Zrušenie voľného predaja plynových zbraní
-
friendly_brown
Zrušenie voľného predaja plynových zbraní
Dopočul som sa, že vraj od nového roku už nebudú plynové zbrane voľne predajné. Je to pravda? Neviete o tom niečo bližšie? Čo s ľuďmi, ktorí si do toho času zaobstarali/zaobstarajú plynovú zbraň? Budú si musieť robiť ZP?
-
inspiring_khayyam
ja by som tie plynove zbrane zrusil uplne a hotowka. je to uplne k nicomu. zakazal by som to vyrabat aj predavat. je to uplne k nicomu. tvari sa to ako pištol avsak nie je to pištol. ... a nahradil by som to niecim ako vyrabaju v USA kaser takeho pištoloveho tvaru , ktory dokaze paralyzujucu tekutinu vymrštit do vzdialenosti az 7,5 metra a nevadi mu ani vetrik. avsak nevyzera to ako normalna kratka palna zbran . je to farebne , je to z umelej hmoty a ma to dve hlavne na dva cartridge .. a toto by som predaval radsej miesto plynoviek... k sebaobrane by mal obcan moznost bud toto alebo, kaser, teleskop, paralyzer . popripade zbrojny preukaz a normalnu palnu zbran . secko ostatne by mali zakazat. vratane nozov, plynoviek , boxerov a podobnych hluposti
-
friendly_brown
Nuž, aj to je názor i keď... zakázať nože...SA.vz.58 napísal:ja by som tie plynove zbrane zrusil uplne a hotowka. je to uplne k nicomu. zakazal by som to vyrabat aj predavat. je to uplne k nicomu. tvari sa to ako pištol avsak nie je to pištol. ... a nahradil by som to niecim ako vyrabaju v USA kaser takeho pištoloveho tvaru , ktory dokaze paralyzujucu tekutinu vymrštit do vzdialenosti az 7,5 metra a nevadi mu ani vetrik. avsak nevyzera to ako normalna kratka palna zbran . je to farebne , je to z umelej hmoty a ma to dve hlavne na dva cartridge .. a toto by som predaval radsej miesto plynoviek... k sebaobrane by mal obcan moznost bud toto alebo, kaser, teleskop, paralyzer . popripade zbrojny preukaz a normalnu palnu zbran . secko ostatne by mali zakazat. vratane nozov, plynoviek , boxerov a podobnych hluposti
-
inspiring_liskov
-
inspiring_ganguly
-
inspiring_liskov
no ved ja ani netvrdim ze airsoftky a podobne hracky su OK
a druha vec je, ze airsoftku asi nikto v ramci riesenia krcmovych hadok nevytahuje, kdezto plynovkarmi sa to len tak hemzi...
skratka problem vidim v tom, ze majitel plynovky s vedomim ze nou nemoze nijako velmi ublizit tasi o trosku s lahsim vedomim nez majitel deviny. Tam kde majitel normalnej zbrane este nechava v puzdre a vyjednava, plynovkar uz moze tasit ...a spustit tym reakciu s olovenym koncom. Detto s airsoftkou ... 18r pubertak sa ohana pred krcmou flusatkom a okoloiduci majitel deviny si to moze vylozit po svojom a pruser je na svete.
a druha vec je, ze airsoftku asi nikto v ramci riesenia krcmovych hadok nevytahuje, kdezto plynovkarmi sa to len tak hemzi...
skratka problem vidim v tom, ze majitel plynovky s vedomim ze nou nemoze nijako velmi ublizit tasi o trosku s lahsim vedomim nez majitel deviny. Tam kde majitel normalnej zbrane este nechava v puzdre a vyjednava, plynovkar uz moze tasit ...a spustit tym reakciu s olovenym koncom. Detto s airsoftkou ... 18r pubertak sa ohana pred krcmou flusatkom a okoloiduci majitel deviny si to moze vylozit po svojom a pruser je na svete.
Lenze plynovku ma kazdy sopliak a je ich nespocetne vela v obehu, akurat spravia zo dna na den z cloveka kriminalnika, ako to bolo svojho casu s perkusnymi revolvermi. Ja som vôbec neni zastanca akehokolvek celoplosneho zakazovania. Furt nieco menia, no to bude dobry gulas ten zakon. Radsej nech je pruser s plynovkou, ak ju ma dement, ako s nozom (A tragicky), môj nazor. Lebo zakazanim plynoviek uvidite comu narastie popularita. A pochybujem, ze to bude sprej/teleskop.
-
friendly_brown
Ale ved nejde o zakaz vlastnit plynovku. Len treba na to mat nejaky "maly zbrojny preukaz" ako to v niektorych krajinach je.
Alebo sa snad mylim?
Ako to je s pouzivanim plynovky a kto kazdy ju vlastni a co s nou robi komentovat nebudem, lebo to je naozaj individualne. A ako sa najdu taki idioti ktori ju vytahuju vsade, tak sa najdu aj normalni, ktori to nerobia (o tych sa samozrejme nevie, kedze nikto ani nevie, ze nejaku maju)
Alebo sa snad mylim?
