Streľba pri obchvate Trnavy: Muž si údajne len skúšal vzduchovku
Z tej správy vôbec nevyplýva, v čom mal spočívať ten priestupok na úseku zbraní a streliva... 
strialal na verejnom priestranstve. Ani so vzduchovkou nemozes strielat kde chces
Ja o voze, ty o koze.
Prosím ťa, poriadne si prečítaj tú správu, či tam nájdeš uvedené, či mal byť problém v tom, kde s ňou strieľal, alebo v tom, kde/kade a ako ju prepravoval na to miesto, alebo v čomsi inom. Mne i tebe to môže byť v podstate jedno, ale z pohľadu generálnej prevencie je fajn, ak obdobné správy uvádzajú práve takéto informácie a dosť výrazne to zvyšuje ich "informačnú hodnotu". Takže ja o tom. Nie o konkrétnych ustanoveniach zákona.
spravy dnes su velmi kreativne a z niektoych ma clovek dojem,ze zacala vojna a na konci dna je to len vzduchovka. A ano, mnohe spravy su velmi povrchne

a tuto typicky priklad svedkov v zmysle stare tetky hlasia: "Aj keď zákrok vyzeral podľa svedkov celkom dramaticky, v skutočnosti po preverení nešlo o nič vážne."
Z tohoto som to dedukoval: "V každom prípade, v tejto dobe je dobré radšej vždy poriadne zvážiť akúkoľvek manipuláciu so strelnou zbraňou na verejnosti."
Ale pocul som to aj v radiu, ze ohrozoval na frekventovanom mieste ludi
))
a tuto typicky priklad svedkov v zmysle stare tetky hlasia: "Aj keď zákrok vyzeral podľa svedkov celkom dramaticky, v skutočnosti po preverení nešlo o nič vážne."
Z tohoto som to dedukoval: "V každom prípade, v tejto dobe je dobré radšej vždy poriadne zvážiť akúkoľvek manipuláciu so strelnou zbraňou na verejnosti."
Ale pocul som to aj v radiu, ze ohrozoval na frekventovanom mieste ludi
Šak toto... ja zase nemám problém aj pochváliť, keď policajní hovorcovia a hovorkyne, alebo PZ SR na sockách, alebo médiá, ktoré od nich preberajú tieto správy, na záver poučia publikum, že v čom konkrétne malo spočívať protiprávne konanie, alebo ešte lepšie, vysvetliť, ako konať správne v zmysle platných zákonov. A toto mi tam chýbalo a chýba. Pritom to dodáva správe na hodnote. Lebo takto je to o ničom a môže to na prvú dobrú pôsobiť aj ako ďalší prejav hypersenzitivity už aj k takým relatívne neškodným zbraniam ako je vzduchovka.