ano ci nie... je sanca, nie je sanca na zmenu? vase nazory sem
Šestnásťročný lupič chce milosť od prezidenta
-
inspiring_proskuriakova
Šestnásťročný lupič chce milosť od prezidenta
http://nitra.sme.sk/c/4910848/sestnastr ... denta.html
Jaaaj, presne pre toto mi chýba trest nútených alebo takých nejakých povinných prác. Donútil by som ho makať, kanály kopať, v bani fárať, až kým by sa z toho neposr... chcel som povedať nepoučil a nepolepšil.
Ak ho pošlú natvrdo do basy, čo je veľmi pravdepodobné, dostane tam s vysokou pravdepodobnosťou také školy, že keď vylezie, bude pre spoločnosť ešte nebezpečnejší. Pripomína mi to príbeh doživotne odsúdeného Vila Fajglera. Toho tiež "prevychovala" polepšovňa a basa až sa z drobného grázla stal dvojnásobný vrah (prípad utýraných houmlesákov v Lamači).
Neviem, či je tohto šestnásťročného zm*dka vhodné zatvárať medzi ťažké kalibre, ale viem, že to najnesprávnejšie by bolo, keby mu Ičo udelil milosť. Verím, že taký blbý on ani nik v jeho kancelárii nebude, aby pristúpili na podobný úlet.
Ak ho pošlú natvrdo do basy, čo je veľmi pravdepodobné, dostane tam s vysokou pravdepodobnosťou také školy, že keď vylezie, bude pre spoločnosť ešte nebezpečnejší. Pripomína mi to príbeh doživotne odsúdeného Vila Fajglera. Toho tiež "prevychovala" polepšovňa a basa až sa z drobného grázla stal dvojnásobný vrah (prípad utýraných houmlesákov v Lamači).
Neviem, či je tohto šestnásťročného zm*dka vhodné zatvárať medzi ťažké kalibre, ale viem, že to najnesprávnejšie by bolo, keby mu Ičo udelil milosť. Verím, že taký blbý on ani nik v jeho kancelárii nebude, aby pristúpili na podobný úlet.
Vcera o tom isla reportaz. Chalanisko bol na videu z kamier MP ako chodi este s najakymi skinmi po meste a len tak mlati ludi. Prave napadali nejakeho dlhovlaseho chalana udermi do tvare za pochodu a este od zadu.
Je to asi pekny hajzel. Myslim ze v base by ho uz vela co nemali naucit. Zavriet na 10 rokov. Podla mna je uz velmi mala sanca na polepsenie sa . Preto ho treba co najdoslednejsie izolovat od verejnosti. Z takychto sa regrutuju mafianske uderky, takyto ubodali D.Tupeho.
Je to asi pekny hajzel. Myslim ze v base by ho uz vela co nemali naucit. Zavriet na 10 rokov. Podla mna je uz velmi mala sanca na polepsenie sa . Preto ho treba co najdoslednejsie izolovat od verejnosti. Z takychto sa regrutuju mafianske uderky, takyto ubodali D.Tupeho.
Moj nazor je:nedavat milost za ziadnu cenu.Mal som kamosa,ktoreho prvykrat zavreli(na 3 mesiace)ked mal 18.Z basy pisal,ze sa polepsi a dokonca,ze zacne chodit do kostola a pod.Z basy ho pustili a ziadne polepsenie sa nekonalo.Naopak.Sedel potom este niekolkokrat a mozno sedi aj teraz.Takze,ak chalan pacha tr. cinnost,nech sa za to zodpoveda.
Jo, nech sedí. Lenže aj keď na toto nie som žiadny odborník, mám približnú predstavu, ako u nás funguje väzenský systém a preto sa obávam, že pobyt za mrežami z neho spraví ešte väčšieho hajzla. Vravím, chcelo by to asi tie práce, to by pri správnej realizácii mohol byť liek na široké spektrum previnilcov od tích, čo spáchali kadejaké drobnosti až po podobných zmrdkov neplnoletých.