Dvakrat prepad
-
inspiring_newton
A co ked tam pride policajt a ty budes pachosovy po ruke? Stale tvrdim, ze si pocas celeho prepadu v ohrozeni a aj ked o tom ani nevies. To, ze ma pachos zbran, tak pretrvava utok na zivot, pre vsetky zucastnene osoby a kazdy z nich ma pravo na NO.Blade napísal:C08R4: To nemusi byt celkom pravda. Pri takomto prepadnuti, ako spomenul bum ide o cloveka, ktory sa len nakloni k zenskej za prepazkou a potichu si vypyta peniaze. Pokial skutocne permanentne nevenujes 100% pozornosti dianiu v banke (co asi robit nebudes, kedze tam nie si len kvoli tomu, ale cosi v tej banke aj chces) mozes len tazko spozorovat, ze ten clovek ma zbran a tu banku fakt vykrada.
electron napísal:ved zakladaju klub,tak to musia vediet podla ktoreho zakona
electron napísal:tym som chcel povedat,ze "zdruzenie" by malo poznat zakon.Tiez som cital, ze pocitate s pravnikom,ktory by mal zastupovat strelca prave v takej situacii ako tu rozoberame....
ehm, ja som fyzicka osoba, ja nie som ziadne zdruzenie a co to ma co spolocne s tym, co som pisal vyssie. Zial osobne vypady su u nas asi standardom, a slovne spojenie "zakladaju klub" ma vytacaju, ako keby sme si to robili pre seba, z dlhej chvile...
Ja osobne tu na tomto fore koncim, budem ho pouzivat uz iba na informovanie tych par slusnych a aktivnych ludi, ktori chcu prilozit ruku k dielu ohladne spolocnej veci. Ostatne uz tak nejak ide mimo mna. Je to skoda, ze prave medzi ludmi pre ktorych to vsetko ma byt urcene... jak slovenske.
-
inspiring_newton
koniec hadkam
....trosku OT ,ale aby to v tej banke nedopadlo zasa takto:[/img]http://www.youtube.com/watch?v=F-vaVvzaeVU&NR=1
To, ze mas pravo na NO ti nikto neberie. V ohrozeni si aj ked ides cez cestu. Otazkou je, ci chces riskovat, lebo potom cesty spat uz nie je a moze sa to skoncit horsie, ako by to skoncilo keby si nepohol ani prstom. Ide o milion detailov ktore zavazia. Ja osobne neviem co by som robil a asi nikto nemoze povedat, ze by urobil to alebo ono. Zistis to, az ked sa do takej situacie dostanes. Bud nam o tom potom porozpravas ty sam, alebo nam podaju novinari ich verziu a stretneme sa na tvojom sude alebo pohrebe.C08R4 napísal:A co ked tam pride policajt a ty budes pachosovy po ruke? Stale tvrdim, ze si pocas celeho prepadu v ohrozeni a aj ked o tom ani nevies. To, ze ma pachos zbran, tak pretrvava utok na zivot, pre vsetky zucastnene osoby a kazdy z nich ma pravo na NO.
gewehr, electron:
Nechajte to na chvilu vychladnut.
Mozno nakoniec ani nie ste v spore, len sa neviete dohodnut/pochopit. Pisany text je zradny a nie vzdy spravne vyjadri ton, akym ho chcel autor podat.
Resp. ak ti aj niekto poradi jednoznacne riesenie, never mu.
Len si tu situaciu predstav - uz len taky dvojsekundovy pohlad na toho zlodeja ti otvori milion moznych scenarov.
- Vidis trasucu sa trosku s kalnymi ocami, na ktory zakricis a rozplace sa?
- Vidis chlapa s rozvaznymi pohybmi a spravanim, u ktoreho neprekvapi, ked behom sekundy spravi otocku, ukrok sikmo vzad do podrepu a double-alfa do tvojho (!) saka?
- Vidis hocikoho so spravanim na urovni niekde medzi tymi dvoma?
Ak si ja mozem vybrat, rozhodne v tej banke pocas lupeze byt nechcem. A mozem zodpovedne povedat, ze ani netusim, ako by som sa zachoval, keby som tam nedajboze bol.
Nechajte to na chvilu vychladnut.
Mozno nakoniec ani nie ste v spore, len sa neviete dohodnut/pochopit. Pisany text je zradny a nie vzdy spravne vyjadri ton, akym ho chcel autor podat.
Dobre vies, ze ti ani nikto neporadi.AKI napísal:... len stale mi tu este nikto nepovedal ako to mam riesit.
Resp. ak ti aj niekto poradi jednoznacne riesenie, never mu.
Len si tu situaciu predstav - uz len taky dvojsekundovy pohlad na toho zlodeja ti otvori milion moznych scenarov.
- Vidis trasucu sa trosku s kalnymi ocami, na ktory zakricis a rozplace sa?
- Vidis chlapa s rozvaznymi pohybmi a spravanim, u ktoreho neprekvapi, ked behom sekundy spravi otocku, ukrok sikmo vzad do podrepu a double-alfa do tvojho (!) saka?
- Vidis hocikoho so spravanim na urovni niekde medzi tymi dvoma?