Ako to je s pouzivanim plynovky a kto kazdy ju vlastni a co s nou robi komentovat nebudem, lebo to je naozaj individualne. A ako sa najdu taki idioti ktori ju vytahuju vsade, tak sa najdu aj normalni, ktori to nerobia (o tych sa samozrejme nevie, kedze nikto ani nevie, ze nejaku maju)
-
friendly_brown
-
inspiring_khayyam
inak toto cele vidim tak ze to smeruje k uplnemu zakazu zbrani celoplosne ako je tomu v UK pojdeme sediet za palnu zbran, plynovku , paralyzer , nozik , teleskopicky obušok a dokonca aj za prachobycajny debilny kaser, coz bude pekny trapas.... a na vyber na ostanu len nejake znackovacie peny s nazvami X STOPPA extra super marker a podobne voloviny... ale ved nech to spravia blbeckovia a hovorim vam vytahujem vychadzkovu palicu a budem chodit s nou namiesto teleskopu -.)))) v anglicku aj tak kazdy druhy grazlik nosi noz pri sebe. len to ze to slusnyym ludom zakazali to vyhrali skutoce.. kriminalita vzrastla o 308%.
Nie som fanda plynoviek aj preto, lebo dnes sú v rukách každého drbénka U-18 aj 18+. Ale ako písal Cobra, čo sa dosiahne sprísnením podmienok ich predaja? Aj ja sa obávam, že kadejakí paznechti sa budú o to väčšmi vyzbrojovať nožmi (teleskopmi len v lepšom prípade), aby mali pocit, že "majú zbraň, ktorá im zachráni kožu, ak sa niečo zomelie". A tak ako majú dnes horúcu hlavu pri tasení (a občas i použití) plynovky, budú pravdepodobne mať horúcu hlavu i pri tasení noža. Z tohto, ale aj z iných dôvodov mi príde rozumnejšie zachovať status quo. A to zdôrazňujem, že nie som práve fanúšik plynoviek, skôr naopak.
-
inspiring_shamir
lenze ak daky t*tko vytasi nozik asi nebudes polemizovat ci je pravy alebo "plynovkova napodobenina" a nebudes stracat cas zistovanim ci mu mozes tvojou 9nou rozflakat kolena na padrt alebo nie.bum napísal:S tym nožom je to pravda pamätam na mladosť ked plynovka bola zakazana ,nožik vo vrecku nosil každy
som za prisnejsiu evidenciu, resp nejaky "lahky zbrojak" koho by nacapali bez toho dokladu mal by byt stihany za nedovolene ozbrojovanie, a nie len formou priestupku ako doteraz. cerstvo si spominam ako si takto robili srandu nedavno v BA v mlynskej doline dvaja debilkovia z petrzalky. Nechali klacat nahodne obete s prilozenou plynovkou az kym si od strachu "nedalali do kalhot" a stale opakovane ich policia zatkla a nasledne pustala stym ze je to priestupok za smiesnu pokutu.
-
inspiring_lewin
Tony_Vicks : a ty by si v prípade ak by na teba niekto vytiahol plynovku niekomu svojou 9nou rozflákat kolena na padrt ? A to by si riskoval to, že to môže byť riadna a nechal si prevŕtať hlavu ?Nakoľko nemáš istou či je tá zbraň riadna alebo plynová.
To isté by mohli spraviť aj s airsofovou zbraňou alebo zapaľovačom ktorý má tvar zbrane.spominam ako si takto robili srandu nedavno v BA v mlynskej doline dvaja debilkovia z petrzalky. Nechali klacat nahodne obete s prilozenou plynovkou az kym si od strachu "
-
inspiring_shamir
jasne ye plznovku nerozlisis len tak narychlo (ak vobec) ale ja som mieril nato ze ak pouzije ine prostriedky ako strelne zbrane i ich napodobeniny. Ak vytiahne hocico ine co je podobne pistoli musi byt vedomi toho faktu ze druha strana je opravnena (resp je mozne ze pouzije realnu zbran). Niesom pravny expert a urcite sa na vec pozeram idealistycky ale nebral by som pouzitie "napodobeniny" zbrane (airsoft, plynovka..... zapalovac) ako priestupok, ako to skoncilo v pripade pri incidente citovanom v mojom prispevku.janesk napísal:Tony_Vicks : a ty by si v prípade ak by na teba niekto vytiahol plynovku niekomu svojou 9nou rozflákat kolena na padrt ? A to by si riskoval to, že to môže byť riadna a nechal si prevŕtať hlavu ?Nakoľko nemáš istou či je tá zbraň riadna alebo plynová.
To isté by mohli spraviť aj s airsofovou zbraňou alebo zapaľovačom ktorý má tvar zbrane.spominam ako si takto robili srandu nedavno v BA v mlynskej doline dvaja debilkovia z petrzalky. Nechali klacat nahodne obete s prilozenou plynovkou az kym si od strachu "