Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4843
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa yarco »

Arminius má občas menej citlivý senzor na iróniu, ale nakoniec sa to všetko vždy vysvetlí :wink:
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

mondo napísal:Nemali ste emkac, Panzer, Jack pre každý prípad použiť "irony smiley" ? Mám taký pocit podľa následných odpovedí.
Nie, prečo? Veď my sme to mysleli všetko smrteľne vážne. Panzer sa podľa mňa teraz snaží dovolať manželke... A ja Sorosovi.
8)
Používateľov profilový obrázok
arminius
častý prispievateľ
Príspevky: 3902
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa arminius »

yarco napísal:Arminius má občas menej citlivý senzor na iróniu, ale nakoniec sa to všetko vždy vysvetlí :wink:
Ono je to na trt, ak niekto nepoužije smajloša. Ak by sme boli v reálnej diskusii, tak predsa jeden vidí mimiku, počuje intonáciu a je okamžite v obraze. 8) :wink:

P.S.:
Z irónie mám urobenú profesúru, mohol by som ju prednášať na VŠ. :wink: :D :lol: :P :mrgreen:

Poznámka :
Reagoval som na príspevok len z toho dôvodu, nakoľko (žiaľ) patrím medzi jedincov so slabšou imunitou. Holt, rakovina je svyna jedna, a ako keby nestačilo, že som sa z nej (chvalabožku) dostal, tak sa mi do krku zakúsol diabetes. :evil:
Dalo by sa preto povedať, že z tohoto dôvodu som na určité veci citlivejší. :roll:
medonos
častý prispievateľ
Príspevky: 507
Registered for: 13 years 11 months

Príspevok od používateľa medonos »

emkac napísal:lovec, mas to marne

- lekari su kupeni, maju peniaze z liekovych spolocnosti za propagovanie urcitych liekov (tu rozumej vakcin)
- ini lekari, napriklad Dr. Bukovsky vravia cosi uplne ine
- to su slovenski lekari, ti su neschopni, zahranicne studie hovoria cosi ine
- aj tak su to pacienti, co maju obezitu a mnohe choroby, takze tych by zabila aj chripka, nielen covid
- keby si hned dali noralny a ucinny liek (rozumej Ivermectin), nedostali by sa do nemocnice
- nemocnice su stale relativne prazdne, este je kopec miest, neviem co ti lekari trepu

Inac clanok je vynikajuci a smutny zaroven. Keby ti debili hore vedeli od zaciatku lepsie a rozumne (a aj jednotne) komunikovat, mohlo to aj u nas vyzerat inak.
Dá sa tak aj onak, pravda je spravidla v intervale 40-60 %, extrémy sú zlé.

- v médiách bola verejne prezentovaná info. o lepšej fin. motivácii pre lekárov za očkovanie cov 19 určite to bola deziformácia
- Dr. Luc Montagnier a spol. je dezinformátor ktorému treba odňať nobelovú cenu .
- máme jedno z najmenších úmrtí na počet obyvateľov na svete , dezinformátori tvrdia opak .
- nežiadúce účinky vakcín neexistujú , zomreli a vážne následky mali aj tak iba pacienti ktorí sú obézny a ktorých by zabila aj chrípka .
- vitamínové a profylaktické balíčky, zvýšene platov a zlepšenie vybavenia pre zdravotníkov nepotrebujeme - zahrajme si lotériu .
- rozvojové krajiny tretieho sveta za lepšie výsledky samozrejme môžu vďačiť lepším klimatickým podmienkam , rozvinutejšiemu zdravotníctvu , žiadny profylaktický balíček ivm alebo vitamíny, samozrejme aj WUDU :mrgreen:

