Epidémie - karantény
V nasom svete Netflix, Youtube a Fasbook znizuju kvalitu streamovania, mobilni operatori zazivaju spicky ako na Vianoce.
Len v Cine prisli mobilni operatori o cca 21 milionov pouzivatelov:
https://www.bloomberg.com/news/articles ... irus-bites
Len v Cine prisli mobilni operatori o cca 21 milionov pouzivatelov:
https://www.bloomberg.com/news/articles ... irus-bites
A to číslo vyvoláva vážne otázky.
Kde sa podeli?
Dáva to odpovede aj na otázky, prečo také drakonické opatrenia v Číne?
Kde sa podeli?
Dáva to odpovede aj na otázky, prečo také drakonické opatrenia v Číne?
Neviem ale pokial by umrelo 21 mil. ludi v Cine tak to ani Cina neututla...
Otazkou je ci je to vobec pravda...
Otazkou je ci je to vobec pravda...
Pravda to asi bude, Bloomberg nieje Aeronet. Prozaickych vysvetleni je vela. Tazko povedat, kolko je bezny "swing" v pouzivateloch.
Lenže toto nie je swing, nejaká fluktuácia ku konkurencii. Toto je sumár za všetkých mobilných operátorov. Len China Mobile prišla o cca 8,1 mil. Tam by sa dalo uvažovať o odlive smerom k iným operátorom, ale aj v takom prípade ide o anomáliu za dva mesiace.
Tak kopec ludi zrejme prislo o pracu, nevedia alebo nepotrebuju uzivit mobil. Hned by som ich nepochovaval, ale tiez to bola prva vec, co ma napadla 
Germicídne svetlo má vlnovú dĺžku cca 250nm (UV-C), horské slnko by malo mať okolo 400nm (UV-A).ricinr napísal:Viete niekto, či UV ožiarenie UVIR-om alebo Sirius-om zabije koronavirus? Prípadne ako dlho treba ožarovať? Prípadne nejaký zdroj na relevantné testovanie. Ďakujem
Takže to s veľkou pravdepodobnosťou fungovať nebude.
Je to možné.Ubik napísal:Tak kopec ludi zrejme prislo o pracu, nevedia alebo nepotrebuju uzivit mobil. Hned by som ich nepochovaval, ale tiez to bola prva vec, co ma napadla
- Gunslinger
- moderátor
- Registered for: 18 years 3 months
Ubik: Ano, spusta cinanov prisla o pracu, ale to neznamena ze by nenasli v prepocte 10-20 eur na splatku za mobil... Psychologovia vravia ze v dnesnej dobe su ludia ochotni vzdat sa mnozstva vymozenosti a komfortu skor nez obetuju mobil (a v pripade karanteny ked mobil zostava v podstate jediny aktivny prostriedok na komunikaciu s okolitym svetom to plati dvojnasobne). Cize ak im len v provincii Hubei 'zmizlo' vyse 8 milionov uzivatelov (a vyzera to ze pri zapocitani dat ostatnych operatorov to bolo daleko viac), aj ak zvazime ze mnoho z nich boli ludia co mali viacero SIM kariet, stale tu mame niekolko milionov cinanov ktori proste 'zmizli', nehovoriac o tych co maju nastavene inkaso/automaticke splatky (cize SIM karty zostanu aktivne aj ak uzivatel zomrie), atd. vyvolava to dost neprijemne otazky a uvahy...
Dalsia vec je ze dnes to tam zacina vyzerat dost husto (potycky, davy ludi, prevratene policajne auta na okrajoch Hubei, atd.), a ked zvazime ze presne toto sme cakali (ze cinske politbyro uz nebude schopne tajit dalsie pripady nakazy ale bude za ne vinit 'znovunakazenie' navstevnikmi zvonku), a teraz sa to deje, tak by to vysvetlovalo vselico
Stay safe,
Gunslinger
Dalsia vec je ze dnes to tam zacina vyzerat dost husto (potycky, davy ludi, prevratene policajne auta na okrajoch Hubei, atd.), a ked zvazime ze presne toto sme cakali (ze cinske politbyro uz nebude schopne tajit dalsie pripady nakazy ale bude za ne vinit 'znovunakazenie' navstevnikmi zvonku), a teraz sa to deje, tak by to vysvetlovalo vselico
Stay safe,
Gunslinger
Tak ako v mnohych pripadoch u nas uz niesu pevne linky, ale nahradzaju ich mobilne linky v stacionarnych zariadeniach. Takto mohli operatorom vypadnut v pripade fabrik cele obrovske firemne siete. Rovnako vela ludi ma sukromne aj firemne mobily. Ak firmy boli zatvorene, naco by platili telefony...
