Namerane casy tasenia, obtiahnutia, vystrelu zbrane pri NO.
tie vase casy to su fakt ine pecky, ludia ale spravte to tak ze pridete na strelnicu, dajte zasobnik do zbrane beztoho ze by ste ju vytiahli, potom nech vas niekto nacakane, pipne , alebo inak nastartuje a uvidite ten cas! lebo len tak to ma aspon trochu nieco spolocne s realom, lebo ak zbran nosite tak to bude vyzerat urcite takto,
ked to robite 15x zasebou tak ste uz ako struny vyburcovany.
mne sa to podarylo absolutne bez pripravy zo skryteho za 1,6 s batiahnutim,
bezne okolo 1,8 s az 2s, ale na poper 7m vzdialeny!!! nie lentak do vzduchu, takze viem ze som zasiahol, na vzdialenost 2-3m od terca je umenie podla mna minut, ostatne sa pripajam k nenosicom naboja v komore aj z dovodu ktory tu niekto uviedol ohladom toho preliekania, pokladania zbrane vselikde atd,a aj som zastanca izraelskeho systemu v ktorom mam aj vycvik.
ked to robite 15x zasebou tak ste uz ako struny vyburcovany.
mne sa to podarylo absolutne bez pripravy zo skryteho za 1,6 s batiahnutim,
bezne okolo 1,8 s az 2s, ale na poper 7m vzdialeny!!! nie lentak do vzduchu, takze viem ze som zasiahol, na vzdialenost 2-3m od terca je umenie podla mna minut, ostatne sa pripajam k nenosicom naboja v komore aj z dovodu ktory tu niekto uviedol ohladom toho preliekania, pokladania zbrane vselikde atd,a aj som zastanca izraelskeho systemu v ktorom mam aj vycvik.
-
inspiring_kepler
BALISTIK tie vase parkury sa daju prejst s kolkymi nabojmi ?
Mam G26 a ta ma 11 nabojov s "upravou".
Chcem vediet ci by som musel isto aspon raz prebijat a zaroven by museli prebijat aspon raz aj ostatni, samozrejme kvoli casu
Lebo ak by som sa dostal do situacie kde ja musim prebijat a ostatni nie tak by som dost stracal, alebo by som musel byt omnoho rychlejsi, co asi bude az v dalsom zivote
Daj nejaky priklad ze kolko nabojov za aky cas, predpokladajme ze skoro vsetky by si trafil
Mam G26 a ta ma 11 nabojov s "upravou".
Chcem vediet ci by som musel isto aspon raz prebijat a zaroven by museli prebijat aspon raz aj ostatni, samozrejme kvoli casu
Lebo ak by som sa dostal do situacie kde ja musim prebijat a ostatni nie tak by som dost stracal, alebo by som musel byt omnoho rychlejsi, co asi bude az v dalsom zivote
Daj nejaky priklad ze kolko nabojov za aky cas, predpokladajme ze skoro vsetky by si trafil
BKSL-hm parkury mame podla toho ako kto chce,ked je akcia vačšia tak ich mame pripravene,ked nie robíme priamo na mieste a nik nemože povedat -ty si to trenoval.Mame aj na 20-30ran,mame aj jedno prebitie,niekto aj tri,takže jedina zachrana mat aspon tri zasobniky.Ozaj a prečo si kupoval G-26,ked stou si moc akcií neužiješ
iba ak tak treningovo,ale ak sa chces tomu venovat trocha važne tak mas hendikep 
-
inspiring_kepler
Nie je problem prist i ked je uz dost zima. Ked tak len pozriet ako to v reale vyzera. Netrenujem tak aby som sa s vami mohol porovnavat, takze urcite by som bol posledny 
Ja to skor beriem ako prakticku zabavu, ale zaroven ma bavi byt stale rychlejsi a presnejsi.
Keby bol nejaky taky strelecky klub ako je vas, u nas v okoli mozno by som aj potrenoval a mozno by s toho nieco bolo, cas ukaze
Ak budete mat nejaku dalsiu akciu tak to dajte na forum a uvidime.
