Rottweiler dohrýzol päťčlennú rodinu!

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

13.02.2009 11:14
GRAZ - Rottweiler napadol v noci nadnes päťčlennú rodinu v rakúskom Stockingu pri Wildone (Štajersko), pričom všetkých jej členov zranil.

Ako informovala polícia, rodina sa vracala domov z návštevy koncertu. Keď otvorili dvere domu, do predizby vbehol susedov pes. Keď sa ho snažili vyhnať, napadol ich a hrýzol hlava-nehlava. Ťažko zranil 48-ročnú matku rodiny. Otec a tri deti vo veku 12, 14 a 16 rokov utrpeli ľahšie zranenia. Napokon sa im spoločne podarilo psa vyhnať.

Keďže 11-ročný rottweiler zostal na ich pozemku, rodina požiadala o pomoc políciu. Psa odchytil až jeden policajný psovod, ktorý sa spolu s ďalšími nachádzal v blízkosti na nočnom cvičení psovodov.

Ľahšie zranených členov rodiny poslali po ošetrení z nemocnice domov, ženu však prijali s ťažkými zraneniami pravej ruky a lýtka ľavej nohy.

Majiteľa psa, 50-ročného suseda, obvinili z ublíženia na tele z nedbanlivosti, informovala rakúska agentúra APA.

Foto: SITA

Zdroj: TASR
scar
prispievateľ
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa scar »

ten policajny psovod bol zo strany zelenych ,alebo nemal nabitu zbran.?!?!?!?
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Ja by som uz nabitu zbran mal :!:
inspiring_mcclintock

Príspevok od používateľa inspiring_mcclintock »

dobry rotweiller = mŕtvy rotweiller 8)
inspiring_wright

Príspevok od používateľa inspiring_wright »

to by velmi pekny pohyblivy terč :twisted:
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Keď som si tú situáciu predstavil, tak asi naozaj ten psovod urobil to najlepšie čo mohol a v žiadnom prípade by som z toho psa nerobil terč! Netuším, prečo sa z rotweilerov robí synonymum agresívneho a nebezpečného psa, keď oveľa viac ľudí bolo pohryzených napríklad nemeckým ovčiakom alebo možno aj čivavou (! naozaj !). Ako to asi vyzeralo - pes, ktorý pobiehal pred domom (svojím - hneď v susedstve), zbadal skupinu ľudí hrnúcu sa do domu. Ako správny priateľský a prítulný tvor sa pridal a šiel aspoň oňuchať prah domu... zrazu bol vnútri, v stiesnenej malej predsieni, obklopený svorkou ľudí, ktorí začali vrešťať a jačať a nezmyselne sa hýbať, blokovali mu možnú cestu von. Spanikáril a snažil sa utiecť, hrýzol tých, čo mu stáli v ceste, dvere sa privierali, bol v pasci! Keď sa konečne dostal von, bol z toho taký vydesený, že ani nevedel, kde je, celý dezorientovaný sa motal a pokúšal sa upokojiť... A konečne nejaký rozumný tvor, čo ho priateľsky oslovil a pripol na vodítko! Áno, majiteľ bol vinný, že pes bol bez dozoru. Ale pes nie!!!
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

pod to sa podpíšem, za útokom psa je povečšinou človek...
kriznik
prispievateľ

Príspevok od používateľa kriznik »

83Sajmon napísal:dobry rotweiller = mŕtvy rotweiller 8)
To si si mohol odpustiť, namiesto rotweillera si mozes dosadiť hocičo, alebo hocikoho a tváriť sa cool.
Ja mám 2 rotvíkov...asi by si ich nestihol dať dole :twisted:
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

..
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 09 Dec 2009, 19:55, upravené celkom 1 krát.
inspiring_wright

Príspevok od používateľa inspiring_wright »

ja som sa dostal do sytuacie ked som musel jedne ho psa vyhnat von z aralu autobazaru všetko išlo hlatko pokial som sa nedostal za hranice pozemku pes uvedomyl kde je a chcel ist spet tak my trocha ožužlal ruku vtom areali boli ludia z detmi tak som si zbehol pre plynak do kanclu malsom iba slepe naboje ale ajtak sa zlakol a ušiel

my mochodom toho psa som pohlatkal chytil zaobojok a viedol von pri brane sa spriečil a chcel ist spet potom ma chnapol za ruku a hned somsi prehodnotil moje sympatie ktomu psovy
bolto križenec vlčiaka-bradača.

