Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa matus69 »

fotograf napísal: - WHO predpokladá, že na celom svete sa nakazí 2/3 populácie, čiže 2/3 x 7 764 000 000 = 5 176 000 000 ľudí
neviete niekto na toto zdroj, najlepsia priamo z WHO?
nedari sa mi to najst
Používateľov profilový obrázok
fotograf
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa fotograf »

Bolo to na ich web stránke (cca pred mesiacom) - medzi "hot-info" ku CoViD-19...
(teraz sa mi to ale už nejako nedarí dohľadať) :?
vydriduch
častý prispievateľ
Registered for: 7 years 10 months

Príspevok od používateľa vydriduch »

Optimisticke matematicke modely hovoria 30-40% populácie do 100 dní, graf som postoval par stran dozadu.

Odporucam vsimnut si rast po stovkách prípadov v Taliansku - už majú 4000 nakazených.
rovnako významné percentuálne prírastky v Nemecku, Francuzsku, Spanielsku, Svedsku, Norsku, Holandsku, Belgicku, Rakusku, Norsku.. (vsetky krajiny +20 až 50%)
Priatelia, ak tu okamzite nezacnu radikalne opatrenia ako v Cine, tak sa mame v Europe na co tesit.
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 10 months

Príspevok od používateľa d-s »

Ja sa uz tesim.
U zakaznika kde som bol v poslednej dobe zopar krat sa testuje.
Clovek ktoreho som par krat stretol.
Asi budem cez vikend nervozny, kym nebude mat vysledok.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa Jack »

Pre začiatok pritom stačí relatívne málo: zavrieť škôlky, školy, univerzity, obmedziť väčšie športové a kultúrne podujatia... ak budú musieť zostať doma decká, zostane aj nemalá časť ich rodičov. Potom treba selektovať, ktoré služby nie sú nevyhnutné, a načas obmedziť aj tie. No a tam, kde treba zachovať prevádzku, dodržiavať naozaj prísne opatrenia... A apelovať na ľudí, nech nie sú idioti a správajú sa aspoň trošičku disciplinovane, nech krucinál si umývajú tie paprče, nech nechrhchlú kade-kade, nech pri náznakoch choroby pekne sedkajú, ležkajú doma, nech necestujú, keď nemusia. A nech prestanú veriť bullshitu, že koronavírus je vlastne iba taká chrípka. Nie je.
:roll:
Toto vôbec nie je predsa o tom, že by sme sa mali správať nejako paranoidne, že by sme sa mali nadobro vzdávať nášho spôsobu života a podobne. Ak, tak len na chvíľku. Ide len o to správať sa zodpovedne k sebe, k rodine, okoliu a spoločnosti. A áno, niečo nás to bude stáť, ale šokujúce je, že poučenie z Číny si berieme v zmysle, ako drahé sú naozaj "full-scale" opatrenia a preto sa ich obávame zaviesť, miesto toho, aby sme to poučenie čítali tak, koľko prostriedkov sa dalo ušetriť (aj v tej Číne), keby oficiálne orgány neboli sprvoti podcenili situáciu. Lebo takto deformované vnímanie reality už naozaj hraničí s blbosťou väčšinovej populácie a cynizmom zodpovedných elít.
bbfh
prispievateľ
Registered for: 8 years 8 months

Príspevok od používateľa bbfh »

(o.i.) graficke porovnanie s inymi chorobami
sando
prispievateľ
Registered for: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa sando »

Jack napísal:Pre začiatok pritom stačí relatívne málo: zavrieť škôlky, školy, univerzity, obmedziť ...
nie každý je schopný pochopiť takéto elementárne veci - dnes v škole kam chodí dcéra zorganizovali deň otvorených dverí :shock: :shock: :shock:
emkac
prispievateľ
Registered for: 12 years 5 months

Príspevok od používateľa emkac »

peterson napísal:emkac: z tvojich prispevkov chápem, ze pokial v médiach nič nezaznie- tak to neexistuje. Moje zdroje som uviedol a nikoho nenútim veriť čo napíšem. Najprv som ignoranciu pripisoval neohrozeniu volebnej účasti. Po volbach tento postoj Ruvz neviem pomenovať...
O mediach rec nebola. Bolo tu jednoznacne stanovisko aj Uradu verejneho zdravotnictva aj Policie, ze tu nic nie je. Rovnaky dalsie oficialne organy (ministerstvo a pod.) to tvrdili.
Oproti tomu reci typu: moja znama pocula, kolegyna mojej sestry vravela, na chodbach nemocnice sa hovori a pod.

