Hm, len zase ak by tam súd ukladal aj trest zákazu činnosti, čo sa nedá vylúčiť, boli by sme tam, kde nechceme.
Epidémie - karantény
DeSade, zase aká je pri § 164 trestná sadzba? Základ nula až tri a kvalifikovaná jeden až päť? To by v reáli na basu nebolo. Za týchto okolností by nahradzovať nebolo treba.
Hm, len zase ak by tam súd ukladal aj trest zákazu činnosti, čo sa nedá vylúčiť, boli by sme tam, kde nechceme.

Missija from Russia with Love: ľahko sa to môze obrátiť proti nim ak budú ľudia naďalej umierať.erebos napísal:To neni uplne presne. Tito sa to ucili v Cine a v Irane. Teraz sa idu predviest a odskusat si cely postup /prepravu, rozlozenie nemocnice, prijem pacientov, odber, analizu vzoriek...../ naostro... A zachrania pri tom desiatky mozno stovky zivotov. Som potom zvedavy na dalsie hlasovanie o sankciach ked uz naposledy Salviny vyzyval na ich ukoncenie... Len ta predstava, ze v clenskom state NATO a EU pristava vysadok nepriatela c.1 teda Ruska, ktory ich ide liecit pricom clenske staty neposlali ani rusko, ani kyslikovu flasu....DeSade napísal: idú sa sem učiť čo ich o chvíľu čaká doma.![]()
Mimochodom evidentne vypli civilne odpovedace cize sa jedna o operaciu vojensku...
EK prajem vela stastia pri predkladani navrhov na hlbsiu integraciu...
Matus69 : do vezby??? nie DeSade ma pravdu uz teraz je kriticky nedostatok lekarov. Nemozeme postradat ani jedneho. Ale liecbu moze absolvovat s nakazenymi spolupacientami, ktorych bude pomahat liecit a ked to prezije moze v tom pokracovat do odvolania "krizoveho stavu" a pekne zadarminko. 2-3 mesiace takehoto rezimu bude pre neho poucnejsie ako 5 rokov v Leopoldove...
Niektoré preparáty z vesmírneho programu ZSSR na zvyšovanie imunity sú v tejto dobe celkom zaujímavé.
Neriešim technikálie. Otázka stojí teraz tak: Fakt si teraz môžeme vyberať koho zamestnať v slov. zdravotníctve?Jack napísal:DeSade, zase aká je pri § 164 trestná sadzba? Základ nula až tri a kvalifikovaná jeden až päť? To by v reáli na basu nebolo. Za týchto okolností by nahradzovať nebolo treba.
![]()
Jeden lekár "dal" do karantény celé oddelenie a ty chceš dať do spoločnosti správu, že je to lekár a preto nedoknutelny.
Ja s tým nesúhlasím.
Ja s tým nesúhlasím.
DeSade, keď otázka stojí takto, tak odpoveď je, že ani teraz, ani posledných dvadsať rokov a asi ani najbližších... koľko? desať je optimistické číslo?... najbližších x rokov.

Matusovi69, ale rozumiem, hoci skôr si myslím, že jasné posolstvo spoločnosti sa dá vyslať aj inak a mediálny lynč sa dá iniciovať aj proti iným kusom, ktoré sa zachovali/správajú chrapúnsky. No ak ho to poteší, stíhať sa to predsa dá hocikedy, pokým to nebude premlčané. A keď chce, podať to môže aj on sám. Potom už len padni, komu padni... ale to už sú zase tie "technikálie" a hlavne, nechcem parodizovať, čo na túto tému už v tomto vlákne popísali iní, vrátane vás dvoch.

Matusovi69, ale rozumiem, hoci skôr si myslím, že jasné posolstvo spoločnosti sa dá vyslať aj inak a mediálny lynč sa dá iniciovať aj proti iným kusom, ktoré sa zachovali/správajú chrapúnsky. No ak ho to poteší, stíhať sa to predsa dá hocikedy, pokým to nebude premlčané. A keď chce, podať to môže aj on sám. Potom už len padni, komu padni... ale to už sú zase tie "technikálie" a hlavne, nechcem parodizovať, čo na túto tému už v tomto vlákne popísali iní, vrátane vás dvoch.
