Je prijemne vediet, ze v tom nejsme sami, ze blaznov maju vo vedeni aj inde

:
https://www.aktuality.sk/clanok/779587/ ... rokomisie/
a zase ta dogma otvorenych hranic... ale pozor zmena, kedze sa nam clenske krajiny vykaslali na otvorenie vnutornych tak otvorme aspon vonkajsie migrantom
Misos : zakaz predaja respiratorov je samozrejme blbost, tora mala zachovat tieto pomocky primarne pre zdravotnikov. Samozrejme, ze behom noci sa z nich stal nedostatkovy tovar NO.1, doslovne kazdy kto doteraz respirator nemal zistil, ze ho nutne potrebuje a este aj do zasoby...
Zaroven ma zakon tolko vynimiek /napr. na diagnozy/, ze v kazdej rodine sa najde niekto kto Vam to legalne kupi... Takze dalsi nezmysel, ktory veci skor skomplikoval. Dalsou cestou ziskania je Cina kde sa posledny tyzden otvorili sklady a export fici na plne obratky. Treba si len dat pozor kde kupujete aby ste nedostali fejky... Takze klud, za par tyzdnov si s FFP3 budete utierat rite lebo nebude toaletak...
https://www.ta3.com/clanok/1180113/k-uc ... redaj.html
Zdrazovanie potravin a dalsieho tovaru : to je globalizacia, ktorej dosledkom je potravinova sebestacnost Slovenska na urovni 38%. SR de facto nema paky ako zabezpecit cenovo dostupne potraviny pre verejnost lebo ich nevyrabame cize neni co rekvirovat. Musime akceptovat ceny na svetovych trhoch + "vatu" pre priekupnika, ktore logicky porastu. Teraz si spominam na slova Miklosa, ked sa ho opytali ci je rozumne likvidovat potravinovu vyrobu v SR. On nam odpovedal, ze vzdy sa to bude dat globalne niekde kupit, ze globalizacia zabezpeci, ze vzdy niekde na svete nieco bude - tak teraz to tu mame. Treba sa podakovat dvom likvidatorom domacej produkcie potravin a to Carnogurskemu a Miklosovi
Matus69: bol si na tej zeleznej a petrzalskej hradzi realne, alebo sudis podla toho co pisu media??? Ja som si bol cez vikend zabehnut taky 50km okruh. Mozem povedat, ze ludia sice boli, ale tvorili skupinky rodin ktore aj tak ziju-byvaju spolu. Nejake miesanie ludi som naozaj nevidel. Dalo sa bez problemov vyhybat a spravat sa zodpovedne. A nemyslim si, ze v takychto pripadoch hrozi nejake realne riziko nakazenia. Ludia nemozu byt zavreti cely den v panelaku. Pohyb na cerstvom vzduchu je potrebna psychohygiena a zaroven si stimuluju imunitu. Ani ta hradza nebola taka zla. Bolo ludi dost, ale drviva vecsina mala rusky a hradzu len vyuzila aby sa niekam dopravili a spolocne zasili v prirode.
Tomas120 : kazda tvoja vcela bude mat rusko... Keby si nevedel odkial tak ti Valo nakupi