Opilec behal s pištoľou po košickom parku.
-
inspiring_saha
varovný vystrel
nie je v zákone nijak definovaný, ak vystrelíš tak to môže byt iba NO, KN inak máš prúser. napr. všeobecné ohrozenie?
úder zbraňou
chlap kráča po ulici a ty sa za nim rozbehneš s pištoľou v ruke a začneš ho s ňou mlátiť? to sa bude ťažko obhajovať!
paka teleskopom
ako to urobiť bezpečne a so zbraňou v ruke? to sa asi nedá, takže zbraň by si musel zapuzdriť a to je kúsok rizikové!?
Viem že asi trochu rýpem, ale ja som na pochybách, čo sa týka hrozby zbraňou.
nie je v zákone nijak definovaný, ak vystrelíš tak to môže byt iba NO, KN inak máš prúser. napr. všeobecné ohrozenie?
úder zbraňou
chlap kráča po ulici a ty sa za nim rozbehneš s pištoľou v ruke a začneš ho s ňou mlátiť? to sa bude ťažko obhajovať!
paka teleskopom
ako to urobiť bezpečne a so zbraňou v ruke? to sa asi nedá, takže zbraň by si musel zapuzdriť a to je kúsok rizikové!?
Viem že asi trochu rýpem, ale ja som na pochybách, čo sa týka hrozby zbraňou.
-
inspiring_saha
Neviem si to dost dobre predstavit, neviem co nosis ale ja mam Gecko a uder plastovym zasobnikom nebude dostatocne razny, nehovoriac ze bude problem drzat prst mimo spuste pri udere. Je to podla mna dost nebezpecne, nikto by nechcel nahodny vystrel v takejto situacii, chlapik by tiez asi necakal kym ho udries a natahovat sa o zbran s nabojom v komore by som sa teda fakt nechcel. Ono by to slo spravit, ale zda sa mi to hrozne riskantne. Sam som to ale nikdy netrenoval, mas s tym skusenosti?
Mam iba 3 pripomienky:
1. mal si si kupit ocelovu zbran
2. ked je naboj v komore a vyjde nahodny vystrel neni to ziadny problem, semiauto naladuje dalsi
3. nevidim dovod aby sa niekto natahoval o zbran, ktora je k nemu otocena spravnym koncom hlavne, nato je na zbrani spust
peace, to len tak na odlahcenie hooohne hypotetickych tem
1. mal si si kupit ocelovu zbran
2. ked je naboj v komore a vyjde nahodny vystrel neni to ziadny problem, semiauto naladuje dalsi
3. nevidim dovod aby sa niekto natahoval o zbran, ktora je k nemu otocena spravnym koncom hlavne, nato je na zbrani spust
peace, to len tak na odlahcenie hooohne hypotetickych tem
uder zbranou, teleskop, vystrel, to boli len veci co ma napadli v tom momente, nejak som sa v tom nerypal prilis..
situacia ked pachatel odchadza je zrejme dost osemetne, pretoze tc ak sa stal je uz dokonany a ty uz nemozes pouzit NO, ale so zretelom na okolnosti, ak by sa jasne jednalo o zavazny tc, by bolo ok, keby si ho zadrzal nasilim, pakou, uderom zbranou.
situacia ked pachatel odchadza je zrejme dost osemetne, pretoze tc ak sa stal je uz dokonany a ty uz nemozes pouzit NO, ale so zretelom na okolnosti, ak by sa jasne jednalo o zavazny tc, by bolo ok, keby si ho zadrzal nasilim, pakou, uderom zbranou.
Ak by som bol v tom parku, a niekto by maval zbranou okolo seba a videl by som ze je pod vplyvom, tak si nie som isty ci by som chcel zasiahnut....
Predsalen v takejto situacii je dobre zavolat skor policiu. Samozrejme ak by dotycny zacal zbranou mierit po okoloiducich, alebo nebodaj na niekoho mierit, tak potom v kazdom pripade obmedzit osobnu slobodu, ale poriadne a pripravit ho pre hliadku policie ((samozrejme ak to clovek vie)(odnatie zbrane, zlozenie k zemi, prekutranie, atd.....))
Predsalen v takejto situacii je dobre zavolat skor policiu. Samozrejme ak by dotycny zacal zbranou mierit po okoloiducich, alebo nebodaj na niekoho mierit, tak potom v kazdom pripade obmedzit osobnu slobodu, ale poriadne a pripravit ho pre hliadku policie ((samozrejme ak to clovek vie)(odnatie zbrane, zlozenie k zemi, prekutranie, atd.....))
-
inspiring_saha
ja tiez nosim Gcko.Blade napísal:Neviem si to dost dobre predstavit, neviem co nosis ale ja mam Gecko a uder plastovym zasobnikom nebude dostatocne razny, nehovoriac ze bude problem drzat prst mimo spuste pri udere. Je to podla mna dost nebezpecne, nikto by nechcel nahodny vystrel v takejto situacii, chlapik by tiez asi necakal kym ho udries a natahovat sa o zbran s nabojom v komore by som sa teda fakt nechcel. Ono by to slo spravit, ale zda sa mi to hrozne riskantne. Sam som to ale nikdy netrenoval, mas s tym skusenosti?
ten uder by necakal, pretoze odchadza takze ho trafis zopzadu?!
inak ja som rozmyslal ze najlepsi uder by asi bolo take zaucho, ale ruku natocit dlanou dole, takze ho trafis hornou stranou zaveru. V karate sa to inak vola myslim haito - uci?
inak, nekupovali sme to tvoje G spolu v ZA?
Otazkou len bude, ci niekto z tych ludi bude ochotny potvrdit, ze na nich ten chlapik mieril.Butvin napísal:... tak potom v kazdom pripade obmedzit osobnu slobodu, ale poriadne a pripravit ho pre hliadku policie ((samozrejme ak to clovek vie)(odnatie zbrane, zlozenie k zemi, prekutranie, atd.....))
Zeby??? Mozne to je ked si aj ty bol fsivakkoudelka napísal:inak, nekupovali sme to tvoje G spolu v ZA?
Fakt dobry film, vrelo odporucam. Liam Neeson najprv vyzera nemotorne ale ked pride prva bojova scena, isli mi oci vypadnutC08R4 napísal:Len ma napadla taka blbost, videli ste film 96hodin ? Vcera som to kukal a chlapik tam rozdaval udery s Berettou 92 jedna radost . Len tak mimochodom, celkom good film. Kebyze niekomu uje.... so spodkom s tym mojim ocelovym zasobnikom co pouzivam na Walther, tak by mu aj hlava odletela