Dvakrat prepad

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Blade
prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa Blade »

electron: Pri vsetkej ucte, ja chcem branit seba rodinu a nie peniaze, ktore patria banke.

igoros: To ze je pouzitie zbrane v sulade so zakonom neznamena, ze ti vyplyva povinnost pouzit zbran.
3. Ked sa voci takymto magorom neurobia razantne kroky, budu bankove lupeze na dennom poriadku, uz teraz sme neni k tomu daleko.
Myslim, ze by ich fakt ubudlo ale na druhej strane by si zlodeji uz zadovazili realne zbrane kedze by si zacali byt vedomi mozneho odporu zo strany pritomnych. Bola by to dvojsecna zbran.

Treba si uvedomit dost dolezitu vec: pokial si v dave ludi (teda ak ich tam je viac) si pre zlodeja len sucast celku-skupiny, ktory ho moc nezaujima, ale ak vystupis a chces konat, si pre neho riziko a putas na seba vsetku jeho pozornost.

Hrdinov su plne cintoriny.

Vsetko ale zalezi na okolnostiach, niekedy si clovek ani nemusi vsimnut ze tu banku v ktorej je, prave vykradaju.
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

No co urobit,bit hrdina alebo basista :roll: ja by som asi netasil lebo ked vytasím mam nutkanie na syndrom rychleho prsta,asi by mal aj trojranu :twisted:
Blade
prispievateľ

AKI napísal:Reakcna doba skuseneho strelca na dvojranu vdialenost 3m zbran ako som popisal hore je idealne 0,78 - 0,95s.
AKI zabudol si na maly detail:

Reakcna doba skuseneho strelca NA STRELNICI na dvojranu vdialenost 3m zbran ako som popisal hore je idealne 0,78 - 0,95s.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Blade
ani ja nechcem chranit banku.Pisem o mojom ohrozeni
Blade
prispievateľ

electron
Ak ide o vlastne ohrozenie to uz je ina rec...
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 19 Jan 2011, 12:53, upravené celkom 1 krát.
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

BLADE: Lenze ty si ohrozeny pocas celeho prepadu :lol:. Len odhadujes mieru toho ohrozenia.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

C08R4 napísal:Zakon to nezakazuje, ale s usmevom ti môzu zavriet dvere pred nosom, rovnako ako v MHD :lol:. Ale to, ze mate zbran, by si nemal nikto vsimnut, samozrejme. Zaujimave to bude, az by ste sli do NB a prechadzali cez detektor :lol:.

Vojdeš do banky , v priestore na to určenom sa ohlásiš , odovzdáš zbraň a ideš ďalej .
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Jasne, ako na sude. Len s tym rozdielom, ze tam to je nejaky SBSkar a nie prislusnik ZVJS a tomu by som do paprc zbran veru nedaval.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

To Blade:
V banke som to nemohol simulovat. :wink:

Nie vazne: Je to merane pod simulovanym stresom-fyzickej namahe. Neskuseny strelec 1,2-2,5 az po vypadnutu pistol z ruky.

Utocnikove reakcie - otocka o 90 stupnov dvojrana takmer vzdy do 1s, neskuseny obdobne, ale s problemom trafit terc.
Blade
prispievateľ

C08R4: To nemusi byt celkom pravda. Pri takomto prepadnuti, ako spomenul bum ide o cloveka, ktory sa len nakloni k zenskej za prepazkou a potichu si vypyta peniaze. Pokial skutocne permanentne nevenujes 100% pozornosti dianiu v banke (co asi robit nebudes, kedze tam nie si len kvoli tomu, ale cosi v tej banke aj chces) mozes len tazko spozorovat, ze ten clovek ma zbran a tu banku fakt vykrada.
Blade
prispievateľ

AKI: Mozeme niekoho nahovorit a budeme simulovat :twisted:

Ono stale to nebude to iste, pretoze clovek ma isty cas sa pripravit na takuto situaciu ked trenuje, v reale to ale pride v okamihu. A predsa len si treba uvedomit ze uz to nie je o case alebo zasahoch do terca, ale o miereni (pripadne strelbe) na ziveho cloveka.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

electron napísal:gewehr
no nic,nekonecna debata.Mas svoj nazor, aj ja.V banke budem konat inak ako ty.
Kvoli comu nosis/ak nosis/zbran?
sak v pohode, len dfam ze sa nestretneme v rovnakej banke :D
Zbran mam na ochranu, na riesenie krajnej situacie, ked je clovek "zahnany do kuta". Ked nemusim, nechytam sa jej.
igoros napísal:Gewehr, nesuhlasim s tebou.
1. V kazdom pripade ide o NUTNU OBRANU!!! , aj ked konkretne moju osobu lupeznik neohrozuje. To znamena, ze pouzitie zbrane je v sulade so zakonom.

3. Ked sa voci takymto magorom neurobia razantne kroky, budu bankove lupeze na dennom poriadku, uz teraz sme neni k tomu daleko.....
1. je mi jedno ci to bola NO podla zakona, ak sa niekomu nieco stalo napriek tomu, ze to mohlo prebehnut bez akejkolvek ujmy na zdravi
3. na razantne kroky voci tymto "magorom" je tu niekto iny, nie bezny drzitel ZP

... inak zacinam prichadzat na to, o co sa opieraju ti notoricki pozadovaci sprisnenia drzania zbrani... :idea:
Naposledy upravil/-a gewehr v 21 Apr 2009, 13:59, upravené celkom 1 krát.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

To Blade:
samozrejme som tym chcel poukazat na nepomer utocnik-obranca. Pred takou situaciou mam ohromny respekt a nedovolim si tvrdit, ze by som v pohode zasahoval. Medzi IPSC strelbou a sebeobrannou strelbou je priepastny rozdiel.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

electron napísal:ved zakladaju klub,tak to musia vediet podla ktoreho zakona :lol:
a tento prispevok mam chapat ako... typicky slovensky :?:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"