Streľba pri rekreačnom stredisku Jahodná: Polícia stále hľadá páchateľa (Mar-25)

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Dreamjob
občasný prispievateľ
Registered for: 4 years 6 months

Príspevok od používateľa Dreamjob »

Neviem co si mam o tom mysliet...? Ked to bolo preto, ze sa pachatelovi videlo, ze ide pomaly alebo nieco podobne, tak sme pekne v p***li. Uz aby clovek ani neisiel v aute s manzelkou a detmi, nedajboze ich pustil same...
angel25
prispievateľ
Registered for: 1 year 5 months

Príspevok od používateľa angel25 »

Podľa mňa klasické napínanie ega (egov, eg...či ako sa to skloňuje :lol: ) , ktoré začalo nevinne.... možno len predbehnutim niekým, kto jazdí dynamicky a problém bol na svete
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Borci, na to ste prišli ako? Mne neva, že si tu o tom chcete popísať, ale tu sa fakt držíme zásady zdržanlivosti. Načo takéto špekulácie? Vieme aspoň, kto bol poškodený? Smerujú nejaké indície k tomu, že to mohol byť road rage? Lebo sorry, ale takýto modus operandi v minulosti viackrát použili členovia organizovaného zločinu pri vraždách na objednávku. A viackrát aj s rovnakým výsledkom.
:?:
To, čo naznačujete, je extrém. Netvrdím, že sa nemôže/nemohol udiať, ale kým nemáme ďalšie info, je zbytočné špekulovať. Rovnako to mohlo byť všeličo iné, od dôraznejšej zastrašovačky až po spackanú nájomnú vraždu. A to radšej ani nespomínam, že dejiny slovenskej kriminalistiky pamätajú aj nie taký starý prípad, keď narušený zhovadilec zablokoval cestu a pokúsil sa zavraždiť dvojicu v aute len tak, lebo sa mu práve zachcelo... Skrátka, možností kopa, špekulovať nemá zmysel. Držím palce OČTK.
angel25
prispievateľ

na, či si ma zdrbal 8)
len som nahlas uvažoval
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Trénuj. :D Ako majitel ZP by sa nemal dopúštať špekulácií a "silných" reči na verejnosti. A tu všetko čo povieš, bude použité proti tebe. A tak nahlas uvažuj radšej len pred svojim právnikom. :D

Keďže sa strielalo do okna vodiča, tak to vyzerá ako nájomná vražda. A keďže strielal vodič, a nie spolujazdec /podla všetkého tam bolo viac osôb/, tak to zase ako ego. No snáď sa dozvieme, kto robil ostudu streleckej verejnosti.
angel25
prispievateľ

aj tak si myslim ..... :wink: :?:

Obavam sa vsak, ze sa vysledok nedozvieme. Dnesne media prinasaju len prvotnu informaciu...
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Tie špekulácie fakt nie sú na mieste a ako písal Jack, totálna fabulácia, ktorá má hodnotu analýz Kotlára.

Zbytočne špekulujete, lebo z dostupných informácií sa nevie absolútne nič a uvariť sa z toho dá všetko od pudingu až po sviečkovú.
angel25
prispievateľ

suhlasim. Ale diskusne forum je na to, aby sa diskutovalo. Tu sa ale nediskutuje, tu je mŕtvo, hoci je to velmi zaujimave odvetvie pre vacsinu chlapov.
Obcas niekto prispeje a tucet moderatorov ho obhana a moralizuje, co ma pisat. Koncim. Majte sa
Jack
moderátor

