Medzirezortné pripomienkovanie novely zákona / r. 2018

Používateľov profilový obrázok
aparapi
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa aparapi »

ibi šak kšeft nie? :D
aparapi
častý prispievateľ

topinambur napísal:§ 27
(6) Drzitel skupiny D alebo skupiny E zbrojneho preukazu moze prebijat strelivo alebo jeho jednotlive casti do zbrane,na ktoru mu bol vydany preukaz zbrane.

Takze to zostava
No a teraz si zober, že poctivý občan pôjde zaregistrovať polohrdzavú predovku po pradedovi a požiada o ZP sk "F". Následne ho napadne, že by si z nej chcel streleť, tak z klieští, z ktorých pôvodne odlieval olovká na rybačku, odleje pár guličiek do predovky... kedže má "len" ZP sk F (a nie D alebo E) dopustil sa práve výrazného prešľapu a stáva sa z neho nebezpečný protispoločenský živeľ :twisted: A to nehovorím o prípade, ak zoberie manželke trocha z látky, z ktorej mu šije trenky a vystrihne z nej upchávky pod guľu... :D
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Keby vyrobil flaster z pouzitych treniek slo by o zbran hromadneho nicenia
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 6 months

Príspevok od používateľa d-s »

Cele tieto restrikcie o prebijani (a o kalibroch) su na SK klasicky byrokraticke a nezmyselne.
V Rakusku to mame jednoduche... bud mam zbrojak a potom mozem prebijat a tiez mozem mat municiu akehokolvek kalibru alebo nemam zbrojak a nemozem.
Na SK je to "verime vam a mozete nosit 9mm zbran ale ak budete mat nahodou doma zopar .380ACP bez takej zbrane tak ste zlocinec"... nezmyselne.
aparapi
častý prispievateľ

Námet na pripomienku.
V ČR bude pre predovky vraj povinná registrácia, ale bez ZP. Nemohlo by to byť takto aj u nás?
fotograf
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 4 months

Príspevok od používateľa fotograf »

Zaujal ma nasledovný odsek § 39 :

(6) Vlastník zbrane kategórie A, zbrane kategórie B, zbrane kategórie C alebo zbrane kategórie D
a streliva do týchto zbraní môže písomne požiadať policajný útvar o prevedenie vlastníctva tejto
zbrane alebo streliva do majetku štátu, o čom policajný útvar vydá potvrdenie.

Je naozaj milé od štátu, že nám dáva túto možnosť, aby nikto nemal zbytočné starosti s predajom svojho nadobudnutého majetku... :idea:
Hneď má človek lepší pocit z takéhoto starostlivého štátu! :mrgreen:
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Je to dobry a uzitocny paragraf, pretoze ta to mozno vyjde menej ako znehodnotenie zbrane.
Steyr_H5
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 9 months

Príspevok od používateľa Steyr_H5 »

Už vidím plne chodby 30r zásobníkov od 58 ako sa o ne budú všetci potkýnať. Samozrejme k tomu budú patrične kolky a nakoniec odovzdanie A doplnku bude stať viac ako obstaranie.

Tu by ma zaujímala ešte možnosť úpravy 30r zásobníku na 10r jedným nitom, lebo to čo som o tom počul je že takáto úprava nebude akceptovaná, 858 Kanaďanky sa tak bežne predávajú no po novom to bude stále A doplnok aj keď upravený na 10r
dirty harry
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

Aj ja som dostal do posty navrh novely, a akosi mi cuka kutikmi mojej gambicky, kolko plodnej prace odviedli diplomati a legislativci z Legis Tellum, dva roky urputne bojovali, prinasali navrhy a slubovali, aki poslanci sa ich zastavaju a ze vyraznym sposobom sa LT na navrhu uz podpisalo. Na strane druhej, dvaja vierozvesti tu na tomto fore, Peterson a Erebos marne tlmili vasne a so zdvihnutym prstom upozornovali, ze na tvorbe uz pracuju ini experti a odbornici, a jalove pobrechavanie z politbyra LT a usmevne delegacie u istej damy isto nepomozu, ba mozu veci len uskodit. A nebavili sme sa vtedy len o samonabijackach...Mne osobne sa zakon pozdava, no tiez by som ho dokazal vylepsit. :D

Takze teraz ako som aktualne pocul, s nadejou sa LT obracia na Sulika a jeho sfetovanych pacholkov :D
Ak mozem poradit, ked ani u Sulika neuspejete, skuste este Kolara s jeho haremom, alebo Bugara, alebo ze by Kotlebu???Ano Majo, tade by som ja osobne isiel, tam to 100% vyjde a vase pripomienky dudu akceptovane.

Nie som OT pravda?
Steyr_H5
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 9 months

Príspevok od používateľa Steyr_H5 »

DH si super, len akosi nevidím nič čo si pre streleckú obec urobil a kydať za sklom na všetkých okolo to vie aj 13 r pubis, máš 13r ? Alebo len filtrujes vlastnú frustráciu?
dirty harry
častý prispievateľ

Z coho sudis, zesom frustrovany?
Len som s pobavenim ocakaval, kedy pride na svetlo bozie, to o com som bol v podstate davnk presvedceny.
Cela strelecka obec na Slovensku moze byt stastna za takyto zakom, ak prejde dalsimi procesmi a bude schvaleny.
Mohlo to byt sakra horsie, ako poniektori tu dobre vedia :D
Som vas.
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 6 months

Príspevok od používateľa d-s »

dirty harry napísal:na tvorbe uz pracuju ini experti a odbornici
Je to vidiet na vysledku.
Pokial si ako kriterium berieme "Mohlo to byt sakra horsie" tak mas pravdu.
Ale mohlo to samozrejme byt aj "sakra lepsie" keby bola vola.
A tym ani tak nemyslim liberalizaciu drzania zbrani (co by v sucasnej klime preslo tazko) ako skor odstranenie byrokracie a zbytocnosti.
dirty harry
častý prispievateľ

Mas pravdu ze lepsie mohlo byt.
Ale v mnohych krajinach unie okolo nas maju obycajni obcania neporovnatelne prisnejsie zakony, ja som spokojny, nerobil som si iluzie.
Este casom v praxi sa uvidi a aj v doplnujucich predpisoch sa moze vselico objavit.....ale ja osobne som v pohode.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Steyr : skracovat zasobniky na vz58 na 10r ma zmysel iba u 858 tacticala, kanadanky alebo Sporteru, ktore boli uz z vyroby semiauto, teda sk B.
Dovolim si odhadnut, ze 95% vz58 v rukach strelcov su konverzie z full-auto, takze po novom to bude A : §4 ods2 pism l) takze aj tak na nu budes potrebovat po skonceni grandfatheringu vynimku a k zbrani na vynimku mozes mat zasobniky nad 10r
karci78
občasný prispievateľ
Registered for: 9 years

Príspevok od používateľa karci78 »

Ahojte...Zhruba som to pochopil všetko,ale mohli by ste vysvetliť §37 ods.4 ?

Pochopil som to správne že označovanie hlavných častí zbrane sa týka iba zbraní ktoré budu evidované po 1.máji 2019 ?Pokial sú už zaevidované a vydané preukazy zbrane tak sa ich to už netýka?

V spomínaných písmenách a) až d) je na konci veta " to neplatí na zbraň držanú na
zberateľské účely a na zbraň, ktorá už bola zaevidovaná policajným útvarom, "

Vopred dakujem za odpoved.
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"