V Nemecku bude novy zakon - Paintball bude zakazany!

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

V Nemecku bude novy zakon - Paintball bude zakazany!

Príspevok od používateľa AKI »

Ako odpoved na posledny Amoklauf Nemecko meni zakon o ZS:
http://www.spiegel.de/politik/deutschla ... 12,00.html

Podla noveho zakona bude v Nemecku Paintball zakazany a jeho prevadzkovanie sa bude trestat pokutou 5000,-Eur.
Dovod: Pri paintballe sa simuluje zabijanie...

Trezory na zbrane musia byt chranene biometrickymi datami...

Dnes som pozeral televiziu a v nemeckom parlamente zrovna hovorila jedna poslankyna za Stranu zelenych. Hystericky tam recnila o po zuby ozbrojenych obcanoch so stovkami zbrani a totalnom odzbrojeni.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

pomaly ,ale isto "odzbrojovanie" postupuje východnym smerom ...
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Vcera som to pozeral na nejakom nemeckom kanale.
Skoro ma trafil slak :!:

Ten paintboll im neprejde :!:
To je aka kravina :!:
Navrhovatelov by mali dat vysetrit na psychiatriu :!:
AKI
expert

tak vies v Nemecku sa blizia volby...
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Tiez si myslim ze je to skor len nadhananie volicskych hlasov, aj ked zasa o tom pisu uz ako o hotovej veci, a na druhej strane Nemecko je asi jedina vyspela krajina kde by taketo nieco uz len teoreticky mohlo prejst... Krajina kde statny uradnik je poloboh a akekolvek nariadenie ci vyhlaska je svata...

Lenze to by sa vztahovalo okrem paintballu a laser-hram asi aj na vsetko ostatne - reenactments, airsoft, atd. (napr. airsoft je daleko 'militantnejsi' - zbrane vyzeraju realnejsie, hracie scenare, atd.), a ak by to preslo v Nemecku, dalsie sprisnenie v okolitych krajinach by bolo len otazkou casu...

Potom by uz len zostavalo spravit hrackozbranovu amnestiu aj na skolkarov - vymena vsetkych hraciek ktore vyzeraju 'militantne' za Barbie... (a teraz nemyslim Klausa...)

Heh, jedna z mojich oblubenych filmovych scen (Rat Race):

"Daddy, I want to see the Barbie Museum !"
... ...
:shock: :shock: :shock: ...This museum is lovingly dedicated to Klaus Barbie... sometimes known as the Butcher of Lyons... The husband, the devoted father, the wine connoisseur... Barbie joined the SS in ... where he soon became one of the Fuhrer's favorite young officers...

Sorry za OT / zlahcovanie temy :lol:

Gunslinger
AKI
expert

Ked si predstavim kolko ludi ma airsoftove a paintballove zbrane. Kolko obchodov mozu rovno zrusit, lebo predavaju len airsoft and paintball... sa to zda dost nerealne.
Ale ta pani poslankyna co som ju videl a zopar dalsich poslancov po poslednom incidente vo Winennden. no neviem.

Nakoniec skoncime tak , ze v strede mesta budena retazi jeden noz a tam si budeme chodit krajat chlieb. :twisted:
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

AKI: A ten noz bude plastovy, a bude ho strazit aspon stovka tazkoodencov... :evil: :roll:

Trochu ironicke, hlavne ked clovek zvazi vsetky tie $%&#* nemecke serialy ktore bezia pocas dna a deti a mladez ich hltaju, pricom su plne kontextu agresivity a nasilia - od Kobry 11, Dvojite nasadenie, Lenssen a spol., az po Komisar Rex a Medicopter...

Nie zeby som to vsetko chcel valat na televiziu, to vobec nie, ale jej podiel na vychove, kulture, a stave spolocnosti je neodskriepitelny...

Gunslinger
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Priklad: Ked sadne za volant nejaky sialenec co zramuje kopu ludi, tak treba volat po zakazani sportovych aut. No podla takehoto dementneho pohladu na vec sa orientuju europsky politici. Kvôli jednemu psychopatovy si to odskace dalsich ani neviem kolko tisic drzitelov zbrane, co sa spravaju zodpovedne a dbaju nepretrzite na bezpecnost. Skoda, ze u nas nieje tak silne zakorenena strelecka tradicia ako v USA.
AKI
expert

Dufam, ze to odzbrojovanie nesklzne az do takych superlativov ako v Cine:
Policajna hliadka A ma pistol, policajna hliadka B ma naboje. V pripade incidentu sa A a B da dokopy a predstavuju ozbrojenu policiu. :shock: :roll:
:idea: To by som asi nemusel hovorit nahlas, este sa toho nejaky blbec chyti aj u nas v Europe.