Ja to skor beriem ako prakticku zabavu, ale zaroven ma bavi byt stale rychlejsi a presnejsi.
Keby bol nejaky taky strelecky klub ako je vas, u nas v okoli mozno by som aj potrenoval a mozno by s toho nieco bolo, cas ukaze
Ak budete mat nejaku dalsiu akciu tak to dajte na forum a uvidime.
Poslednu sme robili 23.11,ale ked nas svrbia prsty tak sa dohodneme zo piati a ideme.Len u nas je jeden problem nie kazdy ma pochopenie o moju uchylku a ešte niektorych kolegov,my sme schopny tasit,prebijat,aj dve hodiny a mierenkari pochopenie nemaju
Do konca roka už asi nič,sutaž myslím,lebo to chce na organizaciu aspon 5 ludí takych ktorí niečo robia.Všetci ti prislubia prideme jasne,a nakoniec zistíme že sme na to dvaja,traja,ale ak chceš ako to v reale vyzera možme sa dohodnuť a skusit,ak chceš viac cez SS,lebo su tu aj anonymi ktorích naša činnost velmi zaujíma z dovodu rypania. 
Dnes sme s kolegom skusali dve hodiny,tasenie na čas,dvoj rany,popre,vykonosku.Musím uznat noacoak že ten tvoj upraveny Glock s ufiknutou bicou pružinou ide super.Aj ked nerad chvalim,ale aby si mal motivaciu musím verejne povedat ze si ma prekvapil splitmi 0.14
Sice druha rana v prdeli
Tasenie-zbran v puzdre kondicia 1,zbran nabita,po pipnutí Timeru rana na poper,najlepši cas-0.82-0.92,občas aj poper padol
Kondicia 2,časy 1.05-1.60.Ipsc terče na cca 8-10m,dvojrana rychla tam.3-Popre ruky za hlavou kondicia 1 aj 2.časy 2.41-3s.Ked sa chcem chytit tak prvu ranu dam az 1.80,zvysnych 0.60s je čas na strelbu.Len sme chceli dokazat ze sa da urobit čas ktorí robia pani strelci na situacke ako rekord.Na buduce to skusime origoš na 6 poprov.Velmi dolezita je tu prva rana,ale zas ked je moc rychla neda sa chytiti tempo.Na zaver len tolko ze hned na prvi pokus s fleku to nejde, treba na tieto časy trocha rozcvičky.Keby bola šanca mat aspon tri pokusy tak hadam aj rekord zlomíme
Tak nam bolo dobre že nas musím pochvalit,taky spokojny a lahší o 250ks nabojov bol kazdy.Samozrejme v G17C a G19 BEZ ZAVAD.Na zaver to mosqiuto to nemalo chybu len tie popre ho nepočuvali ani ked som mu 10nasolil 
-
inspiring_kepler
A zbran v puzdre bola zakryta komplet napr. mikinou alebo bundou ked ste mali tieto casy ? To prekrytie zbrane je velmi dolezity parameter ked uz ide o desatiny sekundyBALISTIK napísal:Tasenie-zbran v puzdre kondicia 1,zbran nabita,po pipnutí Timeru rana na poper,najlepši cas-0.82-0.92,občas aj poper padol![]()
0,82s bol moj najlepsi cas v zivote ale to neviem ani ako som to urobil. Samozrejme ze predtym padlo min. 50 ks nabojov a bol som vysponovany ako struna.
Z "vytuhleho" stavu t.j. ziadne predchytavanie zbrane v puzdre, po asi 20 minutach posledneho chytenia zbrane mam reprodukovatelny cas 1,3s s nabojom v komore so skrytym nosenim. Ked uz tasim taky 3-4 raz tak uz to je okolo 1 sec.
Teraz mi ma prist "Ruger LCP" tak som zvedavy co to bude.