PS: ja mam rad psou pokial ma nekusne :twisted:
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, moj nazor je ze netreba podcenovat ziadneho cudzieho psa, bez ohladu na rasu a velkost, ale su dost rozdiely medzi tym na co, ako, a za akych okolnosti rozne druhy utocia. Mam par sramov/jaziev suvisiacich s tymto, naposledy som sa (dost neuvazene, to priznavam) snazil rukami od seba odtrhnut dvoch bijucich sa psov za obojky, trikrat som ich od seba odtrhol/odhodil a vzdy na seba zasa skocili, az sa nakoniec jeden (vlciak, ale nie 'cisty') pustil aj do mna (mal som 'radost', kedze o tyzden som sa mal ist potapat do Egypta...).

Zvlastne je, ze zvycajne ludia ktori zatial neboli pokusani sa psov vobec neboja, bez ohladu na to co kde citali alebo videli, co nie je moc dobre, a na druhej strane ak clovek pred psom prejavi co i len naznak strachu (a psi to vedia aj 'vycitit' na par metrov), opat to nie je dobre. Dobry kompromis je mat voci nim prirodzeny respekt, ale podla moznosti bez strachu.

Ale k tym argumentom, neda sa moc dobre porovnavat statistika, pocty utokov vlciakov vs. pudlikov vs. rotikov vs. terierov, atd., kedze pocty tych ktorych v pomere ku vsetkym, rovnako ako zavaznost samotneho utoku su len tazko kvantifikovatelne.

Kazdopadne rottweilery napriek 'nebezpecnemu' vyzoru a velkosti nepatria medzi 'bojove plemena' a su povahovo dost podobne vlciakom - v podstate su to strazne psy ktore sa daju dobre vycvicit a pri dobrom majitelovi v pohode vychadzaju aj s detmi/rodinami. Za beznych okolnosti nebudu utocit bezdovodne, a aj ak by usli z dvora, pokial nemaju nieco v neporiadku v povahe/vychove, nemali by byt nebezpecne. Podstatne je ale to spojenie 'dobry majitel', pri zlom, alebo slabom/nedostacujucom/nevhodnom/... majitelovi moze byt nebezpecny akykolvek pes.

Na druhej strane bojove plemena (pitbul, mastif, a pod.) su podla mna ozaj nebezpecne, agresivne reaguju na prilis vela podnetov a okamzite utocia, a ich vychova a trening je casto zanedbany alebo nedostacujuci, co ich robi este nebezpecnejsimi.

Ja osobne by som najradsej zaviedol previerky schopnosti majitela/dokaz vycviku minimalne pre majitelov bojovych plemien - napr. pred zverolekarom pri kazdorocnom ockovani, pripadne aj celoplosne pre vsetkych (nad 20kg alebo uplne vsetkych), ale to je samozrejme nerealizovatelne z x dovodov.