Angel, kámo, brzdi, nedurdi sa. Nikto nemoralizuje, nikto ťa ani nedoondiava. A už vôbec nikto ťa odtiaľto nevyháňa. Si tu fresh, takže možno ti uniká kontext, že sa tu celé roky snažíme držať nejaké štandardy, aby cez jedno diskusné fórum nemohlo prísť k diskreditácii našej spoločnej veci, ergo celej streleckej komunity. A ver, že obsah fóra a zrejme aj jeho protagonistov mávali zmapované aj podaktoré štátne orgány. Nehovoriac o provokáciách, ktoré sa tu z času na čas vyskytli a za ktorými bolo v niektorých prípadoch cítiť politiku, v iných zas takých, čo našej veci neprajú. Dnes to zďaleka nie je také horúce, WF sa podobne ako mnohé iné fóra tohto typu stalo anachronizmom, mnohé z toho, čo sa kedysi "riešilo" tu, sa dnes odbaví na sockách. Ale stále to tak nejako držíme. Nie pre pocit nejakej vlastnej dôležitosti, ale pre vec samotnú a pre... pre istotu. Nikdy nevieš, kto si prečíta príspevky na WF a skúsi ich (dez)interpretovať podľa vlastnej potreby. Ak sa tu preto necítiš komfortne, tak OK, beriem, ak to tu zabalíš. Predsa len niekde na sockách je to o kus voľnejšie. Mňa si ale ako parťák do diskusií celkom bavil.
:wink:
A k tomu incidentu na Jahodnej. Ja si, naopak, myslím, že ak sa polícia dopracuje k nejakému výsledku, tak sa ho dozvieme všetci. V takýchto prípadoch sa obvykle pochváli aj verejne, cez médiá. V tomto momente to ale môže byť naozaj hocičo, keď aj počiatočná kvalifikácia je vražda v štádiu pokusu, a ako som povedal, nemá zmysel špekulovať, kým máme o prípade len veľmi povrchné povedomie z médií. Rovnako sa totiž dajú rozvíjať rôzne hypotetické verzie. Niekomu napr. môže prísť podozrivé už len to, že poškodený tvrdí, že nevie ani opísať vozidlo, z ktorého sa naňho strieľalo, iný spochybní, či naozaj nevie (či to nie je len verzia pre médiá) a do zblbnutia sa v tom dá patlať, rozvíjať to po x rôznych líniách, kým realita môže byť kdesi celkom inde. Práve preto sme to tu vždy mali tak, že keď sme špekulovali, fabulovali, dosť jasne sme sa na to snažili upozorniť a odlíšiť to od faktov, či od názorov, za ktorými si ako jednotlivci aj stojíme. Vy si s Dreamjobom fakt stojíte za tým, že najpravdepodobnejšia verzia je road rage? OK, tak potom stačí len uviesť dôvody a nie sa hneď zháčiť, ako túto vašu domnienku niekto začne spochybňovať. A budeme sa mať ďalej o čom baviť.
8)
Dreamjob
občasný prispievateľ
Registered for: 4 years 6 months

Príspevok od používateľa Dreamjob »

Urcite netvrdim, ze to bolo road rage. Napisal som: "ked to bolo preto", co v mojom ponimani znamena, ze zatial nikto nevie co sa stalo a moznosti je vela. Dufam, ze to vysetria.
Podobny pripad sa stal nedavno na dialnici pri Plzni, akurat pachatel strielal s praku na kamion. Ale tento pripad je trochu jasnejsi. Tam mu ocividne vadilo, ze ho kamion spomaluje. Tiez riadna magorina...
s0m3body
prispievateľ
Registered for: 9 years 8 months

Príspevok od používateľa s0m3body »

Len taká poznámka, k opisu skutku:
...striel do oblasti predného okna, pričom strela prešla cez celú šírku vozidla a poškodila aj okno spolujazdca,
Ak je tento opis presný tak hodne vypovedá o trajektórií striel a vzájomnej polohe áut v momente streľby, a rozhodne mi to nepríde ako pripravené a premyslené konanie niekoho, kto chce zavraždiť šoféra konkrétneho motorového vozidla.

