Závady zbraní Grand Power
Existuju vazeliny co to vydrzia ale v podstate aj tak je to len olej. Pouzivame v letectve vazeliny na loziska kolies ktore sa dotykaju brzd kde pri brzdeni na kratkych drahch teploty stupaju k 600 stupnom a nevytecie, nespali sa a ani nie je lepkava, proste ostane aka bola. Ta strelecka bude asi nieco podobne. Ale nevidim dovod to tam tlacit ked staci mastny povrch a netreba vesmirnu technologiu. Ale ak je s tym niekto spokojny a citi sa istejsie alebo ma kus ktory to potrebuje, nevidim dovod preco by som ho mal odhovarat.
Dohadovanie o olej preberajte tam kde to niekto moze aj najst 
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f=41&t=529
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f=41&t=529
Ked sme pri olejoch,teraz za posledné dva týždne som buchol s xcal tak 800ran na treningoch a raz som cistil aj to otretim handrou a slapem dalej,nic som nemazal a uzamyka aj zakydany,ked ho obratim hore nohami atd.Takze mam dobrý kus
Najblissie v Tekove dam kludne nahliadnut 
Vyberovy
Zvysne znacky taketo kusy nemaju!
(okrem CZ - na ceskych bazaroch su vsetky shadowi vyberove
. )
Zvysne znacky taketo kusy nemaju!
(okrem CZ - na ceskych bazaroch su vsetky shadowi vyberove
romen3 napísal: ja som nedavno kupil P45 s pod ruky, zatial som ale vystrelil iba 200 ran, zatial k spokojnosti az na moju presnost. mam totiz seriu K z r. 2013, ale nieco ako "o kruzok"v hlavni nevidim, no mozno sa spatne pozeram. hlaven je pekna, zatial bez hrdze, ale co mna zarazilo, je chybajuci material v nabojovej komore. neviem to odfotit, ale je to po obvode vo vnutri, hned pri kraji, akoby prve opracovanie nebolo kvalitne a potom to dopracovavali ale priemer komory na uplne dopracovanie do hladka nestacil. vsimol som si to az teraz, ako som cital tvoj prispevok, tak ze sa na to pozriem. vyzera to ale trosku inak ako postol fotky theplaky.
caute, tak dnes som ju prevzal z GP. bola tam 7 dni. nabojovu komoru prelestili a zhodnotili, ze je ok. ked som ju tam doniesol, pan mi hovoril, ze je to velmi masivne a ze sa neroztrhne a ze keby aj, tak vraj to zaver udrzi. to je velmi odvazne tvrdenie podla mna. ale co uz. ten "okruzok" som neriesil. takze s hlavnou nic, len mi povedali, ze vraj stoji 82e nova. tak premyslam nad tym. inak som si myslel, ze hlaven je nerezova, a clovek co tu spominal, ze mal na nej hrdzu, to ma dost prekvapovalo, ale upresnili ma, ze u P45 a vseobecne uz nerobia nerezove hlavne vraj ziadne.
co mi ale vyvazilo a zlepsilo naladu, tak mi opravili mnou poskodenu povrchovku na zavere a zachyte zaveru, neviem ci packu zachytu dali novu uplne alebo opravili, nova svetlovodna muska, cielnik tiez vyzera novy, krasne nastrelena aj s nastrelnym tercom a to za 30e dokopy (dopredu hovorili, ze to bude do 20e, ale asi nevydalo). s tou hlavnou si nie som isty, ale na druhej strane, je fakt masivna a .45 mi nepride ako kaliber s mega komorovymi tlakmi oproti inym kalibrom. asi to budem len sledovat zatial, ci sa to nezvacsuje a ked tak potom si rozmyslim. 82e za hlaven mi zase nepride tak moc a mam cestu okolo dost casto. uvidim.
82e za novu hlaven vela nieje, ale 599+30+82 (=711e) za jazdenu K100vku uz vela je ..
(za 800e mam doma Dana Wessona z druhej ruky o ktoreho "zavadach" na tomto fore diskusia nieje..)
(za 800e mam doma Dana Wessona z druhej ruky o ktoreho "zavadach" na tomto fore diskusia nieje..)
ja som ale tu P45 kupil za 450e. iba preto nad tym uvazujem, ze to nie je vela.
Co je logicke. Penetracia trhu touto znackou nie je velka. Navyse cim raritnejsi/drahsi vyrobok tym menej su majitelia ochotni rozpravat o vadach. O tom kolko ks sa striela sutazne v dynamickej strelbe ani nespominam.theplaky napísal:Dana Wessona z druhej ruky o ktoreho "zavadach" na tomto fore diskusia nieje..)
