Medzirezortné pripomienkovanie novely zákona / r. 2018

inspiring_wiles

Príspevok od používateľa inspiring_wiles »

Machead, d-s, len pozor, Vaša argumentácia je o tom, že "Vy máte pocit že, ...", ja pocity nemám, len konkrétnu vlastnú skúsenosť a tá je celkom odlišná. Som v slobodnom povolaní, tiež som dokladal aj ŽL a výpis zo ŠÚSR, ale boli aj ďalší ktorí nepredkladali nič a A-čko bez problému po absolvovaní skúšky získali ..., žiadne delenie na "pánov" a "plebs" som nepozoroval a ani nepociťoval. A nikdy som o konkrétnych prípadoch, kedy by žiadateľ nedostal "A" len z vôle policajta, ani nepočul. A ak áno, tak aj tak vysvitlo nakoniec len to, že predsa len podmienky až tak nespĺňal ... Nuž len toľko, aby sme neboli zbytočne domýšľaví.
Machead
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 7 months

Príspevok od používateľa Machead »

Sperky, vo tom to prave je. A pokial v novele ostane aj ta vynimka min. vnutra na zasobniky a zbrane kat. A preradenych z B, formulovana slovom "moze vydat" tak Ti garantujem, ze to aj tak bude ze "moze ale vyda len po znamosti". Sme na Slovensku a svojvola pri vysvetlovani si zakona verejnymi cinitelmi je takmer kazdemu dobre znama.

Lovec: dobra poznamka, idem na to.
Používateľov profilový obrázok
mabo
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 4 months

Príspevok od používateľa mabo »

SperkyB napísal:Machead, ak chceš A, dostaneš ho. V KE to funguje tak a ak ináč tak len preto, že dotyčný jednoducho podmienky nespĺňa. Ak to funguje inde ináč, tak len preto, že za okienkom je debil a žiadateľ sa nechá prosto odbiť. Iný scénar je ťažko možný.
Aký scénar...? Máš na mysli ten interný predpis vydaný a podpísaný policajným prezidentom...? :cry:
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

Ten interny predpis, ktory maju v Petrzalke (alebo aspon nejaky cas dozadu mali) vystaveny, ze Acko sa priznava iba urcitym vybranym osobam?

PS: Sme asi skor offtopic, asi stacilo...
Raitems
občasný prispievateľ
Registered for: 8 years

Príspevok od používateľa Raitems »

SperkyB napísal:Machead, d-s, len pozor, Vaša argumentácia je o tom, že "Vy máte pocit že, ...", ja pocity nemám, len konkrétnu vlastnú skúsenosť a tá je celkom odlišná. Som v slobodnom povolaní, tiež som dokladal aj ŽL a výpis zo ŠÚSR, ale boli aj ďalší ktorí nepredkladali nič a A-čko bez problému po absolvovaní skúšky získali ..., žiadne delenie na "pánov" a "plebs" som nepozoroval a ani nepociťoval. A nikdy som o konkrétnych prípadoch, kedy by žiadateľ nedostal "A" len z vôle policajta, ani nepočul. A ak áno, tak aj tak vysvitlo nakoniec len to, že predsa len podmienky až tak nespĺňal ... Nuž len toľko, aby sme neboli zbytočne domýšľaví.

Ja som ziadal a predlozil vsetky nalezitosti a hned na to prisla otazka kde pracujem, povedal som nazov spolocnosti a prisla odpoved "tak pre vas tu mame Bcko" tak som sa spytal ze keby som bol podnikatel, ci by som dostal Acko a ze ano.... tak som povedal ze za hodku a pol som tu.... za hodinu som tam bol s zivnostou zalozenou, okopiroval si ZL a mohol som si nechat na ziadosti A,E. Je to dost divne lebo tiez si nemyslim ze by zivnost/podnikanie verzus klasicke zamestnanie hovorilo nieco o spolahlivosti.... zo statistickeho hladiska by som povedal ze skor naopak..... vela drobnych zivnostnikov a podnikatelov, taxikarov a pod...
telra
častý prispievateľ

Počas súťaže LOS 16.12.2018 v Hunter Clube bude k dispozícií počítač s IT podporou na podpis pripomienky.
inspiring_wiles

Príspevok od používateľa inspiring_wiles »

