).
K tym kupnopredajnym zmluvam (nechcem zakladat OT a tak len kratko):
- ja to tak robim vzdy
- bez zmluvy je to vzdy v rovine tvrdenia proti tvrdeniu a takemuto typu natahovania sa ja snazim vyhybat
K tym kupnopredajnym zmluvam (nechcem zakladat OT a tak len kratko):
- ja to tak robim vzdy
- bez zmluvy je to vzdy v rovine tvrdenia proti tvrdeniu a takemuto typu natahovania sa ja snazim vyhybat