Takze moje stanovisko je, ze neverim, ze tu corona bola oficialne pred 5.3. potvrdena.
Tri dovody.
a) oficialne kruhy versus jpp. NIKTO nepovedal: ano, ja o tom viem. Vsetci hovorili - poznam toho, komu to povedal ten co to vie. Cize jpp.
b) PRECO by to niekto tutlal po volbach? Neda sa na to navyse nasit trestny cin vseobecneho ohrozenia? (s odretymi usami) To by niekto riskoval?
c) Mat tu niekolko pripadov, neututule sa to. Bulvare by sa predbiehali v tom, kto ako prvy prinesie reportaz z uzavreteho oddelenia a pod.

A opat koncim diskusiu, kedze nechcem podporovat flame.

(ale predsa mi jeden clanok neda nespomenut, ked tu bbfh spominal porovnavanie smrtnosti v krajinach)
Momentalne je v Juznej Korei 42 mrtvych na 6284 nakazenych. Cize 0,67% smrtnost.
Dovody su pravdepodobne tu: https://www.scmp.com/week-asia/health-e ... ting-gives
V JK testuju vsetkych podozrivych, zvysne krajiny zvycajne len tych s najhorsimi priznakmi. Inak povedane, cisla z JK vyzeraju zatial najrealnejsie a cislo 0,67% podstatne presnejsie (a lepsie) ako 3,4% doteraz bezne udavane.
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 10 months

Príspevok od používateľa d-s »

Beruc to z opacnej strany, znamenalo by to ze v krajinach ako Taliansko je zachytenych iba 20-25% pripadov (aj to len v porovnani s JK).
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 6 months

Príspevok od používateľa arminius »

emkac napísal: Takze moje stanovisko je, ze neverim, ze tu corona bola oficialne pred 5.3. potvrdena.
Takže potom vyplýva, že veríš v tvrdenie neoficiálnej prítomnosti :?:
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa aris »

Vy to nechápete.
Na potrebné opatrenia nikto z tých sráčov v Bruseli a vo vláde nemal a nemá gule.
A teraz už je neskoro.
Tak ako je neskoro aj pre nákup respirátorov a ost. zdrav. mat. :mrgreen:
Je neskoro.

Džin je už z fľaše von.

U Číňanov sa dá pochopiť ich reakčný čas, kým im zaplo o čo ide. A potom to už zobrali skrátka. Ak bolo treba odstrihli celé mestá od sveta. Posadili na zadok celú ekonomiku aj keď si stopercentne boli vedomí za akú cenu. Zrejme tá cena bola nižšia ako cena za váhanie.

To už Brusel a Bratislavu nemá čo ospravedlniť. Sráči.
Rovno nech distribuujú do nemocníc Gatorade. Ten vyrieši všetko. Obsahuje predsa elektrolity...
peterson
expert
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa peterson »

aris: nerozčuluj sa. Ukľudniť ťa môže istota niektorých ľudí, že keď pred konkrétnym dátumom nebol vírus potvrdený- tak tu predsa NEMOHOL kolovať :D :D :D
emkac
prispievateľ
Registered for: 12 years 5 months

Príspevok od používateľa emkac »

Vy ste nie normalni alebo zamerne rypete?

Moje starsie prispevky:

A verim aj tomu, ze je to vacsi pruser, ako sa oficialne hovori.
..
nevravim, ze covid tu nie je, mozno ho prave potvrdili, mozno je na SK uz 50 nakazenych, len sa o tom nevie.
..

arminius, aby sme sa nehrali na slovicka. Ja iba tvrdim, ze neboli pozitivne laboratorne testy na covid pred 5.3. a ze to, co sa suskalo, ze su viacere pripady v nemocniciach, bolo vsetko "jedna pani povedala" a nebolo to potvrdene pozitivnymi vysledkami.

Ale evidentne sa tu normalne diskutovat neda a prekrucaju sa veselo slova. Howgh, prestavam sa vyjadrovat, nema to vyznam.
peterson
expert
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa peterson »

emkac: doktor z nemocnice a rovnako sestričky plus info z labáku pre mňa neni JPP.
Pre teba zjavne áno. Každý si robíme závery po svojom. Kedže sa v praxi s týmto personálom stretávam, nemám dôvod spochybňovať info od nich. Ty zjavne funguješ podľa iných kritérií. To je tvoja osobná vec.
To je celé.
dantes
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa dantes »

peterson, teda tvrdis, ze bol niekto jednoznacne pozitivne testovany este pred volbami a umyselne sa to zamlcalo? Alebo ten personal "vedel" ze tu korona koluje ale vysledky testov nemal? Bud realista ako vzdy, ved v tejto republike sa neutaji ani to co by sa utajit malo. A kedze si bulvar plati PZ, zachranky a spol., personal by to s vidinou prijmu natrel skor, nez by sa to dozvedel samotny pacient...

Len tak na okraj, podla medializovanych info sa vzorky posielaju na analyzu do nemecka, t.j. nase labaky ich neanalyzuju :wink: .
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"