Prečítal som si 3/4 celého tohto vlákna + drvivú väčšinu všeliakých linkov a odkazov, ktoré ste sem pridávali.
Musím skonštatovať, že aj napriek tomu, že problematiku NO, KN, zákon o strelných zbraniach a strelive, trestný zákon a trestný poriadok ovládam ako držiteľ ZP vo všeobecnosti dobre, ma veľa z týchto tu zdieľaných informácií a skutočných prípadov až zarazilo. Čo je smutné, že čím ďalej, tým viac sa mi potvrdzuje, že skoro vždy je obranca, ktorý konal už naozaj oprávnene v NO, aj tak ten "zlý". Berme do úvahy aj ostatné problémy po incidente, napr. súd dotyčného obrancu oslobodí na základe správneho konania v NO, ale dotyčný môže mať potom ešte morálne problémy a problémy "doma" (susedmi, okolím ako takým, médiá...)
Takáto predstava je celkom nepríjemná a preto to celé aspoň na mňa pôsobí tak, že zbraň treba tasiť až v úplne krajnej najkrajnejšej možnej situácii, ale samozrejme radšej nikdy.
Pritom podľa mňa 99.9% z nás, držiteľov ZP sk. A, chce mať len väčší pocit bezpečia a väčšiu šancu pri skutočne potrebnej obrannej situácii, kedy pôjde o môj alebo "cudzí" život, zdravie, majetok.
pozn.: neberte tento môj výlev ako niečo, že "som objavil Ameriku", chcel som len vyjadriť svoj názor a aj ostatných nováčikov v skupine držiteľov A-čka, ako som aj ja, podporiť k naozaj obrovskej dávke opatrnosti a uváženosti