TCA

Používateľov profilový obrázok
slavmiro
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 11 months

Príspevok od používateľa slavmiro »

Pripomenulo mi tvare zname z TV obrazovky, Vtak Gabo a Milan K. :mrgreen:
Prílohy
image.jpeg
dantes
častý prispievateľ
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa dantes »

O..bov je vsade plno. Pre bezneho zakaznika amatera staci ak vie trocha strielat a vie to aspon trocha aj naucit. Vsetko ostatne vratane osobnych historiek je balast. Myslim ze viacerych z nas ucili strielat ludia, ktori ziadnu skusenost v bojovych jednotkach nemaju a Afgnistan by tazko nasli aj na mape. A tu sme.

Uz sa opakujem, ale nie je pravda, ze by tie kurzy boli nejako nebezpecne. Kto tam bol, vie. Ostatni vela recnia, ale pisu len z pocutia - urban stories.

K veci: videl som kusok treningu "boj s nozom 1" a bolo to celkom dobre. Ziadne hluposti ani balety. Trening s nozom je vyborny v tom, ze tam sa kazdy bullshit hned prejavi, hlavne ak sa neskor daju do placu ostre zeleza. To je velky rozdiel proti strielaniu, kde ma kazdy "svoju pravdu", ale v nasich podmienkach tak jeden z tisic vie, ci to naozaj funguje. Vyucoval to nejaky iny chlapik ako tento. Iba je to sakra drahe a tieto nozove treningy su dost zriedka.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

takže pridávam ďalšiu "urban story". Názor nech si urobí každý sám.

Nie je tajomstvo, že o firmu sa živo zaujímala Finančná správa, kedže išli tak povediac "nadivoko". Na Obchodnom registri došlo k zmenám v tom zmysle, že firmu prepísali na mladého chlapca.

http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=303784&SID=2&P=1

-v druhej ich firme bola ukončená špecializovaná činnosť, ktorá však tvorí i naďalej predmet ich činnosti:
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=306502&SID=2&P=1
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

dantes napísal:Myslim ze viacerych z nas ucili strielat ludia, ktori ziadnu skusenost v bojovych jednotkach nemaju a Afgnistan by tazko nasli aj na mape. A tu sme.
A pointa je aká?
Že inštruktor začiatočníkov nemá bojové skúsenosti je podľa mňa úplne v poriadku. Moji nemali a ani som to nepožadoval. Ale necítiš aspoň drobný rozdiel v tom, či ti takýto inštruktor tvrdí, že také skúsenosti má alebo nemá?
dantes
častý prispievateľ

Ja ho neobhajujem, osobne historie su mi ukradnute. Bezny zakaznik rozdiel nezisti.

Inak sa mi zda, ze zakial bol v RDA, nikomu nic nevadilo :wink: Ja tuto debatu vnimam aj v tom zmysle, ze ludia napojeni / spriazneni s RDA si zrejme vybavuju ucty s byvalymi kolegami... Pritom je fajn, ak sa obranna strelba dostava do medii. Tento krat bol rozhovor s tymto chlapikom, nabuduce bude mozno s niekym inym.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Dantes: niektori ludia ma nalepkuju ako odporcu TCA. Mas pocit,ze ja mam nieco spolocne s RDA? Ak by tu zacal nakladat niekto z byvalych kolegov GT, to by este len bola hanba.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Dantes : kym bol v RDA , tak na stranke ziadne rozpravky o ucasti v misiach neboli a na kurzoch si tiez nedovolil ziadne bachorky pustat, to by ho vtedajsi kolegovia velmi rychlo utlmili.
Z RDA bol vyhodeny ako najhorsi a v TCA je najlepsi :D Budto sa zazracne zlepsil alebo hra inu ligu.
Co si o tom myslis je samozrejme tvoja vec, nie raz si nam uz predviedol svoju alternativnu realitu v ktorej zijes, takze pohoda...
dantes
častý prispievateľ

Peterson, teba som vobec nemyslel, tvoja kritika je vecna - mas fakty. A nemyslim, ze mas nejake vacsie napojenie na RDA, to tu maju ini. Ak si pamatas, ja som kritizoval GT na zaklade toho, co som tam skutocne zazil - je to stale na tomto vlakne. Napriek tomu si nemyslim, ze maju zle treningy.

Roman si robis gule :?: Zakial bol v RDA, bol propagovany ako spickovy instruktor a je jedno, ci mal na stranke odkazy na neexistujuce misie. Odisiel do TCA a ludia napojeni na RDA sa nas tu zrazu snazia presvedcit, ze je to vlastne neschopny pako a neviem o este. Mne skor toto pripada ako selektivne vnimanie skutocnosti. Sorry ze to poviem na rovinu, ale z toho co tu citam vidim, ze niektori ludia napojeni na RDA tuto temu zneuzivaju na ociernovanie konkurencie a vybavovanie si osobnych uctov, co nema s trenovanim ani strelbou ako takou ziaden suvis.

TCA nie je len ten GT, su tam aj ini instruktori. Uprimne, nemyslim, ze by medzi treningami RDA a TCA bol nejaky kvalitativny rozdiel ale budem rad, ak to tu vie niekto vecne porovnat. Osobne veci navrhujem riesit mimo WF, tu nikoho nezaujimaju.
inspiring_liskov

"niektori ludia napojeni na RDA" tym myslis Petersona alebo mna?

V RDA bol G.T. vedeny ako jeden z cca 4 instruktorov (ani slovo o ucasti v misiach a ultratajnom nasadeni, len ze bol v 5.plk ZA), hlavnym instruktorom bol vtedy R.J.
Obaja boli odideni nedobrovolne zhruba v rovnakom case a nasledne ukradli z RDA komplet sylaby kurzov a zalozli trucpodnik menom TCA z velmi zaujimavym financovanim.
R.J. siel potom brucat do justicaku a Gaba v tom nechal sameho, tak sa stal jednooky kralom.