Ani ne. Staci, ze toho Talianskeho bordelu /tym nemyslim, ze sme na tom lepsie/ pride niekto kto je organizovany, ma materialnotechnicke vybavenie a vie co robi... Staci par fotiek ako 80 rocni pacienti neskapinaju doma vdaka nedostatku elementarnej techniky akou su dychacie pristroje. Aj ked dedo-babka umrie tak si rodina pri volbach spomenie kto im dal aspon sancu. Putin isiel na istotu - nemoze prehrat. Akurat zhovadi EU a NATO. Benefitom bude pokial sa mu podari zachranit nejakych ludi...DeSade napísal: Missija from Russia with Love: ľahko sa to môze obrátiť proti nim ak budú ľudia naďalej umierať.
Niektoré preparáty z vesmírneho programu ZSSR na zvyšovanie imunity sú v tejto dobe celkom zaujímavé.
Sam som zvedavy ako to dopadne, ale pokial po Ruskom zasahu zacnu rapidne klesat cisla mrtvych tak bude mat Brusel zaujimavy program...
A jedna sa o "vojensku" operaciu RF na uzemi clenskeho statu NATO a EU na ktoreho obcanov sa spojenci vykaslali.
Jack : pricinou tohoto stavu JE vnimanie ludskych prav. To neni o nedisciplinovanych jedincoch. To je o stave kam sme sa dostali ako spolocnost ked ludom hovorime 30 rokov ze maju len ludske prava a ne povinnosti... A podla mojich info dostavaju ludske prava v Severnom Taliansku tazku nakladacku, ale len preto sa situacia dostava pod kontrolu... Opakujem, ze nemame priestor riesit debilizmus a incidenty ludi narusajucich karantenu "mierovou cestou". Len striktne vyzadovanie dodrziavania pravidiel ma sancu na uspech... Mozme filozofovat, ale ked zacnu zomierat ludia u nas uvidis kam pojdu ludske prava...
máme usmernenie od GP SR- aby sa jednotlivé konanie infikovanej osoby podľa splnenia konkrétnych znakov kvalifikovalo ako §164, §165 TZ, prípadne §284, §285TZ. V danej veci sa má OČTK opierať o znalecký posudok znalca. Pri rozsahu počtu nakazených by som vyžiadal iba odborné vyjadrenie.
Samotné stíhanie nepôjde len tak rýchlo, nakoľko infekčný obvinený sa musí najprv vyliečiť.
Rovnako Matúšove predstavy o väzobnom stíhaní sú trochu mimo realitu. Ja osobne som nasratý 100x viac ako Matús69- AVŠAK chápem, že neni jednoduché väzobne stíhať osobu s takýmto ochorením. Prečo? Sú väznice pripravené na izolovanie resp. špecialny režim?(umiestnenie infikovanej osoby)
Problematika šírenia Covidu zasiahla tak významne do fungovania všetkých oblastí štátu, že v súčasnosti sa improvizuje za pochodu. Na stíhanie zmrdov, ktorí zatajili , kde si boli načerpať vírusy je dosť času po návrate OČTK do normálneho fungovania. Verím, že súdy budú nekompromisné a napr. takýmto lekárom budú ukladať maximálnu dlžku zákazu činnosti. Totiž ide poväčšine o skorumpovaných zbohatlíkov, ktorí svoju lekársku prax využívajú na osobné obohacovanie. X tropických dovoleniek a x alpských lyžovačiek ročne je toho jasným dôkazom. Zákaz činnosti ich vytrestá na peňaženke, čo považujem za naplnenie výchovného účelu sledovaného Trestným zákonom. Vôbec otázka nestojí tak, že pre boha nebude mať kto robiť. Len si pozrime, kolko absolventov každý rok opustí medicínu. Viem, že atestovanie nejakú dobu potrvá. Treba myslieť nato, že títo hajzli kritickú situáciu ešte viac zhoršovali tým, že spôsobili v takejto situácií odchod personálu do karantény.
Samotné stíhanie nepôjde len tak rýchlo, nakoľko infekčný obvinený sa musí najprv vyliečiť.