Ak si ja mozem vybrat, rozhodne v tej banke pocas lupeze byt nechcem. A mozem zodpovedne povedat, ze ani netusim, ako by som sa zachoval, keby som tam nedajboze bol.
aby som to ukoncil:
ako a kto by sa zachoval pri prepade banky zalezi od okolnosti, ako by sa vyvijala situacia. Ja som na zaciatku napisal, ze by som chcel byt v banke v momente prepadu, nie ze by som dal lupeznikovi double-alfa do jednej sekundy. Ale myslim si, ze by som tam rozhodne nestastal a nepozeral sa. Minimalne by som sa pustil ho prenasledovat.
ako a kto by sa zachoval pri prepade banky zalezi od okolnosti, ako by sa vyvijala situacia. Ja som na zaciatku napisal, ze by som chcel byt v banke v momente prepadu, nie ze by som dal lupeznikovi double-alfa do jednej sekundy. Ale myslim si, ze by som tam rozhodne nestastal a nepozeral sa. Minimalne by som sa pustil ho prenasledovat.
Igoros:
Citat: ''Minimalne by som sa pustil ho prenasledovat.''
ak to chces robit tak si davaj pozor...
Real world asi 10-15 rokov dozadu. Chlapik isiel vecer na dvor '' na jednu zdravotnu'' vonku si vsimol, ze sa niekto mota okolo susedovho auta. Tak tam do tmy zakrical a naspat prislo double alfa. Chlapik sice prestreleny hrudnik prezil, ale chodi po lekaroch s pocuchanymi nervami.
Citat: ''Minimalne by som sa pustil ho prenasledovat.''
ak to chces robit tak si davaj pozor...
Real world asi 10-15 rokov dozadu. Chlapik isiel vecer na dvor '' na jednu zdravotnu'' vonku si vsimol, ze sa niekto mota okolo susedovho auta. Tak tam do tmy zakrical a naspat prislo double alfa. Chlapik sice prestreleny hrudnik prezil, ale chodi po lekaroch s pocuchanymi nervami.
preco?
1. lebo ma to hrozne vytaca, ked si niekto mysli, ze si kupi v hrackarstve platovu pistolku, urobi banku prejde mu to, lebo, povedzme si na rovinu, pokial ho nemaju do 20min. tak je miziva sanca, ze ho vobec niekedy budu mat. Pokial to samozrejme nieje nejaky blbec, ktory si po odchode z banky na dolu siltovku, nech ho nasnimaju priemyselne kamery.
2. bude to asi zcasti profesionalna deformacia
1. lebo ma to hrozne vytaca, ked si niekto mysli, ze si kupi v hrackarstve platovu pistolku, urobi banku prejde mu to, lebo, povedzme si na rovinu, pokial ho nemaju do 20min. tak je miziva sanca, ze ho vobec niekedy budu mat. Pokial to samozrejme nieje nejaky blbec, ktory si po odchode z banky na dolu siltovku, nech ho nasnimaju priemyselne kamery.
2. bude to asi zcasti profesionalna deformacia
Nuž pobavil som sa...
Ak ste si chlapci všimli, väčšina prepadov má veľmi podobný scenár:
- prepadáva sa pobočka banky niekde vo Vyšných Prdeloviciach (nie BANKA)
- prepad sa uskutoční len ak je v miestnosti iba jedna pracovníčka a žiadny zákazník
- vždy je to v čase, ktorý je štatisticky najmenej vyťaženým časom, takže pravdepodobnosť vyrušenia je minimálna
- páchateľ obvykle uteká peši, za rohom sú neprehľadné kríky, park, úzky priechod alebo podchod, kde zmizne
- celé maskovanie spočíva v najobyčajnejšom oblečení
Takže hrdinské akcie zákazníkov dosť ťažko prichádzajú do úvahy...
Pracovníčka za prepážkou má dve možnosti. Buď viac-menej pokojne dá páchateľovi peniaze z príručného sejfu, priloží balíček s farbou a nechá ho odísť. Toto môže skončiť dobre!
Alebo začne odporovať - hystericky jačať, stlačí tlačidlo alarmu, pokúsi sa vziať mu zbraň. Ak aj páchateľ spanikári, toto môže dopadnúť zle. A poďakovanie pozostalej rodine za hrdinskú obranu majetku banky asi nie je dostatočnou kompenzáciou...
Ak ste si chlapci všimli, väčšina prepadov má veľmi podobný scenár:
- prepadáva sa pobočka banky niekde vo Vyšných Prdeloviciach (nie BANKA)
- prepad sa uskutoční len ak je v miestnosti iba jedna pracovníčka a žiadny zákazník
- vždy je to v čase, ktorý je štatisticky najmenej vyťaženým časom, takže pravdepodobnosť vyrušenia je minimálna
- páchateľ obvykle uteká peši, za rohom sú neprehľadné kríky, park, úzky priechod alebo podchod, kde zmizne
- celé maskovanie spočíva v najobyčajnejšom oblečení
Takže hrdinské akcie zákazníkov dosť ťažko prichádzajú do úvahy...
Pracovníčka za prepážkou má dve možnosti. Buď viac-menej pokojne dá páchateľovi peniaze z príručného sejfu, priloží balíček s farbou a nechá ho odísť. Toto môže skončiť dobre!
Alebo začne odporovať - hystericky jačať, stlačí tlačidlo alarmu, pokúsi sa vziať mu zbraň. Ak aj páchateľ spanikári, toto môže dopadnúť zle. A poďakovanie pozostalej rodine za hrdinskú obranu majetku banky asi nie je dostatočnou kompenzáciou...