Medzirezortné pripomienkovanie novely zákona / r. 2018

Používateľov profilový obrázok
s0m3body
prispievateľ
Registered for: 9 years 8 months

Príspevok od používateľa s0m3body »

Ak mas na Slovensku trvaly pobyt, a k ziadosti neprilozis nic, tak..... sa stane co?
Policajt ti vyda nakupne povolenie na zaklade neuplnej ziadosti?
Alebo sa pri kazdom nakupnom bude kontaktovat vsetkych 26 krajin, ci tam nahodou nemas nejaky ten pobyt?

Sup sup prihlasit trvaly pobyt :)
topinambur
prispievateľ
Registered for: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa topinambur »

Su tam zaujimavejsie veci popisane,napr.ze nam vsetkym hromadne koncia zbrojaky 30.04.2024,bez ohladu na ich povodnu platnost.Novovydane uz budu na 5 rokov
matkoo
prispievateľ
Registered for: 8 years 5 months

Príspevok od používateľa matkoo »

to chcem vidiet ako vydaju zopar tych par zbrojakov/150 000/ za 1den
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

v SR je dokopy cca 160.000 platnych ZP. Ak by boli vydane rovnomerne v priebehu 10 rokov predchadzajucich pred 1.5.2019, tak presne polovici z nich by skoncila platnost pocas obdobia 1.5.2019-30.4.2024 a druhej polovici (80.000) skonci v jeden den.

Kopa starsich drzitelov ma vsak zbrojak obnoveny na prelome rokov 2002/2003 a nasledne 2012/2013 takze ich zastihne vlna obnovovania niekedy v r 2022/2023.

Takze tych ZP ktore skoncia jednorazovo 30.4.2024 bude teda o cosi menej nez polovica, odhadom tak 50.000. Stale je to vsak enormna administrativna zataz, kedze na tych cca 60 oddeleni zbrani to pripada vyse 1000 zbrojakov na 2 policajtov. Nehovoriac, ze k tomuto datumu u casti z drzitelov aj skonci grandfathering a budu ziadat o vynimky, co je dalsia kopa papierovania.

Osobne si myslim, ze ak novela prejde v tomto zneni tak oddelenia zbrani v marci 2024 skolabuju.
matkoo
prispievateľ
Registered for: 8 years 5 months

Príspevok od používateľa matkoo »

este mi nieje jasne a asik viacerim
ako zasobniky
ako skopky tel pazdy adt
ked som cital tie zmeny tak som bol z toho magor ,ako kedy to pisal anti-gun uradnik
aparapi
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa aparapi »

ja mám ZP od 2004(keď perkusáky prešli pod zbroják), čiže v 2024 mi ZP končí tak či tak. Aspoň v tomto môžem antigun úradníkovi ukázať dlhý nos :twisted:
inspiring_liskov

navrh novely studujeme a o par dni vypracujeme pripomienku a zosumarizujeme zmeny pre verejnost
aparapi
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa aparapi »

Prajem pevné nervy...
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 6 months

Príspevok od používateľa d-s »

Predpokladam ze ten "suhlas ineho statu" sa do pripomienky nedostane (kedze sa to tyka len zopar ludi).
inspiring_liskov

preco by sa nemohol dostat? vdaka za podnet
inspiring_wiles

Príspevok od používateľa inspiring_wiles »

roman napísal: ... Osobne si myslim, ze ak novela prejde v tomto zneni tak oddelenia zbrani v marci 2024 skolabuju.
Možno že ani nie, pôjdu poriadne hore poplatky, prípadne sa zavedú nové, "schvália" olovo a strieľanie sa stane luxusom. Takže je možné je aj to, že veľa z nás opakovane už o ZP žiadať nebude, lebo každý si 2-krát rozmyslí, či "pustí" niekoľko 100 € len tak, hlavne keď to nebude výslovne nutnosťou ... A tak nás to strieľanie rýchlo prejde, lebo ako všetko, aj tento "špás" už bude poriadne drahý ...
d-s
častý prispievateľ

Okrem veci o ktorych sme vedeli skoda tych perkusiek (aj ked aj to sa dalo cakat) a tiez sa mi nepaci ze napr. aj flobertky budu podliehat registracii. Nabuduce pridu vzduchovky, ...
V § 37 ods. 1 sa slová „písm. d)“ nahrádzajú slovami „písm. a), d) alebo písm. i)“
d-s
častý prispievateľ

roman napísal:preco by sa nemohol dostat? vdaka za podnet
Vdaka za odpoved.

Podobna klauzula ma zmysel pri vydavani noveho zbrojneho preukazu, na zistenie ci nahodou clovek nema v inom state zakaz. Ale pri kazdom nakupnom povoleni je to znacna a draha buzeracia.
Tiez by mohlo pomoct napr. aj "za suhlas sa povazuje aj zbrojny preukaz vydany tejto osobe v inom state", lebo ked mi v zahranici vydaju zbrojak tak logicky nemozem mat zakaz...
theplaky
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 1 month

Príspevok od používateľa theplaky »

Pani ak by mal niekto zaujem na odkaze nizsie je zaveseny dokument ktory velmi prehladnym sposobom sumarizuje zmeny ktore su v navrhu noveho ZoZ oproti tomu ktory mame platny dnes.
- cervenou farbou su v texte pasaze ktore pribudli
- modrou farbou pasaze ktore boli vypustene

Material pripravil jeden kamarat, pravnik, ktory sa zaroven sutazne venuje aj strelbe (diky Bohuš).

odkaz na ulozto: https://uloz.to/!JJ9IzaVVddL9/zakon-o-z ... -zmeny-pdf
heslo: BohusDAKUJEME
Naposledy upravil/-a theplaky v 30 Nov 2018, 13:27, upravené celkom 2 krát.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

d-s napísal:Okrem veci o ktorych sme vedeli skoda tych perkusiek ... Nabuduce pridu vzduchovky, ...
Nejde len o perkusky, ale úplne všetky predovky, teda aj kresadlové, tlejakové, kolieskové... množstvo dnes legálne držaných zbraní, majiteľov ktorých idú prinútiť buď si spraviť ZP, prihlásiť a zaregistrovať zbraň (a za všetko platiť, platiť, platiť), alebo sa stať zločincom...
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"