Zaujimave odpovede:
Na otázky diváků DVTV odpovídal internista a imunolog Jaroslav Svoboda.
Dalsie otazky Svobodovi:
Vir je specificky nastaven na člověka, proto existují teorie, že byl vytvořen uměle.
Které vitaminy jsou teď nejdůležitější a kolik jich užívat? Odborník radí, jak posílit imunitu v čase koronaviru
A este varovanie pre deti:
"Děcka, myjte si ruce, jinak chytnete koronavirus. Na ten neumřete, ale na infekčním oddělení není wifi. A to nepřežijete."
Na otázky diváků DVTV odpovídal internista a imunolog Jaroslav Svoboda.
Dalsie otazky Svobodovi:
Vir je specificky nastaven na člověka, proto existují teorie, že byl vytvořen uměle.
Které vitaminy jsou teď nejdůležitější a kolik jich užívat? Odborník radí, jak posílit imunitu v čase koronaviru
A este varovanie pre deti:
"Děcka, myjte si ruce, jinak chytnete koronavirus. Na ten neumřete, ale na infekčním oddělení není wifi. A to nepřežijete."
Treba si uvedomit jednu vec.
V Cine sa bez mobilu NEDA existovat. Bez mobilu si nekupite NIC, ani listok na autobus, ani zeleninu - plati sa mobilom, vsetky popisky na tovare (aj v zoo, muzeach z podobne) maju uz len QR kod, ktory zoskenujete a dostanete potrebne info. Ak teda nie ste disident a nemate pris nizke skóre socialneho kreditu - to si uz nekupite nic.
Bez mobilu sa neda ist na rande, lebo to vyzera tak, ze dvojica si sadne v podniku oproti sebe a posiela si spravy cez WeChat. Od 2019 sa neda v Cine kupit mobil, ktory nema skenovanie tvare.
Strana ma taku kontrolu nad spolocnostou, o akej sa ani Orwellovi nesnivalo, takze ak tam zmizlo vacsie mnozstvo uzivatelov, tak to nieco znamena. Ostatne, uz davnejsie som pisal, ze cislam z Ciny nemozno verit - absolutne sa vymykali statistike oproti ostatnym krajinam.
V Cine sa bez mobilu NEDA existovat. Bez mobilu si nekupite NIC, ani listok na autobus, ani zeleninu - plati sa mobilom, vsetky popisky na tovare (aj v zoo, muzeach z podobne) maju uz len QR kod, ktory zoskenujete a dostanete potrebne info. Ak teda nie ste disident a nemate pris nizke skóre socialneho kreditu - to si uz nekupite nic.
Bez mobilu sa neda ist na rande, lebo to vyzera tak, ze dvojica si sadne v podniku oproti sebe a posiela si spravy cez WeChat. Od 2019 sa neda v Cine kupit mobil, ktory nema skenovanie tvare.
Strana ma taku kontrolu nad spolocnostou, o akej sa ani Orwellovi nesnivalo, takze ak tam zmizlo vacsie mnozstvo uzivatelov, tak to nieco znamena. Ostatne, uz davnejsie som pisal, ze cislam z Ciny nemozno verit - absolutne sa vymykali statistike oproti ostatnym krajinam.
Naposledy upravil/-a vydriduch v 28 Mar 2020, 10:04, upravené celkom 1 krát.
Pre uplnost treba dodat, ze umele vytvorenie virusu su skor spekulacie, ako teorie, s ktorymi popredni vedci nesuhlasia. Sam Svoboda tomu zjavne neveri. Aj v tomto pripade je to taka senzacie chtiva novinarska skratka.greenie napísal: ...Vir je specificky nastaven na člověka, proto existují teorie, že byl vytvořen uměle...
Jeden dotaz k mobilom.
Nedavno nasa vlada schvalila " trakovanie" mobilov. Tak som si povedal ze skusim zabalit mobil do alobalu ci sa strati zo siete ako volakedy pred 10 rokmi. Ked budem chciet niekde ist aby sa o mne nevedelo tak si mobil zabalim.Skusil som a mobil sa nestraltil. Pekne vyzvana zabaleny. Ako je to mozne? To natolko navysili vykon vysielacov a mobilov?
Nedavno nasa vlada schvalila " trakovanie" mobilov. Tak som si povedal ze skusim zabalit mobil do alobalu ci sa strati zo siete ako volakedy pred 10 rokmi. Ked budem chciet niekde ist aby sa o mne nevedelo tak si mobil zabalim.Skusil som a mobil sa nestraltil. Pekne vyzvana zabaleny. Ako je to mozne? To natolko navysili vykon vysielacov a mobilov?
Mas k tym nepokojom nejaky zdroj? Neviem nic najist na nete.Gunslinger napísal:Ubik:
Gunslinger