Novela zákona č.190/2003 Z.z. 2022 /výnimky a iné zmeny

Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Vyjadrím sa k bodu 1. - na zmenu pažby nepotrebuješ žiadne povolenie.
Filip
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Filip »

Podľa mňa stojí za to si to vyhádať, lebo zákon je na tvojej strane a Fko môže robiť problémy v budúcnosti.

Úpravy pažby sú tvoja vec, to môžeš robiť bez povolenia na kolene. Navyše ak sklopená nefunguje, tak to musí byť v cajchu.
jedei105
prispievateľ
Registered for: 12 years

Príspevok od používateľa jedei105 »

Jack napísal: 11 Mar 2022, 23:02 Tak ako vraví Mesi, pokračujeme v zaužívanom folklóre a naďalej platí iný kraj (okres) - iný mrav.
Ahoj Jack, a nedalo by sa to vyriesit napr. vyziadanim stanoviska z Prezidia PZ SR ? lebo toto uz nie je normalne ze samotny policajti nedodrzuju zakon....
Mesi
moderátor

Skúsenosť je taká, že to je na nič. Tuším dva krát som sa obracal na PPZ, prvý krát to bolo ohľadom toho, že mi na úseku ZaS odmietli zobrať žiadosť o vydanie ZP, ktorá obsahovala všetky zákonom dane náležitosti ale oni potrebovali ešte aj krvnú skupinu.

Druhý krát to bolo, ohľadom prevodu zbrane kat. C medzi súkromnými osobami a folklórom že prevod treba spraviť rovnako ako zbraň kat. B.

Pri oboch prípadoch mi dalo PPZ za pravdu avšak moja žiadosť, ktorá bola vždy súčasťou, aby vydali jasné usmernenie jednotlivým úsekom ZaS, nemám pocit žeby sa tak stalo, keďže k žiadnej zmene nedošlo.
dantes
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 11 months

Príspevok od používateľa dantes »

Filip, podla mna si zamienas vydanie novej vynimky podla § 8 ZSS a grandfathering podľa § 72j ZSS, ktory riesi Gabo. Ustanovenie § 72j ods. 5 ZSS sa vzathuje na vsetky zbrane kategorie A, na ktore nebolo potrebne ,mat vynimku, t.j. aj na zbrane podla § 4 ods.2 pism q) ZSS. Ustanovenie § 72j ods. 6 ZSS nasledne vyslovne stanovuje, ze drzbu zbrane kat. A podla § 4 ods. 2 pism l) az q) je potrebné oznamit PZ. Z uvedeneho vyplyva, ze aj na zbrane podla § 4 ods. 2 pism. q) ZSS sa vztahuje grandfathering a podlieha oznameniu PZ.

Aspon takto tomu rozumiem ja. Inak si budes musiet pomoct fixom pazby alebo kompikom, ako ti radili vyssie.
Filip
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Filip »

Mas pravdu, pozeral som len p8... Podla toho 72 by to fakt nemali vobec riesit a proste mu to mali dat. Je jedno co maju v nejakom predpise
feri555
občasný prispievateľ
Registered for: 8 years 8 months

Príspevok od používateľa feri555 »

Ja si myslím že na tu saigu so sklopkou, keď ju mal pred 1.2. 2021 nepotrebuje F ani sa ho netýkaju limitované počty balení nábojov, ani ohlasovanie cvičnej streľby vopred. Pretože: §72j odsek 7 hovorí toto:
Držiteľ skupiny E zbrojného preukazu, ktorý je držiteľom zbrane, ktorá je od 1. februára 2022 zaradená do § 4 ods. 2 písm. q) a ktorú nadobudol do 31. januára 2022 je oprávnený túto zbraň držať v stave umožňujúcom jej okamžité použitie na účel cvičnej streľby a nadobúdať strelivo do nej aj od 1. februára 2022.
Je to tak? Aj mňa sa to týka, zatiaľ som nehlásil
Denny
občasný prispievateľ
Registered for: 12 years 9 months

Príspevok od používateľa Denny »

Ahojte vsetci,

nechcel som zakladat novu temu kvoli jednej mojej (mozno banalnej) otazke. Nedopatral som sa odpovedi ani prostrednictvom "hladat", ani na googli a dokonca ani v zakone (mozem sa mylit - mozno som to tam nenasiel len kvoli mojej nepozornosti).

Ide mi o to, ze:

Trvaly pobyt mam na vychodnom Slovensku. Zijem vsak na zapade, kde este nemam ani prechodny pobyt ani zmeneny trvaly. Uvazujem nad kupou dalsej opakovacej gulovnice. Viem, ze NP nepotrebujem, ale chcem sa opytat, ako je to s registraciou/evidenciou zbrane, kedze v roznych diskusnych prispevkoch som sa docital rozlisne odpovede. Gulovnicu by som si kupil na zapade. Je potrebne s nou utekat do tych 7 dni na vychod do okresu kde mam trvaly pobyt alebo si ju mozem zaevidovat aj na OR PZ, ktore mam na zapade najblizsie?

Ano, cital som viacero prispevkov, kde bolo vyslovene napisane, ze taketo veci sa robia na OR PZ v mieste trvaleho bydliska. Ja vsak uz druhy vecer lustim zakon a nikde som nenasiel vyslovene napisane, ze takato vec sa ma vykonat na prislusnom OR PZ podla miesta trvaleho bydliska. Docital som sa len to, ze evidenciu a predlozenie zbrane je povinne spravit do 7 dni odo dna nadobudnutia. Znovu opakujem - mozno som to nenasiel v zakone len kvoli mojej nepozornosti, nemusite ma hned zlyncovat, ak to tam je :)
Mesi
moderátor

Samozrejme to tam je. Par. 12, ods 2).
Denny
občasný prispievateľ
Registered for: 12 years 9 months

Príspevok od používateľa Denny »

Super, dakujem! Nasiel som to.
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Dnes som bol podat “ohlasenie” na nadlimitne zasobniky na Ba2. Kocka ziadala doniest aj zasobniky, aby mohla napisat pocet do karty. Nakolko sme sa nazorovo nezhodli, dohodli sme sa ze to nechame na neskor. 🙂
jedei105
prispievateľ
Registered for: 12 years

Príspevok od používateľa jedei105 »

no toto je ina Dzamahiria... :evil:
Mike75
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Mike75 »

Pekne... Tak si teda odlozim termin az na april...
Mesi
moderátor

MRBLUE napísal: 16 Mar 2022, 12:09 Dnes som bol podat “ohlasenie” na nadlimitne zasobniky na Ba2. Kocka ziadala doniest aj zasobniky, aby mohla napisat pocet do karty. Nakolko sme sa nazorovo nezhodli, dohodli sme sa ze to nechame na neskor. 🙂
Nabuduce tam chod a dozaduj sa podania odovodnenia, ktore bude vyplyvat zo zakona.
Daniel_sk
prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Daniel_sk »

Nechapem celkom to udavanie poctu zasobnikov - cize viac si akoze uz nemozem dokupit, alebo ako sa to potom riesi? (teraz myslim naozaj podla zakona - nebavme sa ako sa to bude riesit v skutocnosti). Alebo ak tam uvediem ze mam 99 zasobnikov a pri kontrole mi najdu len 10 a poviem ze zvysok som rozbil a hodil do kosa tak co?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"