GP STRIBOG (9mm samopal)

erebos
expert
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa erebos »

Machead : prosim ta a ktory BT stoji 2600€ ???? Ja sa bavim o APC. Toto je len prvy vysledok Googlu a mas to aj s Aimpointom :
http://www.armory.sk/dlhe-zbrane/549/br ... x19/detail

Na druhej strane ma pravdu aj Roman s jeho riesenim... V konecnom dosledku ale plati, ze "lacna vec je draha vec" :idea:
Machead
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 6 months

Príspevok od používateľa Machead »

Hermes ma taku cenu. A LVL Armory mam pocit civilom nepredava.

http://www.hermes.sk/dlhe-zbrane/bt-apc ... er-thomet/

Asi pockam na ten Stribog, je to domace, je to dural a robi to vacsia firma ako byt sikovny, ale predsa len garazista :).
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Registered for: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

snad len vseobecne dodam, ze profesionalnu firmu od garazovej neodlisuje pocet vyrobnych pracovnikov, na to nezabudat
Machead
častý prispievateľ

S tym suhlasim, ale treba si skutocne uvedomit mozne vyssie riziko do buducna. Tym samozrejme netvrdim, ze GP nestoji primarne na osobe J. Kuracinu a ak nema potomka, ktory je rovnako zapaleny pre vec, tak firma moze skoncit casom tiez.
gewehr
expert

Machead napísal:S tym suhlasim, ale treba si skutocne uvedomit mozne vyssie riziko do buducna. Tym samozrejme netvrdim, ze GP nestoji primarne na osobe J. Kuracinu a ak nema potomka, ktory je rovnako zapaleny pre vec, tak firma moze skoncit casom tiez.
ani toto nie je kriterium profi vs. garazovka. Firmy sa dnes kupuju a predavaju, firmy sa stali tovarom samotnym. Profi firma je taka, ktora ma historiu zalozenu na neustalom riadenom zlepsovani vlastnym knowhow a toto ma stabilizovane v definovanych procesoch a dodrziavanej technologickej discipline. Teda profi firma je taka, ktora riadi svoje dlhodobo nadobudane znalosti a dokaze co najlepsie eliminovat nevyhody ludskeho faktoru a jeho prinosy naopak vyuzivat.

Napriklad H&K alebo FN su profi firmy v oboze sluzobnych a vojenskych zbrani. Aj keby mali 5 a pol zamestanca. Rady odskusanych druhov, typov a modelov zbrani ktore vzisli z generacii vlastneho vyvoja. To je profesionalita. Vsetko ostatne je garaz.

Co sa tyka samopalu na luger. Pokial nezozenies nejaku verziu alebo licencny kus MP5ky (top lugrova vec), tak najlacnejsie aj naspolahlivejsie riesenie ist do sapiku typu UZI, Vz.26, Sterling a podobne. Jednoduche, funkcne, overene ozbrojenymi konfliktami a lacne.
Machead
častý prispievateľ

Asi sme uz dost offtopic a mozno by sme sa mali presunut inam a toto ponechat pre ludi co maju Stribog.

Trosku este v tom offtopicu:
Ten rozdiel medzi vyslovene profi firmami chapem. Myslel som rozdiel ale „stoji a pada na 1 cloveku resp. rodinna tradicia“.

Uvazujem prave o Pakosovi mp5, akurat je to drahsie + montaz od B&T. Ale ano, je to asi momentalne top.

Kazdopadne, tato diskusia o karabine v lugri je zatial teoreticka, po smernici EK mozno aj uplne neaplikovatelna v praxi. Problem je, ze Stribog ide zapisat ako kratka samonabijacia, mp5 (zrejme) nie. A navrh smernice EK (aj po modifikacii v LIBE) pocita so zakazom dlhych samonabijacich, ktore sa daju skratit pod 60 cm. Pripadne kompromisy budu len kompromisy kompromisov, teda k horsiemu.

Uvidime, zatial riesim veci vopred, este kym ani nemam na to tolko prachov :D
bujny
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 6 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bujny »

Dnes nám p. Lihan doniesol nejaký tovar, tak som sa ho spýtal na Stribog. +/- budúci mesiac by mali nejaké kusy byť v predaji na SK. Ale! Už to nebude dvojhmotný záver, bude to jednohmotný, ale nebude dynamika. Údajne z toho teraz strieľajú čo to dá aby overili funkčnosť na 100% - "od pondelka cez 3000 nábojov".
Machead
častý prispievateľ

Takze iny system hm…

No uvidime co to povie casom. 2. 9. mam dovolenku, zeby som skocil do Lupce odskusat, ak sa da?
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 1 month

Príspevok od používateľa pif paf »

Viac sa asi nedalo pre odstraňovanie neustálych závad. :twisted:
Machead
častý prispievateľ

No radsej teraz ako ked to uz bude mat par tisic ludi.

Kapanek mi nejde di hlavy, ako chcu otestovat „novy“ system zaveru teraz vlastne v produkcii. Stribog v predaji mal byt od noveho roka, furt nic a teraz akoze v produkcii iny typ zaveru? No neviem, mam za to, ze veci sa neriesia za pochodu ale pred uvolnenim do predaja.

To bude zase testerov v radoch uzivatelov.
Triarius
prispievateľ
Registered for: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa Triarius »

otestuje sa takisto, ako ten predchadzajuci, na zakaznikoch....
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Machead napísal:zeby som skocil do Lupce odskusat, ak sa da?
...
Stribog v predaji mal byt od noveho roka, furt nic a teraz akoze v produkcii iny typ zaveru? No neviem, mam za to, ze veci sa neriesia za pochodu ale pred uvolnenim do predaja.
V podstate si si sám odpovedal na prvú otázku.
Ak ísť do Ľupče kvôli zábave a zvedavosti ohľadne novej karabíny, tak prečo nie.
Ak tam ísť pragmaticky s cieľom skúšky pred kúpou, tak to neviem či má význam. Keďže stále prebieha testovanie, nemáš žiadnu istotu, že budeš dnes skúšať to, čo si za x mesiacov (snáď už konečne) budeš môcť kúpiť.
Machead
častý prispievateľ

Pravdu mas. Nema zmysel testovat nieco, co aj tak clovek kupi v uplne inej podobe.

Mna by len zaujimalo, kedy sa GP konecne nauci veci najprv dotiahnut a potom ich predavat. Takto si iba kazia meno, ludia (a hlavne IPSC strelci) nemaju chut vecne robit testerov.
gewehr
expert

Zbraň sa konštrukčne aj výrobne odladuje dlhé mesiace (u profi výrobcu so seriozne definovanym testovacim plánom). Ak teraz len testuje nový návrh na základnú funkciu, tak si treba domyslieť koľko a ci vobec to niekto bude testovať na životnosť, kolko a ci vobec sa bude dolaďovať technológia, ako sa budu do technológie zapracovavat otestované zmeny atď. Myslím že väčšina ľudí si odpovie sama.

Proste sú rôzne triedy výrobkov - hiend, middle class, lowend... Lacnost výrobku je práve v tom že sa niečo opajcne a netestuje, čiže do ceny nie je potrebné rozraravat náklady na vývoj a testovanie co bývajú obrovské sumy. Takže ako hovoria cesi, "nechtejte slevu zadarmo". Neočakávajte že za pár stovák dostanete z novovyroby seriózny a odladeny nový model karabiny.
JaAN
občasný prispievateľ
Registered for: 9 years 8 months

Príspevok od používateľa JaAN »

GP zverejnilo fotku na svojom FB - novy lower, plastovy,...
Prílohy
gps.jpg
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"