Budeme sice troska OT ale presne ako vravi mesi aj ine zbrane nie len GP, od 2tis hore robia ine problemy ale o tom sa tu čuši 
Chalani tvrdit, ze sebakriticky a uprimny dokaze byt len ten kto ma doma zbran od GP mi pride predsalen trosku pritiahnute za vlasy. Ved zalozte na tie "ine" kazive zbrane diskusiu a snad sa niekto chyti..
Tiez mam doma kopec veci ktore by som si uz druhykrat nekupil (taky je dnesny svet), ale aby som si sadol za pocitac a chlacholil sa tym ze budem roky pisat na internet ake promptne a ustretove je oddelenie oprav (a tuningu) ..
Ak chcete porovnavat tak si zoberte obycajnu 75ku alebo obycajny glock a spytajte sa sami seba v com je ta Vasa K100vka od tychto systemov z uzivatelskeho hladiska lepsia. Ano - je slovenska, je NASA a kazdy ma v sebe do istej miery kusok patriota, OK. Ale patriotizmus je len pocit a ako taky nema vplyv na technicke parametre vyrobku. Jedine za co ma fy GP moj obdiv je skutocnost, ze na zaklade patriotizmu dokaze na trh roky umiesrnovatprodukt ktory po uzitkovej stranke naplna svoju podstatu len ..napisem "nepravidelne" (aby som nikoho neurazil). .. prosim nepiste sem teraz vsetci Ti ktorym K100vka funguje tak ako ma-o tom toto vlakno nieje, tak by to totiz malo vyzerat.
(..inak PEACE, radsej to sem napisem aj ked sa nezhodneme aby bolo jasne ze sem neprispievam lebo ma bavi sledovat ako rastu vasne .. na mojom nazore to vsak nic nemeni)
Tiez mam doma kopec veci ktore by som si uz druhykrat nekupil (taky je dnesny svet), ale aby som si sadol za pocitac a chlacholil sa tym ze budem roky pisat na internet ake promptne a ustretove je oddelenie oprav (a tuningu) ..
(..inak PEACE, radsej to sem napisem aj ked sa nezhodneme aby bolo jasne ze sem neprispievam lebo ma bavi sledovat ako rastu vasne .. na mojom nazore to vsak nic nemeni)
marabu, vydrzi, ale mne ide o to, ze to povedal tak ako to povedal. ze sak co, drbne ti to v ruke, mozno nieco niekam poleti a je. bolo to take, akoby mu to buchalo a trhalo hlavne v ruke kazdy den.
ten "okruzok" neriesim ako som pisal. to co mam v tej komore je tu na niektorej strane aj odfotene. ak sa to nebude zvacsovat, tak to neriesim. len je to....divne.
ten "okruzok" neriesim ako som pisal. to co mam v tej komore je tu na niektorej strane aj odfotene. ak sa to nebude zvacsovat, tak to neriesim. len je to....divne.
Marabu: Nemas pravdu. Vsechny pistole GP ten "O" krouzek v hlavni nemaji. Par jsem jich novych, ale i uz pouzivanych kontroloval u nas na strelnici, kde se i nove prodavaji. V me puvodni hlavni byl ten "O" krouzek, ale v nove, vyreklamovane hlavni uz ten "O" krouzek nebyl.
Za dalsi. Ten "O" krouzek se vyskytuje v hlavnich GP, takze zadna paranoia to neni. Ja jako platici zakaznik, ktery koupil ne zrovna lacinou pistol pozaduji urcitou kvalitu. Ten "O" krouzek ve vyvrtu hlavne NEMA CO DELAT!!! Nemaji to v hlavnich jini vyrobci, tak nechapu nejake obhajovani a nadrzovani GP. Tady neni o cem diskutovat!!! Ani Norinco, ani CZ nema tuhle vadu v hlavnich. To, ze ty to neresis, nebo by si neresil je tvoje vec a tvoje rozhodnuti.
Samotneho by me zajimalo, proc nektere hlavne GP ten "O" krouzek maji a nektere jsou v poradku a nemaji ho.
Za dalsi. Ten "O" krouzek se vyskytuje v hlavnich GP, takze zadna paranoia to neni. Ja jako platici zakaznik, ktery koupil ne zrovna lacinou pistol pozaduji urcitou kvalitu. Ten "O" krouzek ve vyvrtu hlavne NEMA CO DELAT!!! Nemaji to v hlavnich jini vyrobci, tak nechapu nejake obhajovani a nadrzovani GP. Tady neni o cem diskutovat!!! Ani Norinco, ani CZ nema tuhle vadu v hlavnich. To, ze ty to neresis, nebo by si neresil je tvoje vec a tvoje rozhodnuti.
