Svietidlá, batérie
Svietidlá, batérie
co pouzivate?
Hladam vhodnu celovku min.6 LED.
Hladam vhodnu celovku min.6 LED.
Naposledy upravil/-a inspiring_newton v 26 Feb 2009, 20:15, upravené celkom 1 krát.
mam vyborne skusenosti s PETZL celovkami
maju rozne kombinacie LEDiek s normalnymi lampami ale aj single LEDky.
na najslabsej intenzite by mali vydrzat 70 hod. ja ju mam uz asi1.5 roka a stale svieti a to ju pouzivam hodne. osvedcili sa aj v jaksyniach.(priatelka ma taku istu)
jedinou nevyhodou je cena, standardne sa hybe okolo 1500 Skk
maju rozne kombinacie LEDiek s normalnymi lampami ale aj single LEDky.
na najslabsej intenzite by mali vydrzat 70 hod. ja ju mam uz asi1.5 roka a stale svieti a to ju pouzivam hodne. osvedcili sa aj v jaksyniach.(priatelka ma taku istu)
jedinou nevyhodou je cena, standardne sa hybe okolo 1500 Skk
svietidlo Z9 NEXTORCH
Cena: 1990 Sk s DPH
viacúčelové svietidlo Z9 NEXTORCH:
1. Vynikajúce výkonne viacúčelové svietidlo.
2. Žiarovka 9 V xenónom plnená.
3. Výkon 110 lumenov.
4. Doba chodu je 90 min. nepretržitého svietenia.
5. Batérie 3 ks CR123A sú súčasťou dodávky.
6. Vodeodolná hliníkova konštrukcia.
7. Dĺžka 174 mm.
8. Priemer 27 mm.
9. Hmotnosť 172 g bez batérií.
10. Dosah svetla 220 m.
11. Doživotná záruka na telo svietidla a jeho komponenty! Na žiarovku záruka 2 roky.
Cena: 1990 Sk s DPH
viacúčelové svietidlo Z9 NEXTORCH:
1. Vynikajúce výkonne viacúčelové svietidlo.
2. Žiarovka 9 V xenónom plnená.
3. Výkon 110 lumenov.
4. Doba chodu je 90 min. nepretržitého svietenia.
5. Batérie 3 ks CR123A sú súčasťou dodávky.
6. Vodeodolná hliníkova konštrukcia.
7. Dĺžka 174 mm.
8. Priemer 27 mm.
9. Hmotnosť 172 g bez batérií.
10. Dosah svetla 220 m.
11. Doživotná záruka na telo svietidla a jeho komponenty! Na žiarovku záruka 2 roky.
- Gunslinger
- moderátor
- Dátum registrácie: 16 years 5 months
marek350: Zalezi aj ake konkretne baterky/nabijacku pouzivas, Z9 a podobne typy bateriek zeru 'rechargeables' na pockanie a aj lepsie CR123ky dlho nevydrzia (podla znacky/zlozenia zvycajne od 30-60min). Moja 600lumenova solarforce na 'nabijacich' vydrzi necelych 10 minut, a s novymi origos max trikrat dlhsie.
Scorpiony co pouzivam na zbraniach vydrzia o cosi dlhsie (na dve 'nove' CR123ky cca 40-60 min), ale stale to nie je ziadna slava. Tie nove MC-E diody uz sice maju nizsiu 'spotrebu' voci Q5kam a P7ckam, ale uz sa nemozem dockat toho noveho LfL - kapacitorova technologia, vydrz 24h/90min/90sekundove nabijanie, atd. Cenovo sice vychadza cez 3 litre, ale mala by to byt ozaj baterka na cely zivot - vraj 50,000 nabijacich cyklov bez badatelnej degradacie.
electron: Co sa tyka celovky, pridavam sa k odporucaniu Majaca - s Petzl celovkami mam tiez dobre skusenosti a mozem len odporucit.
Gunslinger
Scorpiony co pouzivam na zbraniach vydrzia o cosi dlhsie (na dve 'nove' CR123ky cca 40-60 min), ale stale to nie je ziadna slava. Tie nove MC-E diody uz sice maju nizsiu 'spotrebu' voci Q5kam a P7ckam, ale uz sa nemozem dockat toho noveho LfL - kapacitorova technologia, vydrz 24h/90min/90sekundove nabijanie, atd. Cenovo sice vychadza cez 3 litre, ale mala by to byt ozaj baterka na cely zivot - vraj 50,000 nabijacich cyklov bez badatelnej degradacie.
electron: Co sa tyka celovky, pridavam sa k odporucaniu Majaca - s Petzl celovkami mam tiez dobre skusenosti a mozem len odporucit.
