Závady zbraní Grand Power
Ked ti nefunguje DA rezim tak pp. tiahlo ma prilis malu volu. Ja by som to siel reklamovat.
Co sa tyka sekania nabojov tak co som zatial videl bola bud chyba strelca alebo streliva. Ak ti tovarenske ide a orebijane nie tak potom bude chyba mozno prave tam.
Co sa tyka sekania nabojov tak co som zatial videl bola bud chyba strelca alebo streliva. Ak ti tovarenske ide a orebijane nie tak potom bude chyba mozno prave tam.
...kde som ja uz toto len pocul...Mesi napísal: Co sa tyka sekania nabojov tak co som zatial videl bola bud chyba strelca alebo streliva.
-
inspiring_liskov
Tu spust niekto ladil na minimalny odpor v SA rezime alebo to robi nova zbran z krabice?mato772 napísal:spust funguje len v jednom rezime nemozem pretlacit kohut..
Edit: citam ze nova, reklamuj to
Everos: hovorim o tych par 'nespolahlivych' kusoch, kde slo o novacikov ktori si brzdili zaver prstami. Takze neviem kde si toto uz pocul.
-
friendly_snyder
Taak pistolka prisla z reklamacky rozobrali vylestili zlozili vyskusali a ziadna zavada ...taaak som zvedavy.....zevraj tam nic nenasli
DA rezim mi tiez nefungoval az do momentu kedy som to cele vykupal tetragun action blasterom a vyplavilo to daku spinu co to sposobovala.Mesi napísal:Ked ti nefunguje DA rezim tak pp. tiahlo ma prilis malu volu. Ja by som to siel reklamovat.
sekanie naboja v komore mam tiez s najlahsou aj strednou pruzinou - vyzera to tak ze naboj ciastocne zasunie do komory a zbrzdi ho to zuzenie co je v nej - robi mi to aj s gecko nabojmi akurat ze totalne nepravidelne. proste zaver nedobehne uplne do prednej polohy ale ostane asi pol centimetra vzadu - ak ale clovek normalne spusti kladivo zaver dorazi dopredu a dalsi uder odpali naboj
Noo..., kladivom dorážať záver - to nie je príliš ideálna prax... 
Ketchup: nepamatam si to, mozno si to pisal. Si zacinajucy strelec? Ci skuseny? Nerobis chybu pri manipulacii so zbranou?
Stava sa to pri strelbe, ci len pri nabijani?
a) brdzis zaver prstami
b) neobtahujes spravne
Stava sa to pri strelbe, ci len pri nabijani?
a) brdzis zaver prstami
b) neobtahujes spravne
Strielam 9 rokov ale netvrdim ze nemozem spravit chybu. zaver nebrzdim kedze palec mam na zvacsenej poistke a nema kontakt so zaverom. kazda jedna zadrzka je uplne rovnaka a co ma najviac zaraza je ze je kohut schopny to doklepnut do uzamknuteho stavu - teraz som zo zufalstva vytiahol cervenu pruzinu a najblizsie to skusim s nou.
obtahovanie v prostriedku zasobnika asi nebude pricinou zavady
obtahovanie v prostriedku zasobnika asi nebude pricinou zavady
Mohol by mi niekto tak normálne polopatisticky vysvetliť, prečo niekto na továrenské strelivo používa najslabšiu vratnú pružinu?