Gunslinger
kriznik
prispievateľ

Príspevok od používateľa kriznik »

bum,
keďže som nebol vždy v dosahu rozhlasu, tak sa pár krát stalo, že volali na mobil mne alebo bratovi, že psíci behajú po dedine. To boli ešte šteňatá, ale nikoho nenapadli, ani žiadneho kuťu neroztrhali, iba poštárku na bicykli naháňali :wink: Teraz už nezdrhajú, museli sme to riešiť, aby ich nikto nepicol. Moje decká vychádzjú so psami v pohode a psi ich rešpektujú, čo je určite aj tým že spolu vyrastajú.
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

Gunslinger s piatym odstavcom nemozem suhlasit :wink: ale inak... :lol:
Staffordy boli tiez povodne bojove ale uz to neplati po novom je to spolocenske plemeno. Uz sa oficialne na boj nepouzivaju a tym sa ich povaha meni. Pokial viem tento pes bol urceny na boj pes vs. pes alebo pes vs. zviera nikdy nie proti ludom! V odbornej literature su zmienky o tom ze ked sa nejaky staff obratil proti panovi bol utrateny. Viem ze toto platilo pri vzniku plemena a nejaky cas po tom ale tym chcem len povedat ze akakolvek agresivita voci ludom bola v tomto plemene nepripustna :!:
Mozme to tu rozoberat dookola ale tvrdim ze zautocit moze akykolvek pes a nezalezi na plemene. Nie je dokazane ze bojove plemena utocia castejsie ako pastierske ci ine druhy. Vzdy zalezi od konkretnej situacie.
inspiring_mcclintock

Príspevok od používateľa inspiring_mcclintock »

to kriznik:
no mna napadli 2 niekomu ujdeni rotweileri vo vlastnej oplotenej zahrade (niekde sa podhrabli pod plot, alebo bola otvorena niekde branicka) takze viem ze s tymito psami nie je "psina", malem som sa dosr... ked som videl ako proti mne bezia. Nastasie som tam mal aj mojho sikovneho vlcaka po ktorom sa vdakabohu vrhli najsamprv a kym som zmizol do domu do bezpecia, tak sa niekde vyzurili s nim. Vlcak nestratil duchapritomnost a zobral vsetky 4 nohy na plecia, a zmizol niekam do lesa a rotwici za nim, takze ich vlastne odlakal. Nastastie vlcak vie asi rychlejsie utekat ako rotweiler tak sa prebehol a vratil sa asi za 15 minut neposkodeny z jazykom az po zem :D . Inak mozem aj predpoklat ze si ich tam niekde v sukromi a klude roztrhal na cierne framforceky 8)

Ale samozrejme ja ako majitel 2 ks vlcak, nemozem mat nic proti ziadnemu plemenu len si myslim ze taketo nebezpecne plemena (takisto ani ziadne ine) by sa nemali volne pohybovat a za vinu to nemozem davat nikomu inemu ako majitelovi... :evil:
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

noacoak: Ten moj 'odstavec 5' prameni z toho, ze (ako je aj vseobecne zname a dokazane) bojove plemena psov maju uz od prirody znizenu inhibiciu k agresii, a vo vseobecnosti reaguju inak - vlciak/rotik/a pod. zvycajne v takej situacii najprv steka, potom zaujme postoj, potom vrci, a k boju sa uchyluju az ako k poslednej moznosti. Na druhej strane napriklad pitbul na cloveka v takej situacii vrcat nebude, ale okamzite zautoci. Agresivne reaguje tiez na daleko viac stimulov nez bezny pes / strazne plemena, a pod. Rovnako napriklad ak si vsimnes psiu bitku, bezny pes ked sa 'vzdava' - lahne si na chrbat a obnazi brucho, co je signalom submisivity, ale bojove plemena - napr. spominany pitbul nereaguje ani na to a utoci dalej. Atd. atd.

Tymto nechcem zovseobecnovat ani nevravim ze bojovi psi utocia castejsie alebo su vseobecnym ohrozenim, tak ako pises podstatny je majitel/vycvik a vychova, ale je naozaj rozdiel v tom ci/kedy/ako ktory pes zautoci, a je tiez vela studii ktore dokazuju ze AK pes zautoci (nech je dovod akykolvek) nasledky utoku su pri bojovych plemenach daleko horsie a casto aj smrtelne. To je ten dovod pre moj 'odstavec 6' :)

Gunslinger
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"