Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
dirty harry
častý prispievateľ
Príspevky: 2389
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa dirty harry »

Počuli sme slovo Pánovo, chvála Tebe Kriste...
Zlomizub
častý prispievateľ
Príspevky: 878
Registered for: 10 years 8 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Dal som par minut a mam dost. Tocit otom ze ani izolovany virus nemame, pritom genom a vsetky mutacie su dostupne online. Mozeme sa bavit o dopadoch opatreni a chaose pri ich zavadzani ale preco sa snazit popierat vedecke fakty?
Potom sa stavaju taketo tragikomedie:
Je to mediální virus. Vakcíny jsou jen byznys, říká rektor Univerzity Karlovy
Rektor Univerzity Karlovy Zima má covid, je ve vážném stavu na JIP
ALKAJ
prispievateľ
Príspevky: 410
Registered for: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa ALKAJ »

Čo je na tom tragikomické, prípadne čo ti na tom nesedí? To že tvrdil čo tvrdil a potom dostal coronu? To sa tie dve veci nejako vylučujú?
Používateľov profilový obrázok
greenie
častý prispievateľ
Príspevky: 1000
Registered for: 8 years 4 months

Príspevok od používateľa greenie »

Isoprinosine, Ivermectin, ... (cas od 17:48), ak to ma hoci len malu pravdepodobnost, ze to pomoze, tak v tomto pripade, ze neexistuje nic ine na liecenie, tak urcite v problemoch budem chciet aspon toto.
matus69
častý prispievateľ
Príspevky: 1898
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa matus69 »

Používateľov profilový obrázok
Laci
častý prispievateľ
Príspevky: 956
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Laci »

"Úplne optimálne by bolo pretestovať sa každých päť dní. Keby sme toto vedeli zabezpečiť, tak by sme mohli veľmi uvoľniť opatrenia. Stále by sme vychytávali pozitívnych medzi sebou," skonštatoval Krajčí.

To už nie je atomová bomba na covid, to je už kobercové bombardovanie. :o
Naposledy upravil/-a Laci v 25 Jan 2021, 05:00, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
astros
občasný prispievateľ
Príspevky: 94
Registered for: 9 years 5 months

Príspevok od používateľa astros »

Pre normálnu populáciu vcelku podstatná informácia. Druhá skupina to zmietne zo stola ako absolútne nepodstatnú vec a naďalej si pôjdu svojou cestou.
ALKAJ
prispievateľ
Príspevky: 410
Registered for: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa ALKAJ »

Prosím rozveď to a napíš aj pre tú "druhú skupinu" aká podstatná správa je tam zakódovaná.
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Príspevky: 2433
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Gunslinger »

ALKAJ: Mno, tych 'podstatnych sprav' tam vsimavy clovek najde vela... :lol:

Napriklad - ten clovek je sice rektor UK, a je dokonca byvaly dekan lekarskej fakulty s mnohorocnou praxou ci uz ako lekar alebo biochemik, ale zjavne sa v tom jeho povodnom tvrdeni ze „není rozdíl mezi koronavirem a chřipkou“ uplne pomylil. Predpokladam ze za zivot uz zazil viacero chripok, ale nikdy so ziadnou nebol na JIPke, kde dokonca musel ist na ECMO (mimotelovy obeh).

Ze hluposti tliape a verejnost zavadza nejaky Banas a precitne az v nemocnici na pristrojoch je jedna vec, ale ze sa do medii vyjadruje aj takato ceska kapacita (tvrdiac ze ruska su na Covid chripocku zbytocne a pod.), je s ohladom na vyvoj situacie dost ironicke a smutne.

Dalsia sprava je ze aj ked ma 54 rokov, a teoreticky teda nepatri do tej najohrozenejsej skupiny, to ze skoncil na ECMO znamena ze od smrti bol len krocik...

Dalsia sprava je ze najskor kritizoval plosne ockovanie, casom ale rychlo zmenil nazor a nedavno podpisal prehlasenie ze ockovanie je jedinou cestou smerom naspat k normalnemu zivotu..

Dalsia sprava je ze presadzoval testovanie, hlavne ten novy cesky test, ktory zhodou okolnosti vyvinula a predava dcerska firma... atd. atd. atd.

Cize to ze niekto ma x titulov a teoreticky je 'kapacitou' vo svojom obore neznamena ani to ze vie o com hovori, a ani to ze je nezaujaty, takze rozumny clovek si moze vypocut co takato 'kapacita' povie, ale vlastnym rozumom si to vyhodnoti vo svetle informacii ktore ma aj z inych zdrojov, a podla toho sa aj zariadi. Ta spominana 'druha skupina' ale vlastny rozum zapajat nebude, bude im stacit ze na 'ich strane' je aj sam pan rektor UK, a kedze vravi (vravel :lol: to co chcu pocut, nic analyzovat nebudu a napriklad vlastnu pohodlnost, lenivost, ci bezohladnost pri nenoseni respiratora ci ruska budu ospravedlnovat tym ze "ved Zima povedal..."

