Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
DeSade
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa DeSade »

kua :!: aká rýchla karma :!: :lol:
Ubik
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 7 months

Príspevok od používateľa Ubik »

aparapi napísal:Vybudovanie kolektívnej môže fungovať, alebo sú zas Briti yebnutí ako zvyčajne?
https://svet.sme.sk/c/22359152/britania ... ml?ref=trz
V situacii, ked nieje vela zname o tom, ako sa telo vysporiada s opakovanou infekciou mi to pride prinajmensom zaujimave.

Mna by zaujimalo, comu vdacia niektore krajiny ako Nemecko, pripadne Skandinavia za relativne nizke pocty umrti. Lepsie zvladaju testovanie? Maju viac zdravotnickych kapacit? Ina demografia chorych?
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa Jack »

Ísť alebo nejsť von na prechádzku?
Jednoznačne ísť, kým sa ešte dá. Pri hlúposti a nedisciplinovanosti niektorých "spoluobčanov" môže naozaj postupne prísť k zákazu vychádzania. Ale aj keby nie. Sedieť celé dni a týždne doma nepomôže ničomu a nikomu. Telo chradne a až sa stretne s koronavírusom, môže to byť problém. A tiež je to na hlavu.
:roll:
A že niekoho stretnete aj v lese alebo na poli? Blbé, no netreba to dramatizovať. Zvlášť, ak máte rúško a brýle šanca nakaziť sa je... aká? Asi nie o moc väčšia než chytiť to cez otvorené okno, keď si budete potrebovať práve vyvetrať, alebo chytiť to v bytovke cez spoločnú ventilačnú šachtu, na ktorú máte napojené kúpeľne, záchody, prípadne aj špajze a digestory v kuchyniach. Či? Chce ma niekto opraviť?
:?:
Hlavne sa ale netlačiť tam, kde už sú desiatky zaparkovaných áut. Predvčerom to bola Jasná, včera Tatranská Lomnica či Partizánska lúka nad Bratislavou, dnes Plavecký hrad či vstup do Gaderskej doliny... Pritom tých miest je obrovské množstvo a ak aj človek vyrazí a vidí, že tam, kam mieril, je plno, má toľko iných možností. Len to chce záložný plán. Dokonca aj v okolí toho Plaveckého hradu je toho toľko, že keby dotyční nemali na krkoch tekvice ale hlavy, tento problém by nikdy nemohol vzniknúť.
:evil:

Ustojí to naša slávna únia
Páni, ktorí veríte, že práve teraz ľud precitne a uvidí, čo za neschopákov (hoci neviem, či skôr nejde o nezáujem než neschopnosť) chce vládnuť únii - a aj jej vlastne vládne - bodaj by ste mali pravdu. Možné to isto je. Skôr sa ale obávam, že únia si nás opäť úspešne kúpi. Otvorí meštek, začne sypať dukáty a my budeme vďačne brať a ešte ju aj chváliť. Takto nejako to chystá aj Uršula.
:P
Samozrejme, že únia túto pandémiu nemôže adekvátne zvládnuť. Jednak preto, lebo tu máme fetiš Európy bez hraníc a potom jednoducho preto, že sleduje v prvom rade celkom iné záujmy, než tie, ktoré by sme ako občania od nej oprávnene očakávali. A na jej čele - a na čele najvplyvnejších štátov - stoja väčšinou smutno-smiešne figúrky.
Jack
moderátor

arminius napísal:Jankovskej syn ...
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... o-policia/
Asi mu nemal kto navariť, keď maminka teraz nie je doma...
erebos
expert
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa erebos »

Jack : a ma unia odkial este sypat????
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa aris »

fiat money
dantes
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa dantes »

