Medzirezortné pripomienkovanie novely zákona / r. 2018

inspiring_wiles

Príspevok od používateľa inspiring_wiles »

DeSade napísal:CHOĎ UŽ DOPITCHE :!:
:), Zaiste DeSade, zaiste. Electron! Panzer! Zdvorilo Vás žiadam, vyjdime prosím tomuto pánovi v ústrety. Zmažte mi prosím účet/konto na tomto fóre. Ďakujem.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Fake profily su samozrejme neeticke a rozhodne nikomu neodporucam nadpracu na tomto poli.

Myslim si vsak, ze slov-lex ziadnu kontrolu voci RegObu nerobi a IP adresa je nepodstatna...
Takych Jozefov Novakov je v SR plna ona a pokial nie je registracia naviazana vylucne na ID, tak ziadna kontrola ani nie je mozna.

Celkovy pocet podpisov je vsak druhorady, potrebny limit bol splneny po par hodinach.
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 6 months

Príspevok od používateľa d-s »

Pouzitie IP adresy na odfiltrovanie hlasov by bolo technicky nespravne a pochybujem ze legalne.
V sucasnej dobe (ked zacina byt nedostatok IP adries) su coraz castejsie internetove pripojenia ktore priraduju jednu "vonkajsiu" IP adresu mnohym zakaznikom (pozri si co je NAT).
Neviem ako je na tom SK, ale v AT su uz skoro vsetky "lacne" mobilne internety riesene tymto sposobom.
Používateľov profilový obrázok
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

Kazdopadne je to jedno, zhodili sme alebo oni vypli "SlovLex".. na pripomienke dostavam 500 - Internal Server Error
d-s
častý prispievateľ

slov-lex asi nie je stavany na viac ako 500 podporovatelov pripomienky :D
Rad by som vedel kolko ten system stal... aj ked radsej asi ani nie. :twisted:
dirty.harry
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa dirty.harry »

peterson napísal:táto novela za pochodu ukazuje viacero zaujímavých postrehov. Ako insider viem o postojoch sekcie legislatívy, ktoré nie všetky korešpondujú s postojom PPZ. Postoje okresov sú zase niečo iné.
Napr. zrušenie sk.B bol dobrý nápad PPZ- avšak úplne nepriechodný u iného subjektu MV SR. A tak môžem pokračovať vo výpočte špecifík len vrámci MV SR.
Ďalší pozitívny fakt je to, že sa mobilizujú ľudia a aktívne sa zapájajú do legislatívneho procesu, čo neni úplne bez významu.
Určitú výpovednú hodnotu má samotná aktivita ľudí v konkrétnych porovnaniach.
Aktivita 500 : 150 000, alebo 500 : 1100.
Pre LT by bolo dobrou vizitkou, keby aspoň ich členská základňa ukázala vôľu a prejav informovanosti. Počet klikov skôr naznačuje pasivitu minimálne polovice členov, ak odhadujeme, že 500 boli členovia.

My realisti budeme sledovať a spoliehať sa na lobing tých správnych ľudí v NR SR, kde novela dostane finálnu podobu.
Sekcia legislativy na ministerstve vnutra neexistuje, aspon 5 rokov :lol: :roll:
inspiring_liskov

Telra: asi sa zobudili rytieri spod Sitna a chceli sa zalogovat cim sposobili DDoS :D
telra
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa telra »

Aby sme boli fer, po namatkovej kontrole padol tusim cely system MPK :D Nechcem vediet co to stalo, ale chcem vediet co za firmu to robilo aby som tam nahodou nesiel pracovat....
inspiring_liskov

Myslim ze Atos, ale pravdepodobne sa mylim 8)
inspiring_liskov

d-s napísal: Rad by som vedel kolko ten system stal... aj ked radsej asi ani nie. :twisted:
9 499 980,14
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

dirty.harry: moc sa neusmievaj, to, že sa ten útvar nevolá doslovne ako som napísal- neznamená, že tam neni. Zainteresovaní vedia o čom je reč.
romen3
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa romen3 »

Dufam, ze za tu kvalitu je ta suma vo Forintoch.
inspiring_liskov

nene to je povodna eurosuma nenavratneho financneho prispevku z Operacneho programu informatizacia spolocnosti, prioritna os 1 z roku 2012 , to uz podpisovala particka Fico II, potom boli este schvalene dodatky za dalsich cca 5mio evri v roku 2015

edit: tak som si dobre pamatal ATOS

https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=1308115&l=sk
d-s
častý prispievateľ

roman napísal:
d-s napísal: Rad by som vedel kolko ten system stal... aj ked radsej asi ani nie. :twisted:
9 499 980,14
No, mal som zostat pri tom "radsej asi ani nie".
Ratajuc hodinovu sadzbu za ktoru dokazu vysutazit projekty OSN organizacie to je 50 cloveko-rokov.
Bud som sa niekde pomylil alebo je pre "tie spravne" firmy Slovensko totalne Eldorado.
inspiring_liskov

manday rate:
Projektovy manazer 1.300 eur
Solution architekt 800 eur
Tester 500 eur
potom sa na tieto sadzby narazi +10% tzv risk-buffer
atd...

been there, done that
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"