Zároveň nech sa prosím prihlási každý, kto v noci bežne sleduje čo i len farbu / typ / model vozidla ktoré sa ho chystá resp. začne predbiehať, poprípade je schopný túto informáciu zo situácie vyčítať po tom, ako sa z toho auta ozvú prvé výstrely a on pred sebou na čelnom skle vidí možno už iba pavučinu, z ktorej sa naňho ešte k tomu sypú nejaké tie úlomky skla.
Jack
moderátor

Prečo? Práveže by to nasvedčovalo tomu, že k streľbe prišlo pri viac-menej súbežnej jazde. Tento modus operandi nie je neobvyklý, aj v našom prostredí boli úspešné aj neúspešné pokusy, keď po poškodenom strieľali z auta práve pri súbežnej jazde. Išlo o vraždy na objednávku, či vybavovanie si účtov v kriminálnom podsvetí. Zato streľbu pri road rage pri súbežnej jazde áut sme tu zrejme ešte nemali a trochu to nedáva zmysel, keď mohli poškodeného vybrzdiť, zahatať mu cestu a prípadne ho "postrašiť" so zbraňou a nie po ňom páliť za jazdy.
:roll:
Ale aby to nebolo také jednoduché, ak išlo o pokus o vraždu, prečo v ňom nepokračovali a pokus nedokonali? Zlyhala im zbraň? Boli vyrušení? Zľakli sa? Z tejto perspektívy musíme brať do úvahy, či náhodou nešlo len o zastrašovanie. Na druhej strane, podobný psychologický efekt sa dá dosiahnuť aj jednoduchšie. Hovorí poškodený pravdu, keď tvrdí - správnejšie: médiá uviedli, že tvrdí - že si nevšimol ani len značku auta... Čiže zas a znova sa vraciame k tomu, že vieme toho kriticky málo, nevieme ani len to, kto je poškodený, a preto sú to všetko špekulácie, ktoré môžeme kopiť a rozvíjať odteraz až do rána. Akurát teda, že načo?
:oops:
A teda áno, ja sa hlásim. Ja si všímam, aj v noci, čo za autá mám za sebou, pred sebou, prípadne si všímam aj EČV. A dosť si všímam aj rôzne odchýlky od normálu v tom, ako vodiči okolo mňa vedú auto. Nijako zvlášť sa na to nesústredím, mám to tak vžité už dávno, od čias, keď mi ktosi vysvetlil, prečo je to dôležité. Čiže teraz, zhruba s odstupom piatich hodín ti viem povedať, koho som mal pred sebou a koho za sebou, koho som predbiehal a kto predbiehal mňa pri situáciách, ktoré si odo mňa ako vodiča vyžadovali väčšiu koncentráciu, a to prakticky od momentu, keď som v BA nabehol na obchvat až do momentu, kým som zaparkoval v PK. Samozrejme, nepoviem ti názvy dopravcov, ale napríklad viem, že v BA pred odbočkou Bernolákovo, kde sa zužuje cesta a všelijako sa tam prechádza dočasným značením, som predbiehal bielu cisternu, ktorá išla za (zrejme) červeným ťahačom s návesom s plachtou (zrejme) svetlej farby, za mnou bol WV Golf... Alebo: v SC na poslednom kruháči pri logistických centrách som zas musel predbehnúť sivé Clio s vodičkou (EČV PK, prvá číslica 0, ďalšie si nepamätám, lebo som sa nesnažil si ich zafixovať), ktorá jazdila až podozrivo pomaly, pričom jej horšie svietilo pravé predné svetlo, v "esíčku" o kus ďalej som sa míňal s červeným autom (Mazda?), ktoré až príliš svižne vošlo do tej zákruty. Celé Viničné som jazdil za bielym pickupom... A to som bol v bežnom móde, nijako som sa na to nesústredil, nesnažil som sa fixovať si detaily, ako sa snažíme ich fixovať, keď sa niečo udeje. Ak som svedkom čohosi mimoriadneho, robím max. aby som si zafixoval čo najviac detailov a hneď ako je to možné, si ich zapisujem. Normálny návyk.
angel25
prispievateľ

:)
no som silne zvedavy, ako to vysetrovanie dopadne.
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Džeku, tus nám poščal kus múdrosci, tak ci trochu mosíme vrácit, aby ci nechýbalo. :D
Jack napísal: 16 Mar 2025, 18:44 ... Mne neva, že si tu o tom chcete popísať, ale tu sa fakt držíme zásady zdržanlivosti. Načo takéto špekulácie?...
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"