Tu je teda zoznam nejasností:
1. §26 Odňatie ZP, ods. 1, písm. b) - v novele pribudla strata odbornej spôsobilosti (popri zdravotnej a psychickej) - neviem si predstaviť, ako by som už ako vlastník ZP mohol stratiť odbornú spôsobilosť. Pre mňa je to úplne absurdná predstava. V procese vydania ZP predsa musím okrem iného vykonať aj skúšku odbornej spôsobilosti a ZP dostanem, len ak ju úspešne zložím. Ako ju môžem stratiť? Myslí sa tým niečo také, ako je v §21 ods. 12? (Ak z konania držiteľa ZP vyplýva, že nemá dostatok vedomostí a praktických schopností...)
2. §28 Povinnosti držiteľa ZP, ods. 2 - na základe čoho môže poľovník prepraviť svoju zbraň do poľovného revíru? Ani jedna z možností a) až h) na to nesedí. Možno je tým myslená možnosť v písm. c) - výkon zamestnania alebo oprávnenia podľa osobitného predpisu, ale tu ma celkom mýli fakt, že ZP skupiny C je zadefinovaný ako držanie zbrane a streliva na výkon zamestania alebo oprávnenia podľa osobitného predpisu a poľovníci majú predsa ZP sk. D. Ak je osobitným predpisom myslené aj právo výkonu poľovníctva, tak potom mi nie je jasné rozdelenie ZP na skupiny C a D.
3. Ako držiteľ ZP (napr. sk. A) si podám žiadosť o nákupné povolenie a kúpim si zbraň (napr. krátku kat. B). Som oprávnený ju držať/nosiť od chvíle nákupu v obchode do momentu zaevidovania na útvare (do 7 dní) len na základe nákupného povolenia? Nikde som sa výslovne nedočítal, že by nákupné povolenie malo niečo takéto umožňovať. K tomuto by som v §28 ods. 2 očakával, že jeden z možných účelov bude aj zaevidovanie zbrane na policajnom útvare, ale nie je to tak.
Ďakujem za vaše odpovede a názory.