Len tolko k tym 'spravam' :wink:


Gunslinger
Používateľov profilový obrázok
astros
občasný prispievateľ
Príspevky: 94
Registered for: 9 years 5 months

Príspevok od používateľa astros »

Ďakujem pekne Gunslinger.
ALKAJ
prispievateľ
Príspevky: 410
Registered for: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa ALKAJ »

Gunslinger napísal:Predpokladam ze za zivot uz zazil viacero chripok, ale nikdy so ziadnou nebol na JIPke, kde dokonca musel ist na ECMO (mimotelovy obeh).
Píšu aj o zápale pľúc. Ten isto dosť podstatne "pomohol" k zhoršenej situácii. Videl som ako samotný zápal pľúc dokáže zložiť aj podstatne mladšieho chalana v dobrej kondícii.
Gunslinger napísal:Dalsia sprava je ze najskor kritizoval plosne ockovanie, casom ale rychlo zmenil nazor a nedavno podpisal prehlasenie ze ockovanie je jedinou cestou smerom naspat k normalnemu zivotu..
To je jeho názor. Chápem že mal na mále a chápem že to väčšinou človeka donúti prehodnotiť svoje názory. Možno má pravdu teraz a možno mal pred tým. Ako si sám napísal: "Cize to ze niekto ma x titulov.." :)
Gunslinger napísal:Dalsia sprava je ze presadzoval testovanie, hlavne ten novy cesky test, ktory zhodou okolnosti vyvinula a predava dcerska firma... atd. atd. atd.
Hej. Už sme niečo podobné mohli vidieť pár rokov dozadu pri zavádzaní povinných psychotestov pre držiteľov ZP keď, ak si dobre pamätám, Heretik obviňoval všetkých čo boli proti psychotestom že lobujú za zbrojárske firmy. To že si naháňal kšeft sám pre seba nejako nevidel.
Gunslinger napísal:Cize to ze niekto ma x titulov a teoreticky je 'kapacitou' vo svojom obore neznamena ani to ze vie o com hovori, a ani to ze je nezaujaty, takze rozumny clovek si moze vypocut co takato 'kapacita' povie, ale vlastnym rozumom si to vyhodnoti vo svetle informacii ktore ma aj z inych zdrojov, a podla toho sa aj zariadi.
Súhlasím. Taktiku s autoritou používajú aj zástancovia a aj odporcovia očkovania. Kde je pravda ukáže až čas.
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5238
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

Čas už ukázal.
Používateľov profilový obrázok
greenie
častý prispievateľ
Príspevky: 1000
Registered for: 8 years 4 months

Príspevok od používateľa greenie »

Vědci objevili dostupný lék na covid. Podle studie snižuje riziko úmrtí o 80 procent.
Tak preco sa uz davno nevyuziva ? Preco potom zbytocne zomieraju ludia ?
tomas120
častý prispievateľ
Príspevky: 706
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa tomas120 »

Greenie jednoduchá odpoveď.. Pretože miliardy by nešli správnym smerom medzinárodným farmaceutickým spoločnostiam vyvíjajúcim vakcíny.. obyčajný tvrdý biznis...To je ako s tým D vit. tiež sa to spochybňovalo a dnes sa to verejne podporuje.. To je presne ako tá nedávna bombastická štúdia čo obletela svet. Ktorá preukázala, že včelí jed preukázateľne dokáže zabiť špecifické rakovinové bunky pri rakovine prsníka.. Inač najmenej 15 rokov sa o tom vie, len nikoho to nezaujímalo... Lacný, neivazívny zásah do tela, bežne a ľahko vyrobitelný kokteil látok s jedným špicifickým enzýmom ktorý sa volne nevyskytuje v ničom inom len v jede včiel. No hlavne lacný a účinný liek práve tomto jednom špecifickom tipe rakoviny prs.... Už teraz je jasné že sa to niekedy používať pri liečení nebude!!! :wink: A pritom to funguje..
https://www.startitup.sk/objav-ktory-mo ... ove-bunky/
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5633
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Greenie, no prečo asi? Aj tu na WF nájdeš zástupy mrkotajúcich (mňa samotného by do tej skupiny mohol niekto zaradiť), ktorí poukazujú, že by vakcíne verili viac, keby bola poriadne odskúšaná. Ale pri týchto "zázračných" liekoch sa ostražitosť, či odôvodnené pochybnosti zázračne strácajú? Ak áno, nemám, čo dodať. Nie som psychológ.
:oops:
Alebo predsa, len jednu otázku: Čo myslíš, kto potom prevezme zodpovednosť, ak sa napr. ukáže, že zázračný liek nie je taký zázračný, že napr. v počiatočných štúdiách sa možno vyskytla chyba, že sa napr. možno vyskytli u nejakého percenta neželané a možno aj dosť závažné účinky, ktoré neboli pozorované u non-covid pacientov, ktorým boli predpisované dosiaľ? Napr., napr. napr... Netvrdím, že tak musí byť. Nemusí, ale určitá obozretnosť je na mieste, hoci práve v tejto dobe by sa malo postupovať čo najrýchlejšie, keďže v hre sú tisíce životov denne.
:wink:
Jasne, kto chce, ten v tom uvidí jasnú konšpiráciu. Gratulujem! Inak, celkom sa čudujem, že majstri konšpirácií sa ešte nepozastavujú nad tým, že väčšina zmienok o týchto "zázračných" liekoch sa začala množiť práve v čase, keď sa presadzuje nebezpečnejší britský kmeň vírusu a keď to s tempom očkovania nevyzerá úplne optimálne...
:twisted:
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"