Ja mam pocit, ze hranice si zatvara kazdy ako uzna za vhodne a unia voci tomu nic nema. Legislativa EU to tiez umoznuje - nehladajme problem tam kde nie je. To ze EU neponuka ziadne riesenia epidemie je zase vec druha - ak ma take aspiracie ako tvrdi, nieco by ponuknut mala. Mozno pomoze, ked sa bude zviechat ekonomika - robotnik od pasu podla mna dobre chape, ze v pripade SR mimo EU sa k pasu vracat ani nemusi a ma neobmedzeny sabatical. Vdaka rozvinutemu farma sektoru je pravdepodobne, ze liek/vakcina pridu prave z EU, UK alebo z USA.
greenie
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 8 months

Príspevok od používateľa greenie »

dantes napísal:Ja mam pocit, ze hranice si zatvara kazdy ako uzna za vhodne a unia voci tomu nic nema...
A ja mam pocit, ze ty mas len pocit. No nic.

Na inu temu, ako to (solidarita) funguje v unii:
Kamion mířící (do CR) s ochrannými pomůckami z Německa byl na hranicích zabaven

a vo svete:
Washington láká pomocí peněz německou firmu CureVac, která vyvíjí vakcínu proti novému koronaviru, aby se přesunula do Spojených států nebo jim lék exkluzivně poskytla. Berlín se tomu snaží zabránit.
Ale to posledne, to uz je urcite zase nejaky HOAX ... :roll:
Jack
moderátor

erebos napísal:Jack : a ma unia odkial este sypat????
Dobrá otázka. Ale veď vieš ako to funguje: Ak si malý a nemáš peniaze, musíš si ich požičať. Ak si veľký, nemusíš si požičať, môžeš si ich vytlačiť.
:twisted:
A potom, nielen nemecký prístup k zavádzaniu opatrení by sa z určitej perspektívy možno dal interpretovať aj tak akoby v prvom rade nešlo o zvládnutie vírusu ale prvoradé ako keby bolo predchádzanie ekonomickým škodám s vírusom spojených. Tak to hádam majú aj dôkladne prerátané... Ak Nemcom a niektorým ďalším krivdím, budem len rád, ak mi niekto vyvráti túto domnienku. Za totálny hazard považujem ale britský prístup. Pravda, nie som virológ ani lekár, moje domnienky sú len moje domnienky.
mototechna
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

dookola to tvrdím - pán boh vedel prečo ich dal na ostrov.
erebos
expert

Jack : suhlasim s tym, ze EU si bude chciet clenske staty kupit... Lenze aj tlacenie nekrytych penazi ma svoj strop a ten je uz podla mna dosiahnuty...

Co ale Coronavirus pekne ukazuje je ta solidarita v ramci EU. Francuzi a Nemci bez hanby kradnu zdravotnicky material inym clenskym statom ktore ich uzemie vyuzivaju cisto len na transfer takto ziskanych ochrannych pomocok... Na to nech sa zamera kazdy priaznivec EU :idea:

No a na zaver : idnes.cz/zpravy/zahranicni/cina-koronavirus-armada-wu-chan-chu-pej-south-china-morning-post-usa-mluvci-pacient.A200313_152124_zahranicni_jhr
Ubik
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 7 months

Príspevok od používateľa Ubik »

Z europskych krajin s 1000+ pripadmi:
Nemci, Svajciari, Nori, Svedi su hlboko pod 1% mrtvych (v priemere 0.35%)
Boris a jeho dochodkova reforma sa drzi na skvelych 2,5%
Taliansko, Spanielsko, maju spolocne 5.50%, kazia im to Taliani so 7%

Vidite v tom nejake ine vzorce ako proste to, ze lepsie su na tom ekonomicky silne krajiny?
Naposledy upravil/-a Ubik v 16 Mar 2020, 09:12, upravené celkom 1 krát.
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 10 months

Príspevok od používateľa d-s »

Nevieme vekovu strukturu nakazenych. V Taliansku je vraj vyssi priemerny vek (ale nehladal som statistiky, neviem ci to je pravda).
Taliani / Spanieli su najpokrocilejsi, maju najviac zahltene zdravotnictvo.
erebos
expert

Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"