Raitems napísal:Ja som ziadal a predlozil vsetky nalezitosti a hned na to prisla otazka kde pracujem, povedal som nazov spolocnosti a prisla odpoved "tak pre vas tu mame Bcko" tak som sa spytal ze keby som bol podnikatel, ci by som dostal Acko a ze ano.... tak som povedal ze za hodku a pol som tu.... za hodinu som tam bol s zivnostou zalozenou, okopiroval si ZL a mohol som si nechat na ziadosti A,E. Je to dost divne lebo tiez si nemyslim ze by zivnost/podnikanie verzus klasicke zamestnanie hovorilo nieco o spolahlivosti.... zo statistickeho hladiska by som povedal ze skor naopak..... vela drobnych zivnostnikov a podnikatelov, taxikarov a pod...
No, si z kategórie ľudí, ktorí sa nechali odbiť. Ale vyriešil si to. Ak sa niečo také deje ako si popísal, tam nejde o konfrontáciu spoľahlivosti "podnikateľ/ne-podnikateľ", tam je problém v § 16, v písmene h): v konaní o vydanie ZP máš preukázať potrebu držať alebo nosiť zbraň a strelivo. Túto potrebu poniektorí spájajú so skutočnosťou, že ak si podnikateľ a v prípade že sa staneš obeťou útoku na následky ktorého buď zahynieš, resp. budeš trvalo ťažko postihnutý, tak dopady na tvoju rodinu, okolie, štát a spoločnosť sú obvykle podstatne väčšie, ako keby si následkom útoku podľahol ako zamestnanec. Podnikateľ ma často na krku viacero úverov, vlastní technológie ktoré spláca, má popodpisované pracovné zmluvy na všetky strany, termíny, kontroly, penále, atď., atď. A teraz, keď ti niekto vážne ublíži, zabije ťa? Všetko toto sa zastaví? No nie ..., môžeš mať poistky porobené ako chceš a aké chceš, niečo z tohoto si odnesie aj tvoja rodina, v horšom prípade príde aj o majetok. V porovnaní s týmto ako zamestnanec? Iste, rodina bude trpieť taktiež, ale ostatok prakticky odpadá ... V tomto ponímaní by bola zbraň určená naozaj skôr podnikateľovi, ako bežnému občanovi a nie je to dôsledok kastovania na spoločenské vrstvy "nižšie" a "vyššie", súvisí to s vyššie uvedeným. A to je celé. Ja samozrejme s týmto nazeraním na vec nesúhlasím, podľa môjho názoru každý musí mať právo na obranu seba, svojej rodiny a svojho majetku, každý kto požiada o "A", má ho dostať. Dokonca by som išiel v tomto o hodne ďalej, ale to tu už rozoberať nebudem ...
DeSade
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa DeSade »

CHOĎ UŽ DOPITCHE :!:
Jurci
občasný prispievateľ
Registered for: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa Jurci »

Je pravdepodobné, že sa to v rozsiahlej diskusii hore už riešilo. Aký je Váš názor na novú definíciu náboja? Mne to evokuje že bez ohľadu na implementáciu navrhovaného znenia §6 ods. 1 písm.f) budú dlhé predovky aj tak skupina C.
sniper_in_training
občasný prispievateľ
Registered for: 7 years 9 months

Príspevok od používateľa sniper_in_training »

Dovolujem si Vas vsetkych poziadat o podporu dalsej hromadnej pripomienky, ktoru podal jeden moj znamy:
https://www.slov-lex.sk/legislativne-pr ... -3-3106830

Je to furmulovane velmi podobne ako pripomienka LT (inak velmi dobra, len IMHO mohla byt trosku ostrejsia), ktora uz ma podporu takmer 800 ludi, ale tato na rozdiel od LT sa snazi ist dalej a chce najvacsie nezmysly zo smernice dat z novely prec.

Pripomienka LT s najvacsou pravdepodobnostou postupi do rozporoveho konania, takze prosim podporte aj tuto pripomienku, nech sa do rozporoveho konania dostane co najviac pripomienok. Poznam cloveka, ktory pripomienku spracoval, je to gun-positive pravnik a viem, ze to urobil najlepsie ako vedel.
Myslim, ze cim viac pripomienok dostane podporu, tym vacsia sanca je, ze sa podari veci presadit.

Vopred dakujem!
telra
častý prispievateľ

ked pozeram ako ta stranka funguje a ake su realne problemy s registraciou a prihlasenim a spol... vobec by ma neprekvapilo keby ta stranka polku "podporujem" "stratila"....

to je kvalita.....
byt to skolsky projekt autor dostane mozno tak Ecko a je rad ze nedostal FX...
byt to projekt pre normalnu sukromnu firmu, tak padaju hlavy....

by ma neprekvapilo keby poziadavka na portal slovlex bola "minimalna a nekvalitna uzivatelska pouzitelnost a privetivost"
Naposledy upravil/-a telra v 11 Dec 2018, 19:02, upravené celkom 1 krát.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

sniper_in_training napísal:ale tato na rozdiel od LT sa snazi ist dalej a chce najvacsie nezmysly zo smernice dat z novely prec.
WTF?
Raz sme členom EU a ešte k tomu máme naviac aj v ústave zakotvené že musíme preberať EU predpisy. Naozaj nechápem ľudí ktorý píšu pripomienky v ktorých požadujú odmietnutie častí EU smernice. :roll:

Telra: Na tom zázračnom portáli sa stratila pripomienka k predbežnej informácii, ktorú som spisoval pol dňa. Potom ma naozaj troška nasralo keď v správe o účasti verejnosti čítam že od verejnosti neboli doručené žiadne návrhy ani pripomienky.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

pif paf: autor sa pravdepodobne inšpiroval výrokom Jeana Kládu Junckera, "buďme odvážnejší a ambicióznejší"
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 6 months

Príspevok od používateľa d-s »

Ziadat moze, preco nie. Je bezny postup ziadat viac a dostat aspon nieco. Tak nejak vyzeral aj prvy navrh direktivy ked nam EU chcela zakazat vsetko a vysledkom bol kompromis... Je to samozrejme menej profesionalne nez pripomienka od LT ale precital som to a je to pripravene dobre.

slov-lex: "kvalita" sa prejavuje aj v pripade ze clovek urobi nejaku chybu... napr. klikne na aktivacny link 2x, alebo prilis neskoro... ani raz nedostane normalne chybove hlasenie popisujuce kde je problem ale len stack trace.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

dovolím si malú poznámočku najzapálenejším aktivistom:

- pri vymýšľaní fake užívateľov za účelom hlasovania, treba dať pozor, aby z jednej IP adresy nebolo xy hlasovaní, pričom meno a priezvisko nebude korešpondovať s evidenciou obyvateľov. :wink:

Ale ináč držím palce.
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"