Ja som žil doteraz v domnienke, že dajaké slabšie pružiny si dáva do zbrane niekto, kto si laboruje vlastné extrémne jemnučké terčové čajíčky a tieto samozrejme prežehlí Factory Crimpom tak, že do komory vkĺznu na škaredý pohľad
(Predpokladám, že X-cal nemá komoru voľnú ako zaslúžilá pracovníčka z E55, ale fest na dolnej hranici CIP)
Ja som žil doteraz v domnienke, že dajaké slabšie pružiny si dáva do zbrane niekto, kto si laboruje vlastné extrémne jemnučké terčové čajíčky a tieto samozrejme prežehlí Factory Crimpom tak, že do komory vkĺznu na škaredý pohľad
(Predpokladám, že X-cal nemá komoru voľnú ako zaslúžilá pracovníčka z E55, ale fest na dolnej hranici CIP)
tvoj predpoklad je mylný
ak ma pamat neklame uz to prislo s najslabsou pruzinou osadenou. inak je super ze nie su rozlisitelne nakolko momentalne su obe skoro navlas rovnako dlhe. v navode samozrejme nie je ani ciarka ktora ako naco a kam. inak skusal som naboje s faktorom 127 na strednej pruzine a boli 2 zavady na 150 nabojov - obe nedovrety zaver ktory dovrel az uder kladiva pri vystrele - ten samozrejme nevysiel, pricom zaver bez problemov ostaval na streleckej pohotovosti po poslednom vystrele. robim ich s oal 29.4 (CIP 29.69) a mikrometer ukazuje H2 9.51mm pricom CIP uvadza 9.65. Je to hranicne krimpovanie vsetko naviac uz deformuje strelu. ked to hodim rucne do komory bez problemov to tam padne ale pri podavani robi problemy. pochybujem ze by zehlicka od lee bola lepsia ako hornady kedze usadzam a krimpujem v dvoch krokoch cize nabojnicu nema co deformovat (mam ju na 357 magnum a nema co zehlit)
Ketchup: nemam skusenost s GP zbranami, aj ked sa priznam ze po nich trochu pokukujem. To nedovretie zaveru pri zavadzani naboja namoze byt sposobene zasobnikom? Pripadne kombinaciou novy zasobnik a slaba vratna pruzina?
Na viacerych zbraniach aj od inych vyrobcov sa obcas stava ze novy plne naladovany zasobnik ma prilis silnu pruzinu a ta cez tlak nabojov zo spodu na zaver jednoduch tak zabrzdi zaver ze jednoducho nedovrie. Moze to dokonca robit aj pri silnej aj pri slabej vratnej spruzine, najma ked strelivo nema dost energie "hodit" pri vystrele zaver az celkom dozadu. Potom zaveru chyba hybnost na prekonanie tych poslednych par milimetrov.
Riesenie je jednoduche. Nechat par dni plne naladovany zasobnik. Pruzina si potom viac sadne a bude tlacit mensou silou.
Na viacerych zbraniach aj od inych vyrobcov sa obcas stava ze novy plne naladovany zasobnik ma prilis silnu pruzinu a ta cez tlak nabojov zo spodu na zaver jednoduch tak zabrzdi zaver ze jednoducho nedovrie. Moze to dokonca robit aj pri silnej aj pri slabej vratnej spruzine, najma ked strelivo nema dost energie "hodit" pri vystrele zaver az celkom dozadu. Potom zaveru chyba hybnost na prekonanie tych poslednych par milimetrov.
Riesenie je jednoduche. Nechat par dni plne naladovany zasobnik. Pruzina si potom viac sadne a bude tlacit mensou silou.
ok dnes som x-caliburu venoval slusnu davku casu pri pokusoch vytvorit vsetky mozne zavady pri podavani do komory. prekvapilo ma ze zavadu nemoze sposobovat nedostatocne zasunuty naboj - v pripade jeho neuplneho zasunutia je zaver tak daleko vzadu ze ho kohut nema v ziadnom pripade sancu dorazit. co ale presne zodpovedalo problemom ktore s tym mam bol stav kedy je naboj uplne v komore a pistol ostane zaseknuta v polohe kedy by mala posunut hlaven dopredu a rotaciou uzamknut zaver - presne sedi aj vzdialenost pootvoreneho zaveru aj to doklepne kohut do prednej polohy. otazkou uz iba zostava co s tym - pistol bola poctivo vycistena a namazana a spravila to 2x pocas 150 vystrelov. reklamacia bohuzial znamena 200 kilometrov a pol dna casu 
-
inspiring_hofstadter
Asi blbosť, ale autopoistka ti funguje spoľahlivo? Lebo nedovretý pol centimeter, zhruba vtedy (na K-100) vychádza autopoistka na páčku.