Rovnako Matúšove predstavy o väzobnom stíhaní sú trochu mimo realitu. Ja osobne som nasratý 100x viac ako Matús69- AVŠAK chápem, že neni jednoduché väzobne stíhať osobu s takýmto ochorením. Prečo? Sú väznice pripravené na izolovanie resp. špecialny režim?(umiestnenie infikovanej osoby)
Problematika šírenia Covidu zasiahla tak významne do fungovania všetkých oblastí štátu, že v súčasnosti sa improvizuje za pochodu. Na stíhanie zmrdov, ktorí zatajili , kde si boli načerpať vírusy je dosť času po návrate OČTK do normálneho fungovania. Verím, že súdy budú nekompromisné a napr. takýmto lekárom budú ukladať maximálnu dlžku zákazu činnosti. Totiž ide poväčšine o skorumpovaných zbohatlíkov, ktorí svoju lekársku prax využívajú na osobné obohacovanie. X tropických dovoleniek a x alpských lyžovačiek ročne je toho jasným dôkazom. Zákaz činnosti ich vytrestá na peňaženke, čo považujem za naplnenie výchovného účelu sledovaného Trestným zákonom. Vôbec otázka nestojí tak, že pre boha nebude mať kto robiť. Len si pozrime, kolko absolventov každý rok opustí medicínu. Viem, že atestovanie nejakú dobu potrvá. Treba myslieť nato, že títo hajzli kritickú situáciu ešte viac zhoršovali tým, že spôsobili v takejto situácií odchod personálu do karantény.
Jediné "vytrestanie" bude to , že dotyčný podvihne kotvy , jeho kurz je jasný každému ..
Aj doktori si dokážu uvedomiť svoje pochybenie, hlavne cez peňaženku, ako každý. Samozrejme trest v podobe 15€ pokuty je smiešny pre každého, ale keby bola pokuta 1500€ a ešte nejaký nazvyme to "bonus" k tomu, tak to si už nabudúce rozmyslia. Ja viem, každému je nad slnko jasné, že mnohí z nich si to vykompenzujú svojím týždenným príjmom, toľko ešte hádam dokážu oželieť. Ale verte, aspoň kus ich to zabolí.
dva dni v prievane CPZtky by mu charakter napravilo lepsie...
Ale rozumiem, ze s nakazenym clovekom to tak jednoduche nie je.
Ale rozumiem, ze s nakazenym clovekom to tak jednoduche nie je.
DeSade
"Niektoré preparáty z vesmírneho programu ZSSR na zvyšovanie imunity sú v tejto dobe celkom zaujímavé."
Tiez ma napadlo si dat preventivne kuru Polyoxidonia. Problem je vsak v tom ze velmi casto sa po nasadeni objavuje burliva reakcia organizmu. Ak by clovek v tom obdobi dosiel do kontaktu s ochorenim, mohlo by to zle dopadnut.
"Niektoré preparáty z vesmírneho programu ZSSR na zvyšovanie imunity sú v tejto dobe celkom zaujímavé."
Tiez ma napadlo si dat preventivne kuru Polyoxidonia. Problem je vsak v tom ze velmi casto sa po nasadeni objavuje burliva reakcia organizmu. Ak by clovek v tom obdobi dosiel do kontaktu s ochorenim, mohlo by to zle dopadnut.
Uz aj sukromne spolocnosti sa rozhodli, ze len tak, daruju "statu" zdravotne pomocky:
J&T a EPH vyčlenili na boj proti koronavírusu 8 miliónov EUR
a uz je to tu:
J&T a EPH dopravili prvú časť pomoci Slovensku a Česku
Kiez by bolo viac, takych firiem ...
J&T a EPH vyčlenili na boj proti koronavírusu 8 miliónov EUR
a uz je to tu:
J&T a EPH dopravili prvú časť pomoci Slovensku a Česku
Kiez by bolo viac, takych firiem ...
komu sa nechce hladat statistiky na weboch tak z prikazoveho riadku:
Kód: Vybrať všetko
curl https://corona-stats.online/
curl https://corona-stats.online?source=2
Naposledy upravil/-a R v 23 Mar 2020, 20:18, upravené celkom 1 krát.