Ministerstvá si prenajímajú SBSky na ochranu ...
-
inspiring_newton
Ministerstvá si prenajímajú SBSky na ochranu ...
Bratislava - Ministerstvá míňajú na stráženie svojich objektov súkromnými spoločnosťami ročne státisíce eur. V jednej z využívaných SBS je zástupcom aj poslanec Smeru-SD Viliam Jasaň.
Ochranu objektov rezortov dopravy, spravodlivosti, vnútra a obrany zabezpečujú ozbrojené zložky daných ministerstiev. Diplomatov stráži Úrad na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií.
Milión eur ročne na ochranu
Služby SBSiek využíva celkovo deväť ministerstiev, len šesť z nich zverejnilo bez váhania svoje náklady. Tie dohromady platia za služby strážcov 782-tisíc eur (23,6 milióna korún).
Ministerstvo zahraničných vecí,MZV
Informácie o výške prostriedkov vynaložených na ochranu neinformovalo ministerstvo hospodárstva, práce a životného prostredia. Spolu s nákladmi týchto rezortov sa výdavky na ochranu môžu šplhať až k miliónu eur.
Najviac platí školstvo, zarába aj poslanec
Väčšina rezortov si prenajíma SBS na ochranu svojej vlastnej budovy. Paradoxne najviac, až päť, objektov ochraňuje rezort školstva a platí ročne 220-tisíc eur (6,7 milióna korún).
Rezort pod patronátom SNS tak financuje biznis poslanca svojho koaličného partnera Smer-SD Viliama Jasaňa. Služby ministerstvu totiž poskytuje strážna služba Prodest s. r. o., v ktorej je Jasaň podľa obchodného registra spoločníkom.
viliam, jasaň, smer-sd, poslanec
Ministerstvo školstva stráži firma poslanca Smeru-SD Jasaňa
Zmluva medzi Prodestom a ministerstvom školstva platí od roku 2007 a skončí sa v septembri. Cena vraj vzišla zo súťaže.
Priemerná cena sto tisíc
Zvyšné rezorty sú v nakladaní prostriedkov na ochranu svojich objektov skromnejšie. Zväčša sa ceny pohybujú okolo 90 až 130-tisíc eur ročne. Najskromnejšie je ministerstvo zdravotníctva, ktoré za služby SBS platí 70-tisíc.
Ministerstvo výstavby napríklad za 138-tisíc eur za rok využíva služby troch strážnikov, ktorí majú na starosti dve budovy. SBSkári v mnohých budovách fungujú aj ako vrátnici.
http://aktualne.centrum.sk/domov/doprav ... id=1183761
Ochranu objektov rezortov dopravy, spravodlivosti, vnútra a obrany zabezpečujú ozbrojené zložky daných ministerstiev. Diplomatov stráži Úrad na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií.
Milión eur ročne na ochranu
Služby SBSiek využíva celkovo deväť ministerstiev, len šesť z nich zverejnilo bez váhania svoje náklady. Tie dohromady platia za služby strážcov 782-tisíc eur (23,6 milióna korún).
Ministerstvo zahraničných vecí,MZV
Informácie o výške prostriedkov vynaložených na ochranu neinformovalo ministerstvo hospodárstva, práce a životného prostredia. Spolu s nákladmi týchto rezortov sa výdavky na ochranu môžu šplhať až k miliónu eur.
Najviac platí školstvo, zarába aj poslanec
Väčšina rezortov si prenajíma SBS na ochranu svojej vlastnej budovy. Paradoxne najviac, až päť, objektov ochraňuje rezort školstva a platí ročne 220-tisíc eur (6,7 milióna korún).
Rezort pod patronátom SNS tak financuje biznis poslanca svojho koaličného partnera Smer-SD Viliama Jasaňa. Služby ministerstvu totiž poskytuje strážna služba Prodest s. r. o., v ktorej je Jasaň podľa obchodného registra spoločníkom.
viliam, jasaň, smer-sd, poslanec
Ministerstvo školstva stráži firma poslanca Smeru-SD Jasaňa
Zmluva medzi Prodestom a ministerstvom školstva platí od roku 2007 a skončí sa v septembri. Cena vraj vzišla zo súťaže.
Priemerná cena sto tisíc
Zvyšné rezorty sú v nakladaní prostriedkov na ochranu svojich objektov skromnejšie. Zväčša sa ceny pohybujú okolo 90 až 130-tisíc eur ročne. Najskromnejšie je ministerstvo zdravotníctva, ktoré za služby SBS platí 70-tisíc.
Ministerstvo výstavby napríklad za 138-tisíc eur za rok využíva služby troch strážnikov, ktorí majú na starosti dve budovy. SBSkári v mnohých budovách fungujú aj ako vrátnici.
http://aktualne.centrum.sk/domov/doprav ... id=1183761
-
inspiring_bose
-
inspiring_bose
-
inspiring_hamilton
-
inspiring_bose
Bionda, ja sa necudujem. Za kazdej nasej doterajsiej vlady to inak nebolo. U nas je to politicky standart a je jedno kto tam teraz vladne alebo bude vladnut. Ale comu sa cudujem je to, ze ludia si zvolili vladu a ludi, ktora tu uz podstate bola a neosvedcili sa a dokonca nas skoro izolovali od EU. Asi rychlo zabudame na temne roky 90siate, kde sme sa uberali politickou temnotou...ale vlastne sa ani tomuto necudujem...a ak sa mam priznat tak uz dlhsie pokukujem po druhom state - krajne, kde sa odstahujem, lebo na toto fakt nervy nemam...
-
inspiring_hamilton
Presne si to označil..... ľudia veľmi rýchlo zabúdajú.... na vlastnú a nás ostatných , ktorí sme proti tomu, škodu. Ďalšia vec je tá, že vôbec neberú do úvahy, že sú to peniaze aj ich- čo sa takto rozhadzujú a rozkrádajú. Zrejme , keď to nie je - doslova priamo z ich peňaženky - je im šumafuk, ako sa s peniazmi hospodári......
Väčšina dôchodcov súhlasí a "žerie" tie populistické reči o vláde, ktorá chce to najlepšie ľuďom a všetko je pre ľudí.... vidno to vo voľbách, súvislosti , že dám ti 1eur, ale zvýšim ti všetko a tak do kasy zaplatíš o 5 viac- to už nevidia..... takže náš národ je nielen zábudliví, ale aj krátkozrakí.....
Nuž o tom odsťahovaní... nuž nečudujem sa ...., ale neviem či to rieši situáciu. Keby sme všetci odišli...
zostali by tu dôchodcovia , rómovia a "naša" vláda
:D:D:D.......
Nuž o tom odsťahovaní... nuž nečudujem sa ...., ale neviem či to rieši situáciu. Keby sme všetci odišli...
-
inspiring_bose
AKI, samozrejme, to viem. Rok som zil a pracoval v Rime a vobec som sa nezaujimal o ksefty tamojsich politikov. Dobre som si oddychol od politickeho bordelu. Akurat ma mrzelo ze som prepasol MS v hokeji, kde sme boli majstrami, v tej ROME som nenasiel o tom ani len ciarku napisanu, a vtedy som zatuzil byt doma... 
-
inspiring_proskuriakova
K VB sa radsej nebudem vyjadrovat. Hlavne ze politici tam mozu mat ochranky a neviem co. Bezny obcan nemoze mat pri sebe pomaly ani vydlicku a pod. Debilizmus tam nema hranic, len aby sme tak aj my nedopadli. To uz by cloveka tak nasralo, ze by si to este aj transparent odniesol pri prvom kontakte s politikom
.