Slovensko je male, tu sa vsetko rozkeca, akokolvek budes buchat do stola a spochybnovat zname fakty realitu nezmenis, maximalne nachvilku trosku zamlzis.
hector22
občasný prispievateľ
Registered for: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa hector22 »

Páni tak ho toľko nehejtujte :D..možno sa čosi naučil od Jima Smitha alebo niekoho od pluku z Herefordu :) V tomto ma u mňa plus že sa nehrá na malom piesočku. A čo sa týka toho že by sa mal viac venovať psychologii utočnika a kedy použiť akú obranu je na každom z nás a mal by to vedieť už každý držiťeľ zbrojného preukazu.Tie kurzy su pre normálneho občana na slovensku dosť drahé aj keď v zahraničí su uplne iné pálky tak načo ešte toto. Učí strielať a to robí...čo sa týka kvality? to neviem ale myslím že kvalita bude podobná ako u RDA.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

dantes napísal:
...si robis gule :?:
No bratm...mám (a som nezainteresovaný) nejaký ciťák, že gule si robíš Ty.
Mne je síce jedno, čo si zažil a kde ohľadom tých tréningov.
No toto ma teda dostalo solídne do kolien, a to napriek tomu, že ide o reklamný slogan.

Nezabudnite: "niekto Vás naučí strieľať, MY Vás naučíme bojovať !"
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f= ... 29#p196588
inspiring_liskov

hector22 napísal:Páni tak ho toľko nehejtujte
za to slovo na H si daj mokrou handrou krespapulu

skratka mi strasne vadi klamava reklama (neexistujuca prax instruktora), o;e8avanie laickej verejnosti, pripisovanie si hrdinstva tam kde sa zachoval ako zbabelec (letecka havaria) a kradez dusevneho vlastnictva (vratane kurzu ktory urobil clen LT)
Ta firma smrdi od momentu svojho zalozenia.
Naivny dantes pise , ze laicka verejnost to nespozna, ale ak za vzorku laickej verejnosti budeme brat tu naivnu tetu co napisala blog na smecku s 200 zdielaniami, tak vidis, ze tieto tupe ovce prave najviac zeru vymyslene bachorky o ucasti na misiach a hrdinskej zachrane posadky lietadla. Skratka marketing postaveny na klamstve od sameho zaciatku.

To v mojom vesmire odmietam akceptovat a nad niecim takym nemienim mavnut rukou.

A to som sem dal sotva polovicu z toho co viem...
hector22
občasný prispievateľ
Registered for: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa hector22 »

roman napísal:
hector22 napísal:Páni tak ho toľko nehejtujte
za to slovo na H si daj mokrou handrou krespapulu

skratka mi strasne vadi klamava reklama (neexistujuca prax instruktora), o;e8avanie laickej verejnosti, pripisovanie si hrdinstva tam kde sa zachoval ako zbabelec (letecka havaria) a kradez dusevneho vlastnictva (vratane kurzu ktory urobil clen LT)
Ta firma smrdi od momentu svojho zalozenia.
Naivny dantes pise , ze laicka verejnost to nespozna, ale ak za vzorku laickej verejnosti budeme brat tu naivnu tetu co napisala blog na smecku s 200 zdielaniami, tak vidis, ze tieto tupe ovce prave najviac zeru vymyslene bachorky o ucasti na misiach a hrdinskej zachrane posadky lietadla. Skratka marketing postaveny na klamstve od sameho zaciatku.

To v mojom vesmire odmietam akceptovat a nad niecim takym nemienim mavnut rukou.

A to som sem dal sotva polovicu z toho co viem...

ako to bolo s tou havariou? to by ma zaujimalo.
inspiring_liskov

precitaj si o stranu nazad plus ten blog
dantes
častý prispievateľ

roman chapem, ze mozes byt kysely kvôli tomu, ze to alebo ono TCA zobralo z RDA. Skus ale pochopit, ze nas vase obchodne ani osobne vztahy nezaujimaju. Na tom nie je nic naivne, je to prakticke. Pripadnu frustraciu si treba ventilovat priamo voci dotycnym ludom a nie na WF, kde sa bavime o tréningu a strelbe. Preco mame byt do toho zatahovani?

Uz som to tu pisal, ze som sa tréningu v TCA zucastnil (1x) a moja kritika je v tomto vlakne. Ale osobne utoky od konkurencie sem nepatria.

Ucastnika kurzu zaujima, co za svoje peniaze dostane. A podla vyjadreni najmenej dvoch ludi, ktori za zucastnili na kurzoch oboch firiem je to priblizne to iste. Okrem toho, napr. mna zaujima aj trening s nozom, ktory RDA nerobi, nehladiac ze by som sa kvôli tomu asi do Cachtic netrepal, hoci je to tam pekne.

Ak chces moralne lustrovat lektorov, mas to tazke. Ved ci su to Izraelci, Rusi alebo Americania a ci ide o bojove umenia alebo strelbu, ti ludia nie su ziadne neviniatka. Castokrat ide o bývalých vojakov, ktori zabijali ludi na rozkaz a ucili to robit inych. Ja som osobne stretol len zopar krat Izraelcov a Rusov a v ich priade to tak bolo a u ostatnych to bude asi to iste. Proti tomu je vymyslanie si osobných historiek zanedbatelne, nemyslis? Ale od koho sa potom chces ucit :?:
Napísať odpoveď

Návrat na "Tréning"