Gunslinger: Ten plastovy nozik bude iste potom od sudruhov z NDR, ked uz vyrabaju tie lyzicky.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

AKI, to tam u vás v Číne fakt funguje takýto nonsens?!
:shock: :lol: :roll:
sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Podľa mňa to funguje na princípe neinformovaných a neznalých potenciálnych voličov. Keby bola všeobecná mienka naklonená disciplinovaným a slušným držiteľom zbraní a ľudia by sa nás nebáli, tak by si nikto nedovolil stavať popularitu (schválne nehovorím kampaň alebo niečo podobné) na odzbrojení širokej verejnosti. Lenže keď sa niečo zomelie a zomrú ľudia strelnou zbraňou, novinári s toho spravia senzáciu a politici sú spokojný, pretože nemusia nič investovať a stačí pred voľbami vyhlásenie alebo sľubovanie odzbrojenia tých čo zbrane vlastnia. Zase novinári sa postarajú o všeobecnú mienku čitateľov bulváru (opäť schválne nepíšem +7 dní a Nový čas). Prečo sa nikto nesnaží zakázať autá? Pretože je všeobecná mienka, že autá sú nesmierne potrebné a nenahraditeľné (okrem toho dane za palivá a pod.) a keď sa stane nešťastie, tak je to v tom bulvári nešťastie a náhoda, odsedí si to vodič (nikoho netrápi že to decko sa hralo na diaľnici alebo že cyklista mal 2,5 %% CH3-CH2-OH v krvi). Všeobecne široká verejnosť a občania voliči ani netušia, čo je to ústava a sloboda, pre niekoho je sloboda to, že v krčme môže politizovať (pričom ani netuší čo znamená slovo politika) alebo že v hypermarkete sa dostane k banánom po celý rok či to, že môže zaplatiť takmer hocikomu aby sa dostal na dovolenku do talianska alebo grécka. To je pre dosť veľa ľudí sloboda. To že existujú ústavne práva a jedným z nich je aj brániť sa, to ani netušia. A toto vyhovuje politikom nie? Prakticky cez divadielka pred kamerami nás ovládajú, našu mienku a názory. Chytajú potenciálnych (niekedy 18 ročných neznalých a životom neskúsených, niekedy senilných a zaujatých) voličov, ktorý idú voliť a podporovať toho, kto sľúbi čo nevie splniť a potom majú na čo pindať po celé volebné obdobie. Prečo sa politici a ministri nepochvália štatistikami o počte spáchaných trestných činov so zbraňou v ruke a koľko ich bolo objasnených či v afekte alebo nebodaj s legálne držanou zbraňou. Odpovedzte si sami. Musíme sa brániť hlavne osvetou a "zbraňami" rovnakými, ako používajú politici a zákonodarcovia (nemal som na mysli zrovna zavádzanie a klamanie ale média a pod.).

Nechcel som uraziť ani starších ani mladších ani nikoho, je to len môj názor. 8)
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

sano2 tebe nejaky politik prebral babu :-)

Ale teraz vazne, ziskat politicky vyhodne miesto je relativne lahka cesta k peniazom. Ja ked idem na pohovor tak na potencialneho zamestnavatela skusam rozne triky aby ma prijal do zamestnabia na dobry flek.
A to iste skusa politik, dobre triky aby sa ludom zapacil a oni mu dovolili "prerozdelovat" nase dane :-)
Niekedy je ale zaujimave, ze ten politik co berie aj pre seba na druhej strane aby zakryl svoju "cinnost" sa snazi okate pomoct najviac aj beznym ludom.
Co sa mu naoko aj podari a ludia su spokojni.
A o co nam ide, ze chceme byt spokojni alebo vediet ze nas niekto klame. Vacsina ludi bude radsej spokojnych :-)
A to ze si politici vyberu zbrane je len jeden z potencionalnych trikov.
Preto sa netreba zbytocne rozculovat a pripravit sa na kupu uz krajaneho chleba ako uz spominali chalani v predchadzajucich prispevkoch :-)
sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

to by si žiadny politik nedovolil :twisted:

stále máme všetci pravdu, respektíve to vidíme z iného pohľadu. Je to nezmysel niekomu zakazovať po sebe strieľať farbu alebo plastové guličky. Ide len o to, aby si svet myslel že to pomôže a že niečo robia pre zlepšenie situácie, toto rozhodnutie alebo nápad, vznikol za 10 minút na stole niekde u sekretárky. Nikto neskúmal či to pomôže alebo nie. Chcelo by to vyjadrenie povedzme psychológa alebo niekoho v podobnom obore.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Politik musí v prvom rade zdôvodniť samotnú svoju existenciu užitočnosťou/prospešnosťou pre spoločnosť. Užitočný pre spoločnosť ste vtedy, keď riešite problémy spoločnosti. Problémy sú problémami, lebo zväčša nemajú jednoduché alebo ľahko realizovateľné riešenia. Preto politik musí vytvárať zástupné problémy. Zástupnými problémami zakryjete tie ozajstné. Riešite zástupné problémy, ktoré majú podstatne jednoduchšie riešenie, tým zdôvodníte potrebnosť vlastnej existencie, demonštrujete svoju kompetentnosť, zanietenie pre "spoločné blaho" a zároveň sa môžete tváriť, že riešite aj problémy ozajstné, alebo naopak presvedičať ľudí, že zástupný problém je pálčivejší a preto ho musíte riešiť prednostne. Veľmi jednoduchý, ale funkčný mechanizmus rozšírený všade tam, kde si ľudia volia svojich zástupcov a delegujú na nich svoju suverenitu. Netreba asi dodávať, že legálni držitelia ZP sú takýmto zástupným problémom rovnako u nás ako v Nemecku, Británii, alebo Austrálii. That´s all.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Jack presne ako pises !
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"