Samotneho by me zajimalo, proc nektere hlavne GP ten "O" krouzek maji a nektere jsou v poradku a nemaji ho.
Neminim se tu do nekonecna dohadovat. Je videt, ze jsem ti pohanil tvou oblibenou znacku a budes dokola psat svoje teorie o tom, ze to je jen stin v hlavni.
Ty mas rengenove oci, ze si vydedukoval, ze je to jen stin??? Nebo si vyvrt promeroval vkladanim kalibru??? Nic jsem ti nepodsunul. To ty tu dokolecka tvrdis, ze je to jen stin a tim padem jen paranoia. Zmerit si to nezmeril, ale kdyz si to myslis, tak to musi byt pravda.
Ja ve sve hlavni rozhodne nemel zadny stin, jak ty tcrdis. Byl to "O" krouzek, ktery byl stejne siroky, jak zamykaci ozub, (zebro). Ten "O" krouzek byl jasne ohraniceny dvema hranama a opticky to misto ve vyvrtu hlavne zuzoval. Jestli ma, nebo nema vliv na funkci me nezajima. Je to proste VADA, ktera ve vyvrtu hlavne NEMA CO DELAT. Co na tom nedokazes pochopit??? Nebo si tak zaslepeny, fanaticky fanousek GP, ze je budes neustale obhajovat, i kdyby ti ta pistole pri nasledne destrukci utrhla prsty???Nemaji to zadne jine zbrojovky, tak to nema co delat ani u hlavni GP!!! A system uzamykani s tim nema nic spolecneho. Nebo si snad myslis, ze GP je jedina zbrojovka, ktera tento system pouziva? NENI!!!
Nastesti jsem se te pistole zbavil.
Jinak jsem zvedavy, jak ti to vysvetli v GP. Asi tak jak mi. NIJAK. Mlceni a neodpovidani na mail. A nebo uz mozna maji vymyslenou nejakou pohadku, ze to tak musi byt a je to dokonce chranene patentem
Aby bylo jasno.
Ja tvrdim, ze tenhle "O" krouzek nema ve vyvrtu hlavne co pohledavat, tudiz je to vada.
Ty si tomu rikej treba stin, ktery nema na funkci pistole zadny vliv.
Ja jako platici zakaznik ocekavam urcitou kvalitu zbrane. Coz GP nesplnuje. O vsech zavadach jsem tu uz napsal o par stranek driv.
Jestli ty se spokojis s nejakym nedodelkem, je ciste tvoje volba.
Timhle koncim debatu na to, jestli je "O" krouzek ve vyvrtu hlavne vada, nebo dle tebe paranoia.
Nepocitam s tim, ze by ti v GP rekli: Vite pane, nejste prvni, kdo se na to pta. My o tom "O" krouzku vime, ale proc se tam u nekterych kusu objevuje, nebo neobjevuje vam nereknem, ale nebojte se, kdyz vam ta hlaven praskne, tak po cas zaruky vam ji vymenime.
Ty mas rengenove oci, ze si vydedukoval, ze je to jen stin??? Nebo si vyvrt promeroval vkladanim kalibru??? Nic jsem ti nepodsunul. To ty tu dokolecka tvrdis, ze je to jen stin a tim padem jen paranoia. Zmerit si to nezmeril, ale kdyz si to myslis, tak to musi byt pravda.
Ja ve sve hlavni rozhodne nemel zadny stin, jak ty tcrdis. Byl to "O" krouzek, ktery byl stejne siroky, jak zamykaci ozub, (zebro). Ten "O" krouzek byl jasne ohraniceny dvema hranama a opticky to misto ve vyvrtu hlavne zuzoval. Jestli ma, nebo nema vliv na funkci me nezajima. Je to proste VADA, ktera ve vyvrtu hlavne NEMA CO DELAT. Co na tom nedokazes pochopit??? Nebo si tak zaslepeny, fanaticky fanousek GP, ze je budes neustale obhajovat, i kdyby ti ta pistole pri nasledne destrukci utrhla prsty???Nemaji to zadne jine zbrojovky, tak to nema co delat ani u hlavni GP!!! A system uzamykani s tim nema nic spolecneho. Nebo si snad myslis, ze GP je jedina zbrojovka, ktera tento system pouziva? NENI!!!
Nastesti jsem se te pistole zbavil.
Jinak jsem zvedavy, jak ti to vysvetli v GP. Asi tak jak mi. NIJAK. Mlceni a neodpovidani na mail. A nebo uz mozna maji vymyslenou nejakou pohadku, ze to tak musi byt a je to dokonce chranene patentem
Aby bylo jasno.
