CZ52
Mal by byť , veď na štítku je nápis 24,26 . No toto je dopísané , ako vidno na snímku , rukou .
Akurát že je to označenie pre 7,62 Pi - Šk t.j. školný - hlavný nápis
Pravdepodobne si to označil niekto z neviem akého dôvodu , no úplne zbytočne .
Predsa pištol alebo samopal - to je jedno , keďže sa jedná o výcvikové strelivo , toto slúži predsa len na osvojenie si návykov / nabíjanie , páskpvanie , ..../
Výcvikové je aj tzv. cvičné - slangovo nazývané " slepé "
Akurát že je to označenie pre 7,62 Pi - Šk t.j. školný - hlavný nápis
Pravdepodobne si to označil niekto z neviem akého dôvodu , no úplne zbytočne .
Predsa pištol alebo samopal - to je jedno , keďže sa jedná o výcvikové strelivo , toto slúži predsa len na osvojenie si návykov / nabíjanie , páskpvanie , ..../
Výcvikové je aj tzv. cvičné - slangovo nazývané " slepé "
Naposledy upravil/-a arminius v 08 Mar 2009, 21:56, upravené celkom 1 krát.
bum
Odpoviem Ti takto :
Za celú dobu mojej praxe sa tieto náboje používali aj na tento učel , a práve aj z týchto dôvodov .
Pokiaľ bol používaný náboj na " smiešne nácviky " , nepamätám si zlomenie uderníka v inkriminovanom mieste zo známych dôvodov .
Je síce pravda , že je to len môj subjektívny pocit , no pri takom množstve pištolí a všetky som nemal pod priamo palcom .....
Nácviky som akosi nemohol postrehnúť , tie išli mimo mňa .
Ale o ostrých streľbách som vedel vždy - podľa požiadavkového listu na ostré streľby a ostatných náležitosti na evidenciu munície .
No povedzme , že ročne odišlo cca 5 - 7 % úderníkov zo všetkých jednotiek pri pravidelných streľbách , ale ostrých .
Myslím si , že to bolo veľmi slušné / malé / číslo .
Odpoviem Ti takto :
Za celú dobu mojej praxe sa tieto náboje používali aj na tento učel , a práve aj z týchto dôvodov .
Pokiaľ bol používaný náboj na " smiešne nácviky " , nepamätám si zlomenie uderníka v inkriminovanom mieste zo známych dôvodov .
Je síce pravda , že je to len môj subjektívny pocit , no pri takom množstve pištolí a všetky som nemal pod priamo palcom .....
Nácviky som akosi nemohol postrehnúť , tie išli mimo mňa .
Ale o ostrých streľbách som vedel vždy - podľa požiadavkového listu na ostré streľby a ostatných náležitosti na evidenciu munície .
No povedzme , že ročne odišlo cca 5 - 7 % úderníkov zo všetkých jednotiek pri pravidelných streľbách , ale ostrých .
Myslím si , že to bolo veľmi slušné / malé / číslo .