Nie nemal som na sebe bundu,mal som opasok s glockom na sebe na mikyne,ten čas bol uz strop s puzdra fobus.Ale myslim si že bunda by ma spomalila ale nie az tolko.Ako hovorim neboli to časy ked prides na strelnicu a okamzite tasíš,mali sme trocha rozcvičku
Puzdro Fobus padlo,mam ešte aj klasicke opaskove to mi vyhovuje lepsie,ako by bolo viac od tela.Padlo mi tak nejak je viac pri tele,tak tasenie nieje take pohodlne.Trenovali sme IPSC,lebo ak motyka vystreli chceme ist 28.3do RS na 1.kolo situacnej strelby.Pokial sa zaregistruješ mas 10eur startovne,na SAPS v Sielnici na maj 30eur,to je snad trocha moc
Kto ma chut na buduce mozme potrenovat spolu 
Nemértem.BALISTIK napísal:kondicia 1,zbran nabita, ... Kondicia 2 ...
Ako rozlisujete medzi kondiciou 1 a 2 u zbrane typu Glock?
Povodne kondicie 0-4 boli definovane pre 1911-ky, Glock ma z principu len 3 kondicie. Ak to beriem z pohladu ovladania - na co vsetko treba "sahnout", aby to strelilo (spust, poistka, kladivo, zaver, zasobnik) - Glock pozna len stavy 0, 3 a 4 (imho jedna z jeho vyhod).
Alebo existuje nejaka modernejsia definicia stavov zbrane pre rozne konstrukcie?
"Jeff Cooper's conditions of readiness:
* Condition Zero: A round chambered, hammer cocked, safety off
* Condition One: A round chambered, hammer cocked, safety on
* Condition Two: A round chambered, hammer down
* Condition Three: Chamber empty
* Condition Four: Chamber empty, no magazine"
yarco-odpoviem aspon na to čomu rozumiem,lebo ten zvyšok 0-4 atd niesom v obraze.Ale kondicia 1,zasobnik v zbrani zbran obtiahnuta zaistena,zial vyhoda u Glocka ze nema manualnu poistku a nemusím počas tasenia odistovat.Pri 1911,alebo cz 75,k-100 treba mat zbran zaistenu s poistkou a počas tasenia odistovat.Kondicia 2,zasobnik iba v zbrani ,naboj neni v komore,počas tasenia treba odistovat.To je rozdiel neviem či si robiš p...u ale inak ti to povedat neviem
Ešte kondicia 3,zbran bud polozena,alebo v puzdre bez zasobnika,zasobnik je bud polozeny alebo aj zbran.
Ak chceš prid predvedieme,ako znie stare heslo ,neviem presne len si pamatam ze rozdiel medzi ludmi bol do vtedy kým neprišiel colt-Glock ten vyrovnal rozdiely medzi slabím a silnym. 
Samozrejme si nerobim p..u, to by som sa netrapil s dlhymi prispevkami
Tvoju odpoved som predpokladal a aj pochopil, len som sa chcel uistit.
Ako som spominal, jedine rozdelenie stavov zbrane, ktore poznam, je to stare od Coopera. Od toho sa odvijal moj prispevok. Po slovensky hovori:
0 - naboj v komore, kladivo hore, odistene
1 - naboj v komore, kladivo hore, zaistene
2 - naboj v komore, kladivo dolu
3 - komora prazdna
4 - komora prazdna, bez zasobnika
Ze vy nazyvate stavy inak nez Cooper, to je plne vasa vec a nemam s tym ziadny problem. Chcel som si len byt isty, ze ked pises napr. o kondicii 2, vsetci si predstavujeme to iste.
Tvoju odpoved som predpokladal a aj pochopil, len som sa chcel uistit.
Ako som spominal, jedine rozdelenie stavov zbrane, ktore poznam, je to stare od Coopera. Od toho sa odvijal moj prispevok. Po slovensky hovori:
0 - naboj v komore, kladivo hore, odistene
1 - naboj v komore, kladivo hore, zaistene
2 - naboj v komore, kladivo dolu
3 - komora prazdna
4 - komora prazdna, bez zasobnika
Ze vy nazyvate stavy inak nez Cooper, to je plne vasa vec a nemam s tym ziadny problem. Chcel som si len byt isty, ze ked pises napr. o kondicii 2, vsetci si predstavujeme to iste.