Gunslinger
Celkom ok su aj celovky od Energizer (konkretne tuto aj mam):
http://www.ukaprika.cz/celovky-lampy-ba ... 6-led.html
Dobry pomer cena-vykon, mozem odporucat.
http://www.ukaprika.cz/celovky-lampy-ba ... 6-led.html
Dobry pomer cena-vykon, mozem odporucat.
no a práve tam je chyba, nikdy sa nesmú miešať rozdielne kapacity, v núdzovom prípade môžu ale potom má celý blok kapacitu toho najslabšieho. Takže ak máš odber povedzme 1,6A tak s 800mAh by mala vydržať max. pol hodiny. Pri aplikáciách kde je potrebná výdrž je najvhodnejšie vyberať články podla reálnej kapacity, údaj na článku sa líši aj do -30% záleží od výrobcu, k tomu potrebuješ inteligentnú nabíjačku ktorá je schopná odmerať kapacitu každého článku...marek350 napísal:mam origo clanky aj nabijacku nextorch le je divne ze dva clanky su 800ma a 1 je 600ma
Ono to moze byt este horsie.R napísal:... v núdzovom prípade môžu ale potom má celý blok kapacitu toho najslabšieho ...
Ak je jeden clanok slabsi nez ostatne (kapacitou alebo aktualnym stavom), skor sa vybije. A v zariadeniach, ktore nemaju extra kontrolu napajania a vedia vycucat baterie az na doraz (typicky lampy, hracky, atd.), sa casto stane, ze najslabsi clanok sa vybije az na nulu a dokonca najaky cas ma opacnu polaritu. To je s nim potom dost rychlo amen.
Preto sa dost bezne stava, ze v zariadeni napajanom napr. 4xAA po nejakom case jeden clanok (=najslabsi) uplne 'zomrie', pricom dalsie 3 su priblizne v rovnakej forme a funguju veselo dalej. Z tych sa pri dalsom pouzivani zase vyselektuje najslabsi - prirodzeny vyber funguje bezchybne
Cize rada na zaver - investovat do rozumnej nabijacky a (ak to nie je nutne) hlavne nevybijat clanky az "do sucha". Ak ich je v zariadeni viac, jeden z nich si to takmer isto odnesie.
yarco: nešiel som do hĺbky problému ale je to ešte horšie ako píšeš. Ak máš v packu jeden polomŕtvy článok a nabíjaš v obyčajnej nabíječke ktorá vie nabíjať iba v pároch tak článok nabíjaný v páre s polomŕtvym ide do kytiek velmi rýchlo kôli prebíjaniu. Kto používa nabíjačku na celý pack povedzme 8xAA riskuje pri jednom článku s vnútorným skratom celý pack. Vo večšine spotrebičov používam AA tak som investoval do voltcraft ipc-1 a zatial sa nestalo aby ma niektorý článok zradil.
R:
Suhlasim. Ved preto som aj pisal "investovat do rozumnej nabijacky".
electron:
Ja mam Ansmann Energy 4 a plna spokojnost. Ansmann robi aj Energy 8, ale to uz je dost velka krava. I ked malych nabijaciek na 8xAA/AAA asi vela nebude
Suhlasim. Ved preto som aj pisal "investovat do rozumnej nabijacky".
electron:
Ja mam Ansmann Energy 4 a plna spokojnost. Ansmann robi aj Energy 8, ale to uz je dost velka krava. I ked malych nabijaciek na 8xAA/AAA asi vela nebude
Osobne by som isiel do fenixa.
http://www.fenixtorch.co.uk/head-torche ... rches.html
Viac ako vynikajuca kvalita. Sam mam asi dva roky tuto:
http://www.fenixtorch.co.uk/led_torches ... 2d_q5.html
Precestovali sme spolu pol sveta a myslim, ze som ti ju Elecron aj ukazoval. U tejto znacky sa nepomylils.
http://www.fenixtorch.co.uk/head-torche ... rches.html
Viac ako vynikajuca kvalita. Sam mam asi dva roky tuto:
http://www.fenixtorch.co.uk/led_torches ... 2d_q5.html
Precestovali sme spolu pol sveta a myslim, ze som ti ju Elecron aj ukazoval. U tejto znacky sa nepomylils.