Veľmi smutné ale aj poučné , nesmieme trvať na dogmách či už jednej alebo druhej strany zlatá stredná cesta , extrémy nikdy nikde k ničomu dobrému neviedli .
Ale teraz vážne, tak alebo onak sa toho zbavíme a budeme všetci OK .
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Medonos, odkiaľ máš, že niekto ešte dnes tvrdí, že nežiaduce účinky vakcín nejestvujú? Ale no tak… :roll:
Odkiaľ máš, že niekto ešte dnes spochybňuje pozitívnu rolu profylaxie. Ale no tak… :lol:
Hovorí sa, čo sa babe chcelo, to sa babe prisnilo. Viem, čo sa snažíš povedať, ale dá sa to aj bez prifarbovania a preháňania.
sando
prispievateľ
Príspevky: 188
Registered for: 14 years 6 months

Príspevok od používateľa sando »

Páni mate niekto info, či bolo požiadané o predĺženie platnosti podmienečného schválenia vakcín ?
Platnosť by mala byť 1 rok a boli schvalované okolo 12/20, 1/21
matus69
častý prispievateľ
Príspevky: 1898
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa matus69 »

podľa tohoto webu moderna už predĺženie má a u ostatných je to v procese
https://www.ema.europa.eu/en/human-regu ... authorised
sando
prispievateľ
Príspevky: 188
Registered for: 14 years 6 months

Príspevok od používateľa sando »

vďaka
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5260
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa lovec »

Používateľov profilový obrázok
astros
občasný prispievateľ
Príspevky: 94
Registered for: 9 years 5 months

Príspevok od používateľa astros »

Ťažko pozerateľné video. Posledné vety aj otrlému človeku tlačia slzy do očí.
bus driver
častý prispievateľ
Príspevky: 1444
Registered for: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Nie som zaryty antiwaxer, kto chce, nech sa ockuje. Mal som zdravotny problem, o ktorom som tu pred casom pisal, kvoli ktoremu sa nechcem dat ockovat. MZ SR samozrejme zoznam kontraindikacii doposial nevydalo. Aspon ja som to este nezachytil. Vlada SR tlaci neskutocne na ockovanie, uz sa aj priznali, ze nechcu, aby sa zamestnanci testovali, ale chcu, aby sa radsej ockovali. My strelci tu na Webfore ctime zakon, aby sme neprisli o zbrojak a nasledne o zbrane. A co nasa vlada ? Ide bezprecedentne porusit rezoluciu Rady Europy c.2361 : https://www.podtatransky-kurier.sk/spra ... -ockovanie Najzaujimavsie body Rezolucie su 7.3.1 a 7.3.2. Na ten ich novoprijaty zakon som strasne zvedavy, aj si ho precitam. A som tiez zvedavy, ci tie Vyhlasky UVZ, ktorymi bude zakon usmernovany, budu uverejnene v Zbierke zakonov, ako to vyzaduje paragraf 19, zakona c.400/2015. A pokial viem, tak SR sa zaviazala, ze pravne predpisy EU su nadradene zakonom a aj Ustave SR. Zrazu Rezolucia Rady Europy nie je pravny predpis ? Kotleba ze je fasista ? On je len slaby odvar toho, co tu stvara sucasna vlada SR :evil:.
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5260
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa lovec »

bus driver napísal:...Vlada SR tlaci neskutocne na ockovanie, uz sa aj priznali, ze nechcu, aby sa zamestnanci testovali, ale chcu, aby sa radsej ockovali...
A prečo by nemala tlačiť? Keď je značná časť národa totálne zblbnutá rôznymi, až neuveriteľnými kktinami do tej miery, že často precitne až na smrteľnom (nemocničnom) lôžku s hadičkami strčenými až bohviekam?! Aj to nie vždy - veď ego a ješitnosť neumožní priznať svoju chybu ani na prahu smrti... Za včera vidím zase viac ako päťdesiat obetí... Koľko je dosť na to, aby sa tým, ktorí nemajú žiadnu skutočnú kontraindikáciu rozsvietilo a pochopili, že ide doslova o život? Sto denne, viac? Pochybujem. Čaká nás smutná jeseň a zima, zase zomrú stovky ľudí, ktorí v tejto vlne zomrieť nemuseli - stačilo sa dať včas zaočkovať. Plus tisíce ďalších s rôznymi následkami po prekonaní covidu.
Nehovoriac o tom, že to všetko nevylučuje u človeka možnosť ochorenia, alebo úrazu - kam sa podeje a kde ho ošetria, alebo budú liečiť, keď sa už zase situácia dostáva na hranu únosnosti nemocníc? Všetko sa reprofilizovať nedá a kvalifikovaný personál sa tiež zatiaľ neklonuje.

