Na­pad­li ús­tav­nosť zá­sa­dy trik­rát a dosť

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

BKSL napísal:... A toto uz ti policajti alebo sudci necitia lebo pri nich je aniel - taky dobry cloviecik co by nikomu neublizil. Podla mna by mali prepadavat a zabijat iba sudcov a nech sami sudcovia odsudia toho konkretneho cloveka. Verim ze tresty by zostali maximalne.
Ak si myslíš, že sudca je človek, ktorý žije vo vákuu, v nejakej izolovanej kolónii a nechodí po večeroch von, nemá priateľov, ktorým rozbili hubu alebo ukradli auto, tak ťa úprimne ľutujem. Vždy totiž ľutujem ľudí, ktorí si nevidia ďalej od nosa.

Pri takýchto "argumentoch" strácam chuť reagovať. Idem radšej pustiť z väzby zopár neviniatok, lebo na mňa sa stačí na pojednávaní usmievať, tváriť sa že som dobrák a hneď si oslobodený.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Panzer napísal: A som presvedčený, že to má byť práve sudca, ktorý má zhodnotiť, kedy na mieste je a kedy nie. Ak mu to však povinne prikazuje zákon pri vymenovaných trestných činoch bez možnosti zohľadnenia okolností prípadu a osoby páchateľa tak tam potom sudca pomaly ani nie je potrebný.
Panzer ale co ak sa sudca myli v konkretnom obcanovi alebo je skorumpovany, co potom. Pusti magora na slobodu ktory je ako naslapna mina.
Cielom dodrziavania zakona je aby ludsky faktor jednotlivca v rozhodovani bol minimalny, ale zaroven islo o spolocne ludske blaho. To ze si niekto uziva s 13-kou tiez nie je extra vhodny priklad a este v romskej komunite kde otec "ma narok" na svoje dcery. Ale ked opakovane porusuje zakon a stoji mu to za "to", tak nech sedi. Tu ide o to ze taketo deti nevedia posudit co je vhodne a ked dotycny zdvihne hlas a povie aby mu vyfajcila ze to je normalne tak to urobi a na sude povie este ze dobrovolne. Hovori sa tomu domace nasilie i ked v tomto pripade to bol asi skor psychologicky tlak. A prisposobovat zakony romskej komunite tak to asi nie :-(
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

Panzer napísal: Od malička okolo seba vidí len páchateľov trestných činov. Kradnú takmer všetci. Ako sa má z toho vymaniť a nekradnúť, keď je to základný vzorec správania jeho komunity.
otazka je ako z toho von a zacina to uz detmi v osadach, uz som sa o tom s ludmi bavil a ti co nerazili nazor vyhladozvacich taborov, s tymi som sa zhodol, ze to je neriesitelny problem v nasej pravnej uprave.
Panzer napísal:Zatiaľ však nikto nevymyslel lepší systém, než je ten existujúci.
http://www.comicbookmovie.com/images/us ... udge_l.jpg
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Panzer napísal: Ak si myslíš, že sudca je človek, ktorý žije vo vákuu, v nejakej izolovanej kolónii a nechodí po večeroch von, nemá priateľov, ktorým rozbili hubu alebo ukradli auto, tak ťa úprimne ľutujem. Vždy totiž ľutujem ľudí, ktorí si nevidia ďalej od nosa.

Pri takýchto "argumentoch" strácam chuť reagovať. Idem radšej pustiť z väzby zopár neviniatok, lebo na mňa sa stačí na pojednávaní usmievať, tváriť sa že som dobrák a hneď si oslobodený.
Nie vsetci sudci su rovnaki, uz len to ze prispievas na forum o zbraniach nieco o tebe hovori. Ale skus sa na to pozriet s pohladu obycajneho cloveka, ked niekto z takychto magorov pocuje ze "to je sudca" hned klopi usi a preco, lebo nastastie mate este aky taky respekt lepsie povedane silovu vymozitelnost prava prostrednictvom policie a justicie.
Aky by to bol krasny svet keby sudca rozhodoval vzdy spravne ale taky svet neexistuje ani nebude. Vzdy to bude len zlepenec dohadov, ktorych prava tvar sa objavi az neskor. Nikdy som nemal nic proti sudcom, ani nemam ved su to hlavy spravodlivosti, len chcem aby nimi aj naozaj boli.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Panzer napísal:to all

Čo však napríklad prípad Róma, ktorý žije pár mesiacov so štrnásťročnou a pohlavne spolu žijú. .......... Veď sa to dialo so súhlasom dotyčnej „poškodenej“ a mnohokrát aj jej rodičov! Kde je tu nebezpečnosť konania pre spoločnosť?
Ak vyšleš do ich komunity signál že nehrozí velký prúser tak populačná krivka porastie ešte rýchlejšie a začnú rodiť 13 ročné. Sociálky im ponížili ale pribudlo niekolko príspevkov pre ktoré sa im to stále oplatí. Už teraz si neviem predstaviť čo bude o 20 rokov...
inspiring_hamilton

Príspevok od používateľa inspiring_hamilton »

V niektorých veciach s tebou Panzer súhlasím, ale tiež vnímam fakt, že každí dostal šance- nie šancu zmeniť sa a zrejme by sa nezmenil ani po 20-tej , tak čo s ním?
Súhlasím s tebou vo veci, že často je v mladosti týraná osoba v dospelosti tyranom event. vrahom a nemá zábrany. Nuž otázne kto je obeť, ale je to aj na spoločnosti, že nechá deti v rodinách , kde je takýmto vplyvom vystavené a naozaj s tým sa dosť málo robí. Kedysi platil zákon napr. o nútenej ochrannej liečbe, ktorú nenariaďoval súd- neskôr sa to zmenilo . Postačili šetrenia zo zamestnania, polície a obce alebo mesta. Ak bolo pozítivne, že naozaj menovaný pije, správa sa násilne, riešila to psychiatr. ambulancia mohol byť takýto človek ústavne liečený proti svojej vôli, dnes to už neplatí a ver, že bolo to ťažké žene s deťmi vysvetľovať, že aj keď muž domov dorazí s motorovou pílou miesto kľúčov a deti musia vyskakovať cez okná von z domu, riešiť liečenie napr. takého alkoholika nemôžeme kým s tým nebude súhlasiť alebo nespácha trestný čin. Policajti ho odvezú za mesto a tam ho vyložia, nič sa nikomu nestalo, niet čo riešiť..... a čo vyrastie z detí??? ešte v 97 sa s takýmto nič nedalo robiť a ako je to dnes? zmenilo sa čosi?
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

BKSL:
"100 % zlych pocitov z takychto grazlov ma obcan a mozno 5 % sudcovia ktori ho sudia"
Podla mojho nazoru ma sudca sudit na zaklade faktov a nie pocitov...
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"