Ja tvrdim, ze tenhle "O" krouzek nema ve vyvrtu hlavne co pohledavat, tudiz je to vada.
Ty si tomu rikej treba stin, ktery nema na funkci pistole zadny vliv.
Ja jako platici zakaznik ocekavam urcitou kvalitu zbrane. Coz GP nesplnuje. O vsech zavadach jsem tu uz napsal o par stranek driv.
Jestli ty se spokojis s nejakym nedodelkem, je ciste tvoje volba.
Timhle koncim debatu na to, jestli je "O" krouzek ve vyvrtu hlavne vada, nebo dle tebe paranoia.
Nepocitam s tim, ze by ti v GP rekli: Vite pane, nejste prvni, kdo se na to pta. My o tom "O" krouzku vime, ale proc se tam u nekterych kusu objevuje, nebo neobjevuje vam nereknem, ale nebojte se, kdyz vam ta hlaven praskne, tak po cas zaruky vam ji vymenime.
ono ma niekto ten "O kruzok" vo vyvrte? som bol cely cas v tom ze je v nabojovej komore. aspon teda aj moja hlaven ma vyvrt ako zrkadlo len ta ich full support komora ma v sebe ten podozrivy prechod 
Marabu:
- javy (ci už esteticke alebo funkcne), ktoré na výrobku vznikajú nahodne su dôkazom toho že výrobca nema vyrobny proces (alebo dodávateľov) plne pod kontrolou.
- keby sa taketo javy vyskytovali len vo výrobe neslo by o nic nezvyčajného (v každej normálnej fabrike s ISO 9001nickou maju na taketo nepodarky červený kýbeľ) - to že sa taketo unikáty dostanú az na pulty obchodov je dokazom toho ze výrobca nema pod kontrolou ani kontrolu kvality
..som veľmi zvedavý na to co ti o "O krúžku" povedia v GP (určite sa o to s nami podel). Dovtedy si však nalejme čistého vina a priznajme si ze ten O krúžok (skoro som napísal "omietkový demon" ☺ ) tam vzniká nahodne, nechce ho tam ani výrobca, ani predajca, ani ten chlap co si tu pištoľku kupi a tak ked ho tam VSETCI nechcu tak by si to mali VSETCI aj priznať (este som nevidel inzerát v ktorom by niekto chcel kúpiť K100vk s podmienkou ze ma O krúžok v hlavni). Alebo Ty ho tam chceš? (recnicka otázka)
Tomas fuk: súhlasím s Tebou ze K100vka je tu pre niektorých otázkou cti co je tak trosku aj na škodu pretože negatívna spatna vazba umožňuje uvedomelym výrobcom s patricnou dávkou pokory aby na svojom produkte zapracovali a urobili ho lepsim. (..bohuzial slnieckarstvo je dnes na Slovensku in - Vy ste v tomto ini a my Vám to mozme nateraz len závidieť)
- javy (ci už esteticke alebo funkcne), ktoré na výrobku vznikajú nahodne su dôkazom toho že výrobca nema vyrobny proces (alebo dodávateľov) plne pod kontrolou.
- keby sa taketo javy vyskytovali len vo výrobe neslo by o nic nezvyčajného (v každej normálnej fabrike s ISO 9001nickou maju na taketo nepodarky červený kýbeľ) - to že sa taketo unikáty dostanú az na pulty obchodov je dokazom toho ze výrobca nema pod kontrolou ani kontrolu kvality
..som veľmi zvedavý na to co ti o "O krúžku" povedia v GP (určite sa o to s nami podel). Dovtedy si však nalejme čistého vina a priznajme si ze ten O krúžok (skoro som napísal "omietkový demon" ☺ ) tam vzniká nahodne, nechce ho tam ani výrobca, ani predajca, ani ten chlap co si tu pištoľku kupi a tak ked ho tam VSETCI nechcu tak by si to mali VSETCI aj priznať (este som nevidel inzerát v ktorom by niekto chcel kúpiť K100vk s podmienkou ze ma O krúžok v hlavni). Alebo Ty ho tam chceš? (recnicka otázka)
Tomas fuk: súhlasím s Tebou ze K100vka je tu pre niektorých otázkou cti co je tak trosku aj na škodu pretože negatívna spatna vazba umožňuje uvedomelym výrobcom s patricnou dávkou pokory aby na svojom produkte zapracovali a urobili ho lepsim. (..bohuzial slnieckarstvo je dnes na Slovensku in - Vy ste v tomto ini a my Vám to mozme nateraz len závidieť)