:arrow: https://www.aktuality.sk/clanok/d3dntmw ... erajuceho/ - doporučujem prečítať celé.
Personál viní za vzniknutú situáciu ľudí ľahostajných voči spoločnému dobru. Mohli podstúpiť vakcináciu a odmietli. Mnohí zdravotníci potláčajú hnev na arogantných a egoistických spoluobčanov.
Mnohí odmietači sa dostali do fázy, kedy svoje radikálne postoje už nemôžu zobrať späť. Ako sa však zo situácie dostať tak, aby pandémia neskončila ešte väčšou katastrofou?

Sociológ vidí dve cesty: „Prvou je vyjsť týmto ľuďom v ústrety a umožniť im morálne čisto zo situácie vyjsť. Teda zmenšovať priestor pre nezaočkovaných, ako vo všetkých európskych krajinách. Zradikalizovaní by mohli povedať - nemením svoje názory, ale prinútili ma."
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Bus driver, ako diskutéra som si ťa za tie roky celkom obľúbil, ale chcem ťa poprosiť, k normotvorbe sa ty radšej nevyjadruj, keď si pletieš ešte aj Radu Európy s orgánmi Európskej únie. Ver mi, že na to, aby si sa mohol vyjadrovať k zákonnosti a ústavnosti, to chce aspoň pár semestrov poctivého štúdia. Neber to v zlom, neber to ako vyvyšovanie. Tu ide fakt o to, že niektoré súvislosti zostávajú laikom skryté a nejdú vysvetliť dvomi-tromi skratkami… Bez nich však v ich individuálnych výkladoch vznikajú vážne medzery a ak sa tými vlastnými, alebo odkiaľsi nekriticky prevzatými, zjednodušenými, nezriedka vyložene účelovými výkladmi riadia, tvrdo narazia na realitu.
matus69
častý prispievateľ
Príspevky: 1898
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa matus69 »

bus driver napísal:Mal som zdravotny problem, o ktorom som tu pred casom pisal, kvoli ktoremu sa nechcem dat ockovat. MZ SR samozrejme zoznam kontraindikacii doposial nevydalo. Aspon ja som to este nezachytil.
mňa ako zástancu očkovania mrzí, že sú mnohí, ktorí nemôžu byť z objektívnych dôvodov očkovaní a deti, ktoré podľa mňa by tiež očkované byť nemuseli, ale obe skupiny si to zlízavajú za neočkovanú časť obyvateľstva, ktorá by mohla byť zaočkovaná ale nie je. (je už menšina - lenže stále je to kvantum ľudí)

Či ale MZSR tie kontraindikácie nevydali naschvál? Možno tiež nemajú ilúzie, že z predpokladaného počtu pod 1%, ktorí objektívne byť očkovaní nemôžu by zrazu možno bolo 10-20-30%, lebo jednoducho doktori ti napíšu na papier zrejme hocičo. A keď nie doktor, tak sestra, ktorá má k pečiatke prístup.
Používateľov profilový obrázok
mondo
prispievateľ
Príspevky: 497
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa mondo »

To nieje možné hodiť odmietačov v nemocnici na druhú koľaj? Máš problém s vakcínou? so samotnou existenciou korony? Necheš vakcínu?, odmietaš testy? Tu podpíš "regres" a si voľný. V prípade problémov s touto chorobou budeš liečený doma.
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"