Falošní policajti v Košiciach postrelili muža

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Yarco, ja nepoznám detaily a práve preto som hneď napísal "Ak je to v tomto prípade náhodou inak, tak pardón."
Miracles, samozrejme, použil si dosť populárny argument, ale ja hovorím trochu o inom. Nevravím, že by sa inak pachoši nedpoušťali podobnej násilnej kriminality, ale že by si viacerí rozmysleli, či im stojí za to hrať sa na políciu a nevymyslieť si radšej inú originálnejšiu fintu, za ktorú by im nehrozil prísnejší trest.
spherixis
častý prispievateľ
Registered for: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa spherixis »

Miracles:
Podla mna taki ludia ziju mimo realitu sveta fyzikalnych zakonov.. Zijuc v tomto svojom svete, nemyslim si, ze sa ich myslienkove procesy daju nazvat rozmyslanim.

Zakladom rozmyslania je vyhodnocovanie javov v realite od priciny ku dosledku a naopak. Ludom, ktori toto vedia perfektne, hovorime, ze su bystri. Ti ktori to vedia len velmi zle, alebo vobec, tych nazyvame slabomyselni.

Takyto "jednoduchy ludia" su schopni vykonavat jednoduche ukony (ako opice :D), ako napr. strielat na niekoho na ulici a mysliet si, ze ked maju zazracnu lyziarsku masku neviditelnosti...tak mozu veselo robit co sa im zachce...

Otazka znie... Mozu??
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Praveze zvolanie vystrahy "policia" je najlepsi tah aky mozu urobit ked ich uz obet vidi. Obet sa nachvilu zamysli ci ide naozaj o policiu a preco prave teraz ho zatykaju. A tento cas "neodporu" falosnym policajtom staci na prevedenie bezproblemoveho utoku.

Kedysi v Dunajskej Strede tak vystrielali cely bar obsadeny istou mafianskou skupinou. Tiez boli akoze policajti. Mali sice SA58 ale nestretli sa zo ziadnym odporom.

Dajte si vy otazku keby na Vas niekto zakrici v tme "stoj policia" a bezi v kukle k Vam tak nasijete hned do neho zasobnik ? Asi nie.
Cestou je niekolkonasobne zvysenie trestu za zneuzitie takychto symbolov ci uz slovnych alebo hmotnych.
Idealny stav je ked ma policajt absolutnu moc a za zneuzitie jeho moci je absolutny trest. Ci uz ide o samotneho policajta alebo zneuzitela.
Policajt by mal byt fyzicka utocna kombatova masina s doktoratom z psychologie a prava. Jeho cielom je zabezpecit bezporuchovy chod systemu, ktory si schvalili vo vzajomnej dohode(zakony) ludia.
Policajt musi chranit prava obete aj pachatela. Zaroven musi vyzadovat dodrziavanie zakonov od obete aj pachatela. Ak sa zakon porusi svojim zakrokom vracia zakon naspat do "fyzickej" platnosti.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

BKSL

.....musím .... :lol:
Policajt by mal byt fyzicka utocna kombatova masina s doktoratom z psychologie a prava. Jeho cielom je zabezpecit bezporuchovy chod systemu, ktory si schvalili vo vzajomnej dohode(zakony) ludia.
Len dúfam , že to nemáš z filmu ROBOCOP :roll:
Tak ďaleko nie sú vo svete , nieto ešte na Slovensku :!: :wink:
inspiring_kepler

Jasne ved to je len teoria.

Ale bol o tom jeden utopisticky film i ked kazdy rosudok v tom filme znamenal asi smrt :-)

Film: Sudca Dredd

V budoucnosti, kdy urbanistické městské čtvrti přerostly v mega města bylo třeba upravit právo tak že jediný člověk měl zákonodárnou i výkonnou moc: Soudce. Soudce Dredd je oblíbená hlava nad městem Mega-City Jedna. Ale proti soudci se postaví maniak Rico s ďábelskými úmysly ...

... alebo iny pokec:

http://www.filmklub.sk/m/movie_comment_ ... t_id=21194
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

BKSL, po prečítaní tvojho predposledného príspevku som sa ťa chcel spýtať, koľkokrát si videl film Sudca Dredd, ale tvoj posledný príspevok mi vzal vietor z plachiet. Škoda.
:lol:
inspiring_kepler

Jack cielom policie nie je "pomahat a chranit" ako to tlacia do ludi v CZ ale "udrziavat chod systemu v stabilnom stave".
PZ je fyzicka ruka systemu. O cloveka ako jednotlivca v systeme nejde.
Jednotlivci sa ale trestaju aby nenarusili chod systemu spustenim riadenej ci neriadenej davovovej psychozy. Idealny priklad je futbalovy zapas s "ultras". Treba vcas "zrusit" len spravneho cloveka a dav strati demoralny spustac. I ked tato problematika je ovela zlozitejsia myslim si ze druhym hlavnym problemom je anonymita ktoru poskytuje dav. Toto je obrovska vyhoda pre zucastnenych "ultras" oproti PZ. Potom vznika medzi PZ a fanusikmi na zapase mela hlava nehlava a aj nevinni civili maju rozbite hlavy.
V pripade "takychto" zapasov by som do vstupenky priratal este specialny poplatok za "udrziavanie poriadku" aby zainteresovani videli co to stoji ako samostatna polozka. Z toho poplatku by som platil SBS alebo PZ. Cenu za poriadok by som dvihal pokial by sa "to" neukludnilo.

Jednoducho povedane: "Robil som bordel ako ostatni, rozkopal som niekomu ksicht a nikto ma za to nepotrestal, super. Nabuduce si to uzijem este viac".

Cim skor sa problemovy jednotlivec - demoralny spustac "zrusi", tym sa sytem menej destabilizuje a na jeho navratenie do povodnej podoby bude potrebny menej agresivny sposob obmedzenia slobody jednotlivca.
Agresivne navratenie systemu do povodnej podoby je napr. vyhlasenie stanneho prava.

Realny zivot je neustala kontrola anarchie prostrednictvom systemu :-)
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Posledna veta je Obrázok :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"