Epidémie - karantény
Vyššie ceny sú logické a dali sa čakať. Otázka je, kde sa to zastaví, lebo normálne trhové mechanizmy nefungujú tak ako sa píše v poučkách z učebníc. Je tam všetko od reálnych problémov v logistike, časoch, nedostatku ľudí, výkyvoch v dopyte, až po špekulácie a nenažranosť "po ceste" ale asi zrejme najviac v distribučnom reťazci. Teda producent asi nič moc extra navyše nezarobí, ale zrejme sa viac vytrápi (v mnohých prípadoch je možno aj rád, že predal) a kupujúci na konci zaplatí vyššiu cenu ktorá však putuje hlavne do vrecák šikovných pre-pre-predajcov či prekupníkov, sprostredkovateľov a pod.
Pravdepodobne preto v "úvahe o blackoute" uvažoval o referende. Veď nech by to dopadlo akokoľvek mohol by povedať že síce on to tak nechcel ale bola to vôľa ľudu.romen3 napísal:Ja len prispejem uvahou, on premierom nechcel a ani nechce byt, len omylom vyhral s prilis velkym naskokom. Ja mam pocit, ze robi vsetko pre to aby to uplne politicky rozbil a potlacil k co najrychlejsim volbam aby mohol byt opat v bezpecnej opozicii alebo kdesi krical a ukazoval prstom z akejkolvek ciste poslaneckej pozicie bars aj v koalicii. Hlavne mat medialnu pozornost a ziadnu zodpovednost.
Toto sa ale Matovičovi podarilo. Nemôže v tomto prehrať.
A ak dôjde na ten menej radostný scenár, potom povie, že ľud si vybral svoj osud tým, že bol proti vypnutiu (aj bez referenda).
A ak dôjde na ten menej radostný scenár, potom povie, že ľud si vybral svoj osud tým, že bol proti vypnutiu (aj bez referenda).
Vyhrat - prehrat. Sme v tom tak nejak spolu, myslim.
V Tescu maslo 250g skoro o euro
sme v tom spolu, ale Matovič je okrem toho aj politik.Ubik napísal:Vyhrat - prehrat. Sme v tom tak nejak spolu, myslim.
a navyše si myslím, že Sulík bude konfrontovaný s realitou svojho plánu záchrany ekonomiky a nebude sa mu to páčiť.
nechcem byť zlým prorokom. Tak sa mi zdá, že opäť budeme svedkami toho, ako na babráctve "novej zmeny" zase vyťažia tie nenávidené politické strany a v ďalších voľbách vyhrajú...
Aby dalsie volby vobec boli.
Matovič situáciu nezvláda...duševne...
Sútaživosť, snaha zachrániť a spasiť svoju krajinu. Slová ako výhra, byť najlepší, poradie v rebríčkoch atd...To začínaju byť nebezpečné slová fanatika, pre ktorého nie je dôležitá cesta ale ciel...
Vid najnovšie vyjadrenie:
Musíme ešte pritvrdiť, prepáčte. Uverejnil vo štvrtok 2. apríla neskoro večer na sociálnej sieti premiér Igor Matovič (OĽaNO) na margo boja s koronavírusom. Zároveň dodal, že tvrdšie opatrenia Slovákom zoberú zo slobody a budú slzy a strádanie. No iba tak zachránime stovky či tisíce životov našich blízkych, dodal.
"Opatrenia, ktoré sme spustili, nás posunuli na tretie miesto na svete v ochrane ľudí pred koronou! Preto, ak nepoľavíme a pritvrdíme ešte viac v našom doterajšom ´blackoute´, t.j. vypínaní/spomalení Slovenska, hnusobu porazíme," napísal premiér.
Bojím sa, že v myšlienke "ak by to malo zachrániť čo i len jeden ludský život" sa toho môže pokaziť ešte velmi vela...
Sútaživosť, snaha zachrániť a spasiť svoju krajinu. Slová ako výhra, byť najlepší, poradie v rebríčkoch atd...To začínaju byť nebezpečné slová fanatika, pre ktorého nie je dôležitá cesta ale ciel...
Vid najnovšie vyjadrenie:
Musíme ešte pritvrdiť, prepáčte. Uverejnil vo štvrtok 2. apríla neskoro večer na sociálnej sieti premiér Igor Matovič (OĽaNO) na margo boja s koronavírusom. Zároveň dodal, že tvrdšie opatrenia Slovákom zoberú zo slobody a budú slzy a strádanie. No iba tak zachránime stovky či tisíce životov našich blízkych, dodal.
"Opatrenia, ktoré sme spustili, nás posunuli na tretie miesto na svete v ochrane ľudí pred koronou! Preto, ak nepoľavíme a pritvrdíme ešte viac v našom doterajšom ´blackoute´, t.j. vypínaní/spomalení Slovenska, hnusobu porazíme," napísal premiér.
Bojím sa, že v myšlienke "ak by to malo zachrániť čo i len jeden ludský život" sa toho môže pokaziť ešte velmi vela...
on tuším napodobňuje Trumpove tweety...
nie je velmi co vysvetlovat...tomas120 napísal:Čo by "blackout" predstavoval pre nás, čo chováme hospodárské zvieratá? Myslí zákon aj na nás, ak by sa ten Ixák utrhol z reťaze a nedaj boh k takému prišlo? Tiež sa pripájam s prosbou o vysvetlenie..
staci si precitat zakon, odporucam cl. 4 a 5, podotykam ze ide o ustavny zakon... tak snad na zmenu tohoto zakona vykonanu v skratenom legislativnom konani nebudu mat "gule"
a ako by to mohlo v reale vyzerat?
to nestusi ani ten, co s tym napadom prisiel... asi este nestihol dopozerat ten americky katastroficky film az do konca
Naposledy upravil/-a 47ronin v 03 Apr 2020, 14:28, upravené celkom 1 krát.
- dirty harry
- častý prispievateľ
- Registered for: 17 years 4 months
Už som to tu písal že sa osobne poznáme.
On je len psychopat, nič viac. Myslím to smrteľne vážne, on má túto diagnózu a ide riadiť štát.
Veď celé Slovesnko uvidí.
On je len psychopat, nič viac. Myslím to smrteľne vážne, on má túto diagnózu a ide riadiť štát.
Veď celé Slovesnko uvidí.
Nemyslíte ale, že vzhľadom na situáciu na Železnej studničke, na petržalskej hrádzi atď, že by bolo vhodné na Veľkú noc trocha pritvrdiť? Ja každú veľkú noc nikam nejdem a trčím doma, lebo to je jedno z najväčších sťahovaní národov. Ak sa tak stane aj teraz, z toho nebude nič dobré.
velka noc sa da poriesit nariadenim vlady alebo opatrenim UVZ.
Ale ako poznáme náš tupý národ, budu migrovať o život
Ale ako poznáme náš tupý národ, budu migrovať o život
47ronin: Prešiel som si to celé, no jasnú odpoveď som tam nenašiel.. Sú tam len obmedzenia, zákazy, príkazy.. Explicitne tam napísané nie je, čo robiť v takom stave s hospodárskymi zvieratami.. To nie sú tlačiarne dákeho Regionpressu v TT, že sa vyhodia ističe od elek. a brigádnici sa pošlú domov... Mám farmy v rádiuse 60km od miesta trvalého bydliska. Ak by k takému niečomu prišlo, ako sa mám k tomu postaviť ? To sa nepýtam len ja, ale ľudia na všemožných fórach, ktorí zdesení sledujú čo sa tu deje, resp. čo tu henten dorába..