Závady zbraní Grand Power

Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

No ked mam trocha casu skusim nieco popisat nakolko s xca už čo to nabuchane mam.Najprv ku vratným pružinam,najslabšia a stredna su tusim s rovnakeho matrosu roziel je v dlžke asi 1cm,červena je silna tušim čezetacka.Kedy a aku použit?Ja použivam najslabšiu aj na nadupane naboje,dovod ?pocitovo sa mi zda že mi ide zbran najrychlejsie teda zaver a dokažem ju držat dostatocne pevne.Ked som dal strednu t.j. 1cm dlhsiu pocitovo zbran menej kope to plati aj pri silnej ale sila dorazu zaveru spat sa mi zdala moc silna na co niesom zvyknutý,preto mam len slabu na vsetko.Pri silnych pružinach bolo citit tvrdý naraz zaveru pri dovreti a este aj citit rotačne uzamykanie a mierne vytacanie zbrane do lava v ruke.Viem malo kto to citi ale po 40tis ranach s xcal to citim.Nabojova komora je v predu zužena dokonca aj dražky a nabeh je robený tak aby nehrízol napr.EPRX strely ako to robia ine zbrane,ale zadok komory je volny az su nabojnice zdute kozy a vyzeraju divne ako tie baby s tej dialnice .To co sa tu riesilo preco to tak robia nejdem riesit.Nedovieranie zaveru?s xcal pokial bol nový surovy sa mi to stavalo,ale po case sa zabeha a slape,viem ano je potreba aby to slapalo hned a mne sa to prejavuje pomalým zasuvanim naboja a vtom ostane naboj akoby pol v komore pol v nedovretom uzamykani.Treba to obtahovat razantne nic ine mi nepomohlo.Napriek všetkym drobným zavadam mam všetko gratis ako iný zakaznici urobene a nemusim platit vela eur za dovoz od CZ alebo talianov.Ano mam výhodu že mam ako strelec GP snima dobré vzahy.Ale napriek malým problemom je xca super zbran.
ketchup
prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa ketchup »

takze po laborovani cez vikend by som povedal ze problem je medzi hlavnou a zaverom a sice ze je to extremne citlive na akekolvek znecistenie na tom kuzelovom spoji kde sa koniec komory dotyka zaveru - trocha bordelu a mal som to zadrete tak ze pomohol az olej. takze to poriadne vycistim, skontrolujem, natriem vazelinou a po par sto ranach uvidime ci to pomohlo. ked nie pojde na reklamaciu
Zlomizub
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Skus viac cistit a mazat ak nepojde tak reklamuj.
Mne sa sekala tiez (P1), sla na reklamaciu. Od reklamacie ma 6700 (z toho 1000 fabrickych a 5700 prebijanych) ran a len 3 zavady aj to sposobene experimentom s navazkou.
Kupoval si si top zbran, nie nastroj na experimenty. Som fanusik GP, ale aby sa mi sportova zbran za 1000€ sekala ...
pif paf
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Ak sa to časom nezabehá samé po určitom počte výstrelov adekvátnych stupňu nepodarenosti nepodarku, tak sa začne sekať ešte viacej až nebude možné ani v rukách uvolniť zaseknutý záver a nastúpi drevená doska alebo v lepšom prípade gumené kladivo. Potom v GP poobrusujú hlaveň a už by to mohlo byť v pohode. :?
Prílohy
GP_Barely Fucked Barrel.jpg
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Mazanie len olej, len nie vazelina, klasa motorak plna syntetika.
Tak to brúsenie je dost drsne.
erebos
expert
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa erebos »

To uz funguje skoro ako Schwarzlose... Len tomu chyba nadrzka na olej... :lol:
ketchup
prispievateľ

pif paf - v hentakom stave to este nemam ale je to presne to iste miesto - prekvapilo ma ako drsne je schopne sa to zahryznut

balistik - vazelinu pouzivam tetragun grease v mnozstve mensom nez malom tak dufam ze to s nou nebude mat problem :) motorovemu oleju by som sa rad vyhol predsa len na vysoke teploty nie je moc robeny a z hentakeho miesta by bol vytlaceny tipujem do 10tich vystrelov
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

to , o čom píše PifPaf sa mi pred pár rokmi stalo. Zbraň sa zakusla po výstrele, záver sa posunul kúsok dozadu, bolo kúsok vidno do okienka. Nešlo pohnúť ani dopredu ani dozadu. Až doma po silnom údere na nábojovú komoru, hlaveň zaskočila naspäť a dala sa zbraň rozobrať.
Na hlavni nemám až takú stopu ako je na PifPafovej fotke, stopa tam ale je.
Objektívne priznávam, že táto skúsenosť preradila moju k100 do trezoru.
Zaradil som sa k tým, ktorých zbraň 100%ne fungovala do repasu(u mňa rám a pružina). I dnes by som kúpil k100, ale staršiu Mk6 alebo Mk7 v originály-neladenú.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

ketchup napísal:... motorovemu oleju by som sa rad vyhol predsa len na vysoke teploty nie je moc robeny ...
čo myslíš, aké teploty sú vnútri vo valci bežiaceho motora, kde olej maže a tesní piestne krúžky??? :shock:
peterson
expert

mot.olej môže spochybňovať iba neznalý človek
ketchup
prispievateľ

motorovy olej je tak do 150 stupnov, zbranova vazelina do 400. takisto viskozne vlastnosti pri vysokej teplote a tlaku ma vazelina vhodnejsie kedze nesteka a podstatne tazsie bude vytlacena z miesta ktore ma mazat... v com okrem ceny je lepsi motorovy olej? v motore su sucasti ktore ma mazat nonstop v nom ponorene alebo namacane to pri zbrani nehrozi. to ze grand power nepovazuje za potrebne poukazat na slabe miesta konstrukcie ktore treba cistit ako pri chirurgickom zakroku a mazat ako divy nezmeni ziadne mazivo. cloveka co robil navod by mali poslat domov a nechat si spravit novy...
peterson
expert

ketchup: neviem o čo opieraš svoje tvrdenie, ale ľudia od fachu tu už dávno dali odborný argument, že v momente výstrelu vzniká v zbraní krátkodobá vysoká teplota, pri ktorej všetky bežné mazivá zhoria a odparia sa. Motorový olej je robený na teplotnú záťaž, pričom pri jeho zhorení v takomto prostredí zanecháva jemný mastný film, ktorý zachováva klzné vlastnosti.
Už som držal v ruke 2 Glocky, ktoré ich majitelia mazali nejakou sračkou typu vazelína. Zvnútra boli tie zbrane otrasne lepkavé a veľmi blízko nefunkčnosti.
ketchup
prispievateľ

peterson - udaje o teplote boli konkretne z aralu a tetra gun. nechapem preco este nezacali vyrobcovia zbranovych olejov nakupovat synteticky motorovy olej po 8 eur liter a predavat ich za 7 eur 200 mililitrov to im ludia od fachu taja taku informaciu? keby som na tu moju nepodarenu kuracinu nakydal motorovy olej ktory zanecha mokry lepkavy film tak mam do 50 ran zavadu ktoru by som rozoberal kladivom... keby som tam dal normalnu vazelinu tak do 10 ran.
keby k100 mala klasicky browning tieto problemy by nemala - nechapem ale ze to pustia z vyroby bez toho aby si boli isti ze to 100% pojde.
peterson
expert

ketchup: pobavil si :)
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Ketchup: za 600 ten x-cal od teba kupim. Je